Slovenija

FOTO: Zagorelo v skladišču premogovnika

Velenje, 12. 10. 2011 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi vžiga odpadnega olja je zagorelo na odlagališču premoga na območju Premogovnika Velenje. Požar so uspeli pogasiti. Na sreči je šlo le za vajo, ki je pokazala dobro usposobljenost gasilcev.

Ob predpostavki, da je zaradi vžiga odpadnega olja zagorelo na odlagališču premoga na območju Premogovnika Velenje, je na območju Novih Prelog v Velenju potekala taktična požarna vaja. Po besedah direktorja premogovnika Milana Medveda so vajo uspešno izvedli in je pokazala dobro usposobljenost gasilcev.

Vaja je potekala ob predpostavki, ki se vedno lahko zgodi, torej požara v skladišču premogovnika, je dejal direktor Premogovnika Velenje Medved.

"To, kar je pomembno za Premogovnik Velenje, je dejstvo, da imamo poleg dobro izurjene jamske reševalne čete, ki je vedno pripravljena posredovati ob neljubih dogodkih v podzemnih prostorih Premogovnika Velenje, tudi dobro izurjeno industrijsko gasilsko četo, ki posreduje v takšnih neljubih dogodkih na površini," je poudaril Medved. Dodal je, da so stalna skrb za varstvo in zdravje pri delu ter hitro posredovanje ob posebnih priložnostih zagotovilo, da bo Premogovnik Velenje uspešno podjetje tudi v prihodnje.

V vaji je sodelovalo 12 gasilcev iz Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Premogovnika Velenje, približno toliko gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Velenje ter reševalci Zdravstvenega doma Velenje.

Vaja je pokazala dobro usposobljenost gasilcev.
Vaja je pokazala dobro usposobljenost gasilcev. FOTO: Damjan Žibert

V času vaje povečan promet

V času vaje je na območju Novih Prelog povečan promet, tako da so z vajo preverili tudi sodelovanje voznikov ob nastanku izrednih razmer. Kot je dejal vodja intervencije Robi Rotovnik, so se vozniki dobro odzvali in tudi sicer izkušnje kažejo, da vozniki na splošno dajo prednost intervencijskim vozilom.

Namen vaje je bil preveriti delovanje gasilskih enot, usposobiti vodjo intervencije za poveljevanje in vodenje v intervencijah pri gašenju požara, spoznavanje opreme obeh gasilskih enot in objektov na območju jaška NOP II z okolico, preizkus hidrantnega omrežja v okolici objekta ter preverjanje ukrepanja varnostnikov podjetja HTZ Velenje v primeru izrednih razmer.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tatanka44
12. 10. 2011 18.14
Pohvalno Pohvalno.