Slovenija

Furs bolnišnicam in zdravnikom očitno ne namerava popuščati: spisali za 2 milijona evrov odločb

Ljubljana, 05. 01. 2015 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bolnišnicam, ki so se zaradi sklepanja pogodb s svojimi zdravniki znašle v preiskavi Finančne uprave, za zdaj ne kaže dobro. Zaradi davčne utaje je FURS izdal za skoraj 2 milijona evrov odločb, preiskave pa se še širijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
06. 01. 2015 13.45
+3
Ko bo objavljen poimenski seznam kaznovanih zdravnikov in njihovo premoženje, bom pa komentiral. Tako pa imam občutek, kot da lovijo branjevke na tržnici, pa tiste, ki si samo dodatno služijo denar.
Darko32
06. 01. 2015 10.27
+3
V tem prieru je sila nenavadno to, da zdravniki goljufajo z tem. NAmreč pogjemo malo zasebne klinike in kdo tam dela in kje je zaposlen za nedoločen čas. Samo če gremo po raznih Zrečah, klinikah privat bomo videli, da so goljufali, da s eje kar kadilo. Sočasno pa se postavlja kvaliteta dela teh zdravnikov. NAmreč kako je odškodninsko odgovoren za malomarno delo recimo neuspele operacije itd... ZAto je potrebno ločiti kaj je dežurtvo in kaj je delo v zasebnih ambulantah. Samo pogjemo malo sezname pa bomo videli, da ni pošteno, da se spravljamo na bolnice, katere prav ti zdravniki najbolj goljufajo, k oso zaposlenipri njih za nedoločen čas in sočasno med delovnim časom še opravljajo v privat ambulantah tudi preko delovnega časa aktivnosti, seveda za plačilo na roko. ZAto predlagam novinarju, da pogleda malo sezname zdravnikov, k ise recimo javno hvalijo, da delajo na več naslovih hkrati. ZAto je kaznovanje bolnic, kjer so ti zaposleni nedopustno ampak je potrebno kaznovati dotične zdravnike, k i povzročajo škodo.
VSEZNALECno1
05. 01. 2015 21.31
+3
samo sebi je vse namen, neproduktivno, neplodno...in kaj zdej, bodo moral nazaj v zdravstvo zmetat,da bo bolje ker je ze s tem bilo slabo......
slovenskidelavec
05. 01. 2015 21.24
+3
Če bi imeli dopust kot jaz maksimum 6 tednov in 3dni nad 55let starosti. Bi vse opravili v rednem delovnem času in še država bi prihranila, da o nadurah in dežurstvih ne govorim, koliko nas stane.
Koffetka
05. 01. 2015 21.04
+6
Zamislite Trije Kralji brez vrednotnice..so zapel al bo klobasa al denar ?? vse za nas če bo pa kaj v luftu ostal bo pa za FURS,državo in oltar...