Slovenija
Oglas

Fritzz – prvi slovenski aperitiv osvaja srca

Ljubljana, 17. 06. 2013 06.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ritual aperitiva je s svetovnih trendovskih središč pljusknil tudi k nam. Vinska klet »Goriska Brda« je zato pripravila prvi slovenski aperitiv – Fritzz. To je pijača na osnovi Peneče rebule, grenčice z aromo rdeče pomaranče in mediteranskih zelišč, ki ima nižjo vsebnost alkohola (Alk: 7.5% vol).

Vedno prvi na zabavi s Fritzzem!
Vedno prvi na zabavi s Fritzzem! FOTO:

Pred kratkim se mu je pridružil še Fritzz z novim okusom bezeg – limeta. Kdor se sreča z njima, je navdušen. Pri vsem tem pa ne gre le za pijačo, temveč za pravi obred.

Ritual aperitiva v svetu

V anglosaškem svetu se je aperitiv razvil predvsem kot »after work« pijača. V Italiji je aperitiv postal pravo družbeno gibanje - sinonim za sproščeno preživljanje prostega časa s kolegi in spoznavanje novih ljudi. Formula predvideva, da gost za ceno pijače dobi tudi različne prigrizke. Na severovzhodu Italije aperitivu rečejo kar “Spritz”, kar izhaja iz habsburške tradicije. Tudi v Franciji je “aperitif” priložnost za srečanje s prijatelji in družino, ki je manj formalen od večerje.

Aperitiv v Sloveniji

Aperitiv ima pri nas, kot v severovzhodni Italiji, svoje zametke v pijači »spritz«. Prav zato prvi slovenski aperitiv – Fritzz – opisuje tudi slogan »moj špric«. Je naš, neposreden in dostopen. Peneča rebula, kultna penina iz Goriških brd, mu daje domačnost, pomarančna grenčica pa privlačno barvo in monden okus.

Fritzz rdeča pomaranča postrežemo z nekaj kockami ledu in rezino pomaranče.
Fritzz rdeča pomaranča postrežemo z nekaj kockami ledu in rezino pomaranče. FOTO:

Kako do Fritzza?

V različnih lokalih in trgovskih centrih je na voljo na brezplačnih degustacijah ali po promocijski ceni. Vzporedno s tem je na socialnem omrežju Facebook aktivna stran, kjer lahko sodelujete v zabavni nagradni igri, delite mnenja o Fritzzu, izveste več o promocijah, se zabavate s prijatelji.

Novi Fritzz že osvaja srca

Fritzz smo doslej poznali kot aperitiv z okusom rdeče pomaranče, pravkar pa se mu je pridružil še Fritzz – bezeg limeta.
Fritzz smo doslej poznali kot aperitiv z okusom rdeče pomaranče, pravkar pa se mu je pridružil še Fritzz – bezeg limeta. FOTO:

Novi Fritzz bezeg limeta je trendovska kombinacija, ki bo popestrila poletne zabave ali vnesla pljusk svežine v vaše najljubše trenutke pod senčnikom na žgočem soncu. Servirati ohlajenega z ledom, rezino limete in metinim listom.

Majski vonj cvetoče bezge razvname čute, Peneča rebula in limeta pa poskrbita za edinstveno osvežitev. Navdih za novi okus Fritzza – bezeg in limeta – je prišel iz Južne Tirolske, kjer tradicionalno pripravljajo aperitiv iz bezgovega sirupa in penine. Mešanici dodajo še rezinico limete in metin list ter božansko pijačo postrežejo v vinskih kozarcih z obilico ledu. Fritzz bezeg in limeta je narejen za tople poletne dni - svež, monden in lahkoten, s samo 7,5 % volumskega alkohola. Ko se tradicija sreča s sodobnostjo, nastanejo najboljše stvari. Čas hitro teče, a tradicionalni okusi in kakovostne sestavine ostajajo priljubljene – pustimo se zapeljati vedno modnemu bezgu in eksotični limeti.

Fritzz je slovenski odgovor na svetovne trende, ki ustreza modernemu življenjskemu slogu. Ta zahteva preproste, pozitivne rešitve za razumljivo ceno. Navsezadnje, kaj je še lepšega od sprostitve s prijatelji ob sončnem zahodu s kozarčkom aperitiva in hrustljavimi prigrizki?

Pripravljeni na poletje s Fritzzem 0.2l.
Pripravljeni na poletje s Fritzzem 0.2l. FOTO:

S poletjem prihaja tudi sočna osvežitev z mehurčki v priročni o.2l steklenički. Fritzz rdeča pomaranča in bezeg limeta v »mini verziji« sta že na voljo v naših vinotekah, kmalu pa še v vseh večjih trgovinah in vaših najbolj priljubljenih lokalih.

Facebook: https://www.facebook.com/fritzz.si,
Več na: www.klet-brda.si.

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3