Slovenija
Oglas

FXLider vam podarja 50€ za trgovanje s ceno zlata na svetovni borzi od svojega doma!

Ljubljana, 25. 05. 2015 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odkar je v septembru leta 2011 cena zlata dosegla svoj maksimum, je do danes padla okoli 36%. Vendar se je cena v zadnjem letu dni ob občasnih oscilacijah stabilizirala nad 1140 dolarjev po unči. Trenutna cena se giblje nad 1200 dolarjev po unči in je že četrti teden v blagi rasti.

FXLider, posebno bralcem 24UR, daje 50 evrov namenjenih za trgovanje s ceno zlata na svetovni borzi, edini borzi na kateri lahko zaslužite tako na rasti, kot na padcu cen.

Prevzemite 50 evrov za trgovanje tukaj

FXLider
FXLider FOTO:

Ali bo cena zlata porasla zaradi situacije v kateri se nahaja Grčija in zaradi njenega žongliranja na meji bankrota ali bo padla s poostritvijo monetarne politike Federalnih Rezerv in povečanjem obrestnih mer? Zakaj nedavni padec dolarja ni izzval močnejše rasti cene te plemenite kovine?

Dokler se zlato samo po sebi ni spremenilo, pa se je spremenil svet okoli njega. V današnjem svetu, kjer samo ena izjava nekoga od visokih uradnikov velikih centralnih bank lahko izzove velike spremembe na trgu, zlato vseeno še vedno predstavlja varen instrument kateri v manjši meri reagira na potrese na trgu, od na primer valut. Razlog za to je dejstvo, da so najrazvitejše države sveta pod velikim pritiskom javnih dolgov, kar pogosto privede do tega, da se njihove centralne banke odločajo, da preko niza orodij, med katerimi so zmanjševanje obrestnih me rali tiskanje denarja, devalvirajo ali zmanjšujejo vrednost valute. Ko je govora o zlatu je to seveda nemogoče. Njegova količina je v popolnosti omejena, stroški izpokavanja pa vse višji.

Kaj danes poganja ceno zlata?

Trenutna situacija na finančnem trgu in v globalni ekonomiji je daleč od stabilne. Vseeno pa velika negotovost okoli sposobnosti Grčije, da izpolni svoje obveze in ostane v območju evra ni v značajnejši meri vplivala na rast cene zlata. Izven Grčije, strah da bi se ta oblika krize lahko prelila tudi na druge države ni prevelik saj so imele finančne institucije dovolj časa, da so se pripravile za scenarij bankrota Grčije in njenega eventuelnega izhoda iz monetarne unije.

Prevzemite 50 evrov za trgovanje tukaj

’Največji del grškega dolga je trenutno v lastništvu IMF-a , ECB in Evropske Unije s čimer to postaja predvsem politični problem. Z druge strani je tisto, kar ima morda trenutno močnejši vpliv na gibanje cene te plemenite kovine monetarna politika Federalnih Rezerv. Politika poceni denarja je pri koncu in po zaključku programa monetarnega popuščanja, se kmalu pričakuje tudi povečanje obrestnih mer, kar vsekakor ne podpira rasti cene zlata, katero ima na trgu vlogo zavetišča in v katero investitorji vlagajo v obdobjih nestabilnosti in krize. Vendar pa, ko se bodo Federalne Rezerve zares odločile za ta korak bo to še vedno malo verjetno. Po nedavni izjavi ameriške centralne banke, čeprav sta stopnja nezaposlenosti in inflacija v bližini ciljnih vrednosti, bi lahko splošni ekonomski pogoji v ZDA še nekaj časa odlagali to potezo’ pravijo v FXLider-ju.

FXLider ima ekskluzivno sodelovanje s Fortrade Limited – podjetjem avtoroziranim in reguliranim v UK s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Opozorilo o tveganju in odklanjanju odgovornosti

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finačnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Izgube lahko presežejo vaše depozite in od Vas bi se lahko zahtevalo, da izvršite dodatna vplačila. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. FXLeader ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni