Slovenija

FOTO: Naporna noč za gasilce

Črna na Koroškem/Ptuj, 07. 08. 2010 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi nalivov in neurij je v več krajih po Sloveniji zalivalo kleti. Najhuje je bilo v Črni na Koroškem, kjer je poplavilo osrednji trg. Gasilci so dela že končali.

Včerajšnja neurja so največ težav povzročila na severozahodu države.

Po besedah poveljnika PGD Črna Draga Mlačnika so gasilci sinoči delali do polnoči, danes pa so nadaljevali delo in očistili poplavljene površine. Poplavilo je center Črne, nekaj kleti in stanovanjskih blokov, je pojasnil Mlačnik. Na Jazbini se je utrgal tudi zemeljski plaz, Mlačnik pa je dodal, da so dela do 10.30 danes kočali. Škoda je bila po njegovi oceni kar velika.

Na Ptuju pa so morali gasilci odstraniti drevo, ki je padlo na cesto, v Središču ob Dravi je narasla gladina potoka, zaradi česar je obstajala nevarnost, da bi zalilo bližnjo hišo. Vodo so morali izčrpati tudi iz nekaj hiš v Miklavžu pri Ormožu in v Hermancih, so pojasnili na Upravi za zaščito in reševanje Ptuj.

Na Ruški cesti v Bistrici ob Dravi v občini Ruše je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, ki so jo prečrpali gasilci, podobno se je zgodilo tudi v Pekrah in v Mariboru. Nekoliko pozneje so težave zaradi padavin nastale tudi v Miklavžu pri Ormožu, kjer so morali gasilci iz stanovanjskih prostorov izčrpati vodo.

Voda je zalivala kleti stanovanjskih hiš tudi na Gornjem Rudniku, ob dolenjski železnici v Ljubljani, v gradu Goričane v občini Medvode, na spodnjem trgu v Lovrendu na Pohorju, v Pekrah in Šmarntem pri Slovenj Gradcu. V naselju Bele Vode v občini Šoštanj pa je v potok Florjanščica naneslo les, ki je zaprl most nad gostiščem. Voda je začela poplavljati, posredovali pa so gasilci, ki so odstranili naplavljen material in zagotovili pretočnost potoka.

Že včeraj smo poročali, da je v v stanovanjski objekt v Mokronogu udarila strela. Škoda je nastala na stenah objekta, v Mirni Peči pa je strela udarila v hlev in ubila kravo.

Vremenoslovci za danes napovedujejo delno jasno vreme. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale pa bodo tudi krajevne plohe. Več sonca pa bo že jutri.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Odpri.oci
08. 08. 2010 22.47
Ob slikah iz Črne lahko rečem samo naslednje : (predvsem ob 7. sliki ) KATERI * JE ŠEL TAM GRADITI HIŠO ???????? Poglejte si sliko.... potem naj pa še joka, zakaj mu je zalilo klet ??????? . Pa tudi 6. slika lepo pokaže, da je Meža "poplavila" predvsem zato, ker očitno struge ne čistijo kakor bi morali..... in prinese ob malce večjem dežju s sabo cel kup vej, hlodov, štorov, pa verjetno tudi pleha, papirnatih in plastičnih vreč, polivinila....... in nič čudnega, da se to nabere pod mostom, ki ga s tem naredi "neprepustnega" za vodo !!!!!
Las Vegas
08. 08. 2010 21.35
@ Narko... Pa kaj si znorel...?!? Da bi zidal take bajte in take mostove, pomeni, da bi bli pr tem pu današnje gradnje v 10 letih brez dela, ker bi še vse stalo!!! Tak pa sem pa tja kako VEDNO POGOSTEJŠE popoldansko neurje poskrbi, da ma kak nesrečnik še bolj prazno denarnico kot sicer in kak "strokovnjak" spet delo... Ni grejo na bruhanje današnji expertti...
Denis Denko 1
08. 08. 2010 21.09
ravnokar je v mariboru sodna ura..lije in bliska kot noro
MrRudi333
08. 08. 2010 18.04
Ene besede neresnice si ne upam povedati.Za vsako našo misel,besedo,dejanje odgovarjamo.Tako jaz ,tako vsak.Samo podučeni niste,beri nevedneži.
MrRudi333
08. 08. 2010 17.43
Lep pozdrav vsem! Kot sem že omenjal ob podobnih nesrečah,stiska bo iz dneva v dan večja.Takšne novice bi nas morale streznit.Ko se ti kaj takega zgodi ,se hitro strezniš..Zato vas prosim,otprite srce in zastopite da je to odraz naših neagativnosti do narave.Največji dolg v Svetovni Karmi izhaja iz nehumanega odnosa do živali.Nehumani eksperimenti,gojenje,transport,zakol.Zakol itak ni nikoli bil human.Spremenite se zdaj!Z jetjem mesa,ki je krvavo tudi,ne samo rdeče,delamo nevidno Karmo,silo katere vidimo in čutimo posledice.V vseh religijah so podučevali:;;Ne ubijaj !,,Nobeno čuteče bitje! Stiske in nesreče se bodo nehale takrat ko ne bo več Negativne Karme.Nekateri jo čistijo ker vedo kako,tisti ki jo ustvarjajo naj bi to nehali tako da podprejo življenje in se odpovejo mesu.Veste kdo je učil:,,To kar seješ boš žel!?No,to je to.Moč je v vaših rokah,beri dejanjih! Izberite ŽIVLJENJE!Izberite rešitev ljubečega sobivanja z živalmi.Tu so da nam omogočajo zdravo in eko življenje.Če ni živali ni narave.So glavni eko faktor!Ko ne bo narave,ne bo tudi nas.Zemlja je živa in nas podučuje:,,Dost z vašim odnosom!,,.Imamo časa samo do konca 2012.
MrRudi333
08. 08. 2010 17.41
Ene besede neresnice si ne upam povedati.Za vsako našo misel,besedo,dejanje odgovarjamo.Tako jaz ,tako vsak.Samo podučeni niste,beri nevedneži.
mužik
08. 08. 2010 16.34
tom.tom ti si pa sigurno tele mamino,pusti koroško narečje kakšno je pač je.Razumemo ga vsi SLOVENCI-KAJ PA SI TI ????VREME PA SPLOH NIMA VEZE Z NEURJEM
hribo
08. 08. 2010 15.50
vecino linkov je o Sexu sam tale so tud nasexali ko imajo tolko nepredvidenega dela,...
ORIGINAL1970
08. 08. 2010 10.53
M-teorija 07.08.2010, 16:29 1 Narko07.08.2010, 09:1620 Vse kar si napisal zveni zelo lepo povedano, a z rešitvami, ki jih predlagaš se le deloma strinjam, ker so res kot praviš posledica zarave kmečke logike. Da boš razumel v čem se ne strinjam je najbolje, da dam slikovit primer. Vse kar si napisal je tako kot če bi nekdo na izviru bistrega, čistega in neoporečnega potoka zgradil greznico, na nižjem delu, pa bi, ker voda ni več pitna postavil čistilne naprave. V tvojem predlogu je samo predlagano, da se postavijo boljše čistilne naprave z boljšimi filtri. Torej problem je, ker ne rešujemo izvirnih problemov, se ne obračamo na prave strokovnjake. Dokler ne bomo prisluhnili klimatologom, biologom, ekologom in podobnim ogom, nam niti najboljši strokovnjaki spodročja grabeništva ne bodo pomagali odpraviti problema, temveč kot sam trgiš bodo vedno le gasili požare katerih vzroke ne preprečujemo, temveč le njegove posledice. Zakaj ne bi razmišljali kako bomo odstranili greznico namesto, da se venomer mučimo z boljšimi in boljšimi filtrirnimi napravami. Res da je problem globalen vendar je problem, ki se ga lahko reši le tako, da miselnost in odnos do okolja spremeni sleherni posameznik. Namreč ekosistem je tako kompleksen in povezan, da če na Kitajskem metulj zaprhuta s krili, lahko v Ameriki povzroči tornado. Lep primer prhutanja kril metulja v pravo smer je bila zadnja očiščevalna akcija, akcija, ki lahko posledično uravnoteži porušeno ekosistemsko dinamično ravnovesje. Ej popolnoma se strinjam s teboj.Dokler bomo ludje delali v tej smeri in probleme reševali na ta način ,da si bomo hoteli naravo podrejati ,bo narava udarila nazaj samo še z večjo močjo.Ludje se bomo morali naučiti ,da se narave ne da enostavno podrediti in se bomo morali naučiti enostavno živeti skladno z naravnimi zakoni.Enostavno povedano potrošniška družba bo morala spremeniti navade na vseh področhjih trošenja.
Kaja Kova? 1
08. 08. 2010 07.29
Ljudje smo sami krivi,saj smo preveč posegalii v naravo, in smo jo čisto pokvarili.Sedaj pa se nam maščuje.
AK-47
08. 08. 2010 01.13
...država je dala denar za grke , stadion,.......za vse oškodovane v poplavah pa NIČ !!!! ...SRAMOTA ZA TO VLADO , PAHORJA,TURKA,...... !!!!!!
loden
08. 08. 2010 00.30
Nekateri se dejansko norca delate iz nesreče drugih. Mal se zazrite vase.
Michael-bg
07. 08. 2010 23.17
tak za informacijo v središču ob dravi so 4 gasilska društa črpala vodo iz več stanvanjskih hiš od 2:50 ure ponoči do 14:30 ure popoldan.
volkihudicek
07. 08. 2010 22.15
jao celo noč smo delali :(
dajs
07. 08. 2010 18.43
tud štromarji so delal celo noč. pohvala tud njim.
M-teorija
07. 08. 2010 16.29
Narko07.08.2010, 09:1620 Vse kar si napisal zveni zelo lepo povedano, a z rešitvami, ki jih predlagaš se le deloma strinjam, ker so res kot praviš posledica zarave kmečke logike. Da boš razumel v čem se ne strinjam je najbolje, da dam slikovit primer. Vse kar si napisal je tako kot če bi nekdo na izviru bistrega, čistega in neoporečnega potoka zgradil greznico, na nižjem delu, pa bi, ker voda ni več pitna postavil čistilne naprave. V tvojem predlogu je samo predlagano, da se postavijo boljše čistilne naprave z boljšimi filtri. Torej problem je, ker ne rešujemo izvirnih problemov, se ne obračamo na prave strokovnjake. Dokler ne bomo prisluhnili klimatologom, biologom, ekologom in podobnim ogom, nam niti najboljši strokovnjaki spodročja grabeništva ne bodo pomagali odpraviti problema, temveč kot sam trgiš bodo vedno le gasili požare katerih vzroke ne preprečujemo, temveč le njegove posledice. Zakaj ne bi razmišljali kako bomo odstranili greznico namesto, da se venomer mučimo z boljšimi in boljšimi filtrirnimi napravami. Res da je problem globalen vendar je problem, ki se ga lahko reši le tako, da miselnost in odnos do okolja spremeni sleherni posameznik. Namreč ekosistem je tako kompleksen in povezan, da če na Kitajskem metulj zaprhuta s krili, lahko v Ameriki povzroči tornado. Lep primer prhutanja kril metulja v pravo smer je bila zadnja očiščevalna akcija, akcija, ki lahko posledično uravnoteži porušeno ekosistemsko dinamično ravnovesje.
lila.ayla
07. 08. 2010 14.09
jah kaj naj recem, ljudje se mi smiljo, ne le v slo, tud drugje po svetu. Ampak tko zj je, lahko se samo prpravmo ker ekstremnega vremena bo vedno vec. Sm pa prepricana da bi pozitivna kolektivna zavest marsikaj oblazila. Ljudje smo zelo povezani z naravo in vcasih so to vedl... Zj pa nc cudnga da se v takem galakticnem trenutku slaba enerija le potencira...ves ta pohlep, zloba in sebicnost nas bo pokopala.
Aleš Kostanjevec
07. 08. 2010 13.25
vse pohvale požrtvovalnim gasilcem Črne na Koroškem !!!
odkimasin
07. 08. 2010 12.23
V Črni imajo pa najbolj čuden naglas v Sloveniji! Človek jih sploh ne zastopi!
Hyundai GTI
07. 08. 2010 12.06
čestitam fotografu za izjemne fotografije... POP tv-ju pa za objavo le teh, še dobr da ni kaj pametnega fotografiral...........