Slovenija
Oglas

Funkcionalna in estetska gradnja doma

Ljubljana, 28. 09. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri načrtovanju gradnje in urejanju doma nista dovolj le natančno domišljena zasnova projekta ter občutek za oblikovanje in lepoto, temveč tudi aplikacija gradbenega in stavbnega pohištva, ki zagotavlja dolgoročno kakovostno bivanje.

Hiša, opremljena z Esalovimi izdelki za streho, fasado in vrt, zagotavlja porabniku varno zaščito pred vremenskimi in drugimi vplivi, ugodno bivalno klimo ter ureditev videza stavbe in okolice za dolgo obdobje brez nepotrebnih vzdrževalnih stroškov.

Esalove strešne kritine pripomorejo k zmanjševanju toplotnih izgub pozimi ter nas varujejo pred pregrevanjem notranjih prostorov poleti. (Foto: arhiv naročnika)
Esalove strešne kritine pripomorejo k zmanjševanju toplotnih izgub pozimi ter nas varujejo pred pregrevanjem notranjih prostorov poleti. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Ker se trend gradnje nagiba k zidavi nizkoenergijskih in pasivnih stavb, je prav vgradnja izdelkov, ki sovpadajo s tovrstnimi arhitekturnimi zahtevami, ključnega pomena za doseganje čim boljše energetske učinkovitosti stavbe. Esalove strešne kritine in fasadne plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč kot zaključni sloj toplotno izolirane prezračevane strehe in fasade pripomorejo k zmanjševanju toplotnih izgub pozimi ter nas varujejo pred pregrevanjem notranjih prostorov poleti.

Strešni in fasadni sistemi ESAL povezujejo funkcionalnost z visokimi estetskimi zahtevami. Naraven videz neoporečnega materiala vlaknocementa se nevsiljivo spaja z okoljem. K temu prispeva tudi pigment plošč v mat barvnih odtenkih, ki ne obremenjuje okolice z odbijanjem sončne svetlobe. Bivalnega udobja pa zaradi odlične absorpcije zvoka ne zmotita niti dež ali toča.

Strešno kritino Valovitka zlahka prepoznamo po dizajnu, ki ima poleg preproste estetske tudi izjemno funkcionalno vrednost. Geometrija plošče ponuja za porabnika veliko ugodnosti: vali zagotavljajo kritini visoko nosilnost in dodatno prezračevanje pod njo, sama velikost plošč pa omogoča zaradi velikih preklopov hitro pokrivanje blago do poljubno strmih streh.

Strešna kritina Valovitka ima poleg estetske tudi izjemno funkcionalno vrednost. (Foto: arhiv naročnika)
Strešna kritina Valovitka ima poleg estetske tudi izjemno funkcionalno vrednost. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Prav tako fasadni sistem Swisspearl na eni strani učinkovito ščiti nosilno konstrukcijo in zagotavlja konstantno cirkulacijo zraka v zračni plasti, po drugi pa ponuja privlačne in moderne rešitve. Osnova za visoko arhitekturno oblikovanje videza stavb so velikost in razporeditev plošč po naročnikovih željah, bogata barvna paleta ter površinska obdelava plošč s perforacijami in 3D ornamenti. Vsi Esalovi strešni in fasadni izdelki se med seboj odlično kombinirajo in ponujajo celovito podobo hiše v enovitem slogu vlaknocementa.
Esalovi strešni in fasadni izdelki se med seboj odlično kombinirajo in ponujajo celovito podobo hiše v enovitem slogu vlaknocementa. (Foto: arhiv naročnika)
Esalovi strešni in fasadni izdelki se med seboj odlično kombinirajo in ponujajo celovito podobo hiše v enovitem slogu vlaknocementa. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Tega dodatno oplemeniti urejenost notranjih in zunanjih prostorov s cvetličnimi koriti ali pohištvom iz istega materiala, ki dajo bivalnemu okolju dodaten poseben pečat.
Estetska cvetlična korita in pohištvo daje bivalnemu okolju poseben pečat. (Foto: arhiv naročnika)
Estetska cvetlična korita in pohištvo daje bivalnemu okolju poseben pečat. (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni