Slovenija

FOTO: Kolaps zaradi del na cesti: s Primorske proti Ljubljani nastal 20-kilometrski zastoj

Ljubljana, 19. 09. 2014 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
B.G./M.K./U.Z.
Komentarji
186

Zaradi del je zaprta polovica primorske avtoceste, zaradi česar je v največji prometni konici med Razdrtim in Uncem proti Ljubljani nastal 20 kilometrov dolg zastoj. Dela naj bi trajala do 26. oktobra, na Darsu pa pravijo, da bodo poskušali ta rok skrajšati.

Zaradi del so zaprli polovico primorske avtoceste med priključkoma Postojna in Logatec ter izvoz in uvoz Unec proti Ljubljani. Promet poteka po drugi polovici avtoceste, in sicer dvosmerno, poroča Prometno-informacijski center.

Zaradi del je danes v najhujši prometni konici med Razdrtim in Uncem v smeri proti Ljubljani nastal 20 kilometrov dolg zastoj. Večkilometrska kolona pred priključkom Unec proti Kopru se je vila vse do večernih ur.

Na Darsu poudarjajo, da so obnovitvena dela nujno potrebna, saj promet po tem kraku v zimskem času ne bi mogel več potekati. "Pričakovati je, da se bo promet umiril in bomo imeli v naslednjih dneh manjšo gnečo. Vsekakor pa apeliram, da tisti, ki poznajo obvozne poti, te uporabljajo, in da so na cesti strpni, ker vemo, da moramo za varnost udeležencev v prometu skrbeti tako na Darsu kot vsi, ki so v to vključeni," je v oddaji 24UR povedal Vito Meško, vodja avtocestne baze Postojna.

Po njegovih besedah bodo na Darsu naredili vse, da bodo rok, predviden za zaključek (26. oktober), skrajšali, predvsem v smislu, da iz smeri Unca proti Ljubljani vzpostavijo še en prometni pas, ki bi zajel Cerkniški okoliš in bi rešil to prometno zagato. "Ko se bodo zaključila obnovitvena dela na viaduktih, ki so potrebna zaradi obnove hidroizolacije, bomo naredili vse, da sprostimo promet po principu 2 + 1+ 1, kar pomeni, da bomo tudi na nasprotnem vozišču vzpostavili še en prometni pas," je še dodal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (186)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carevicmilic
20. 09. 2014 10.05
+1
To je rezultat tega da o pomembnih stvareh odločajo slabi strokovnjaki, katerih pomembnost se kaže skozi politično predanost, tistih ki res kaj znajo se ne upošteva, ker niso normalni. Slovenksa folklora, da se grejo gradbeništvo ljudje, ki sploh niso iz te branže, ali pa kvaliteto postavljajo za ceno. Ali smo res tako bogati da si lahko privosčiimo najcenejše/najbolj ceneno ?
a.kralj1994
20. 09. 2014 09.46
+2
Če bi Slovenija imela vizijo že takrat - leta 1991 in bi se vedelo, kam in kaj hočemo, potem bi se že takrat gradile tro ali celo štiri pasovnice in danes ne bi imeli problemov in zastojev...tako smo pa z denarjem, s katerim bi lahko zgradili štiripasovnice, zgradili le dvopasovnice, ker je šel denarček parim mandeljcem gradbincem in politikom v žepke in račune v tujini...danes mora pa narod čakati v 20 kilometrskih kolonah...mi pa bodmo naprej ovce in še naprej opazujmo, kako nas pred noom kradejo in kako nam v oči lažejo...
Maxster
20. 09. 2014 12.15
Kdo nam že laže? - "naši" , a ne kralj, naši vam lažejo že preko 20 let. In dokler bodo na darsu samo in edino le "naši" bo tako kot je. Se pa strinjam da treba AC čimprej privatizirat,potem bo mogoče čez par let boljše.
daf3
20. 09. 2014 09.31
+2
naj gre že enkrat v privat roke pa stranske ceste se naj odprejo za ves promet potem boste pa videli kako se bo začelo delati saj nihče ne bo uporabljal avtoceste zato da bo stal v kolonah in po tem bo cena vinjet padla in cene za kamijone se bo drastično spustila ker se pa to v naši ljubi državi ne bo zgodilo bomo pa stali v kolonah in bentili in modrovali kdo in zakaj
Maxster
20. 09. 2014 08.43
+4
To ste hoteli, to ste volili, sedaj se pa jočete. Bi prej razmišljali,prej preden ste obkrožili za PS, SD, SLS Desus,..., da nam danes prav ti počno kar nam pač počno. Saj pod SMC ne bo nič drugače, isto sranje - drugo pakovanje. Dars je pa itak pijavka, ki ji ni para v Sloveniji. koliko miliard so AC že popapale?. Že zdavnaj bi za ta denar morala bit končana 3 os ,prav tako odcep AC Draženci - Gruškovje. Kdaj bo kdo od odgovornih za kaj odgovarjal ? Še vodilnih (naših a ne) niste "sposobni" zamenjati, zakaj že?
hotchilipoper
20. 09. 2014 09.26
+4
Iz Dars-a se napaja cela JU,zato pa ni nikoli denarja za ceste
a.kralj1994
20. 09. 2014 09.46
+0
maxter...če smo že ravno pri tem...ceste so se gradile prej in se bodo še zdaj...in ni pomembno kdo je na vladi in ni pomembno, koga smo volili, ker bi bilo povsem isto, kdorkoli bi bil na stolčkih prej al pa sedaj...in volitve nimajo nikakeršne veze s cestami! in kot si napisal - isto sranje drugo pakovanje...pa kdorkoli bi bil al pa je gor...razumeš?
Žanklotvandam
20. 09. 2014 08.39
Sami strokovnjaki!
gwb
20. 09. 2014 08.07
+7
Kaj pa če bi recimo dars in njegovi podizvajalci, ki delajo na avtocestah , delali 4 izmensko delo in bi se dejansko delalo 24 ur na dan, ne pa da zacnejo ob 6h zjutraj in delajo do 14 ure potem pa ostanejo samo zapore na cestah in seveda neskončne kolone! Samo predlog darsu pač. Drugače pa v Avstriji se dela opravljajo večinoma ponoči in so ceste tekom dneva dokaj normalno prevozne in za nameček imajo še vinjete cenejše.
Uporabnik271119
20. 09. 2014 08.11
mucek4
20. 09. 2014 08.12
+2
Zadnjič sem jim dal enako vprašanje na celjskem sejmu. Menda tega ne smejo delat, saj jim zakon ne dovoljuje. Več pa ne vem.
dr.dare
20. 09. 2014 08.28
+1
danes zjutraj so se po radiju sklicevali na okoliške prebivalce da jih ne smejo motiti... ker malo nemirnega spanca je menda velik več vredno kot miljoni in miljoni gospodarske škode!!!
dr.dare
20. 09. 2014 07.59
+9
Postavite kamere na delovišče pa dejansko snemajte kaj delajo.. če delajo 2 uri/dan efektivno sem jaz kolo!! In vsak dan na kanalu A v Svetu reportaža... da vidimo to efektivnost!! In poročila v smislu.. danes so bili na gradbišču 4 delavci od 7-9, pol so mrknli do 11 pa so prišli 3 nazaj od 14-15 pa zopet ni bilo nikogar... en spi v bagru, drugi za njim itd
BEEF-TECH
20. 09. 2014 08.44
+1
Imaš prav, ampak.. kako boš pa ti produktiven ko je v senci 30° okrog tebe pa sam vroč asfalt in avtomobili... Za minimalko - če sploh! In nič več in nič manj ne bo dobil, če bo predviden odsek delal 4 ali 8 ur. Za koga torej naj se raztrga? Za tebe osebno? Ker ga plačuješ? Ne... plačujemo njegovega delodajalca, on pa da delavcu par drobtin! Js jih pa razumem - čeprav mi to prav tako kot večini ni niti mal všeč - da ne bo pomote! Že tako delajo kot sužnji, ti bi jih pa dal še pod kamere... Še kako glasovanje kdo izpade? Bi kr šov nardil? Delati bi morali ponoči oziroma v smenah, dela pa jim ne more/sme normirat, kritizirat ali kako drugače ovirat nekdo iz pisarne ki mu niti približno ni jasno kako je tam samo stat! Pošiljajo jih iz enega delovišča na drugega in če bi slučajno končali kaj prej, bi šli še na tretjega. V avtu ni lušn čakat, pa sediš, imaš pijačo, veš da bo slej ko prej šlo naprej, pa še klime obstajajo. Tudi jaz bi bil tako produktiven na njihovem mestu.
Maxster
20. 09. 2014 09.18
+1
Beef,tudi v Avstriji,na Hrvaškem,... sije sonce in je 30 °prav tako pa poglej kakšne ceste imajo Avstrijci in Hrvati. Ko da bi po tepihu peljal ne pa kot pri nas luknja na luknji od lukne. Niti poflikat ne znajo kot se spodobi,da o čem drugem sploh ne pišem tukaj...
BEEF-TECH
20. 09. 2014 09.38
+0
@Maxter... beri zgornje komentarje o tem kako to delajo v Avstriji + to ne delajo za 560€/mesec - ali manj! Uporabi se ustrezne materiale in ne neke cenene od katerih razliko si lahko nekdo spravi v žep... Delavec kot tak je v tem primeru - pri nas še najmanj kriv! Prav tako kot nam uporabnikom cest ki nam njihovo delo ovira promet, se tudi njim zdi to kar morajo delati nič drugega kot ... v glavo - verjemi!
BEEF-TECH
20. 09. 2014 09.45
+1
Ne zagovarjam jih, ampak kritiziram sistem ki tako delo omogoča! V vseh teh letih niso niti poskusili kaj spremeniti na tem področju - pa niso samo cestni delavci tisti ki nasrkajo poleti, ampak v pisarnah pač nikoli ni preseženih tistih zakonskih 27.. al kolk že!?
a.kralj1994
20. 09. 2014 09.49
ja to se pa strinjam...kdo bo pa delal za 560 EUR na mesec...in to je naša preljuba demokracija...a ni super no...
BEEF-TECH
20. 09. 2014 10.05
Aja! Še to, da plačane nadure lahko samo sanjajo. V najboljšem primeru jih bodo koristili ko bo dež - če jih ne bojo takrat rabili drugje.Vedno sta (vsaj) dve plati :) V tem primeru tri... uporabniška, delavska in šefovska.... zadnja plat je vedno največja :)
BEEF-TECH
20. 09. 2014 10.15
Če se gremo nadzor dela s kamerami in sankcije, potem se pejmo to v vseh službah/poklicih, pa da vidimo kdaj bo spet vstaja na račun nadziranja, posega v zasebnost in ne vem česa če... ko bodo nekateri morali začeti delat! Ne se sam na fizikalce spravlat ker nikol ne vete kako zgodbo majo oni v ozadju da to sploh delajo - ker vi/mi nebi!
Maxster
20. 09. 2014 12.38
+0
Beef, razmisli malo preden kaj napišeš, sem se letos peljal po AC iz Šestanovca do Ploč oz Metkovičev in priznam lepše AC ni nikjer v EU niti na azurni obali. Najmodernejši tuneli z vso možno signalizacijo in pripadajočo infrastrukturo, prav tako postajališča in odseki. Pri nas lahko samo sanjamo.Pa kaj mislite da hrvaški delavec kaj več zasluži kot slovenski. Ne pri njih vse naredijo v dogovorjenih rokih in kvalitetno, zato pa ni ne reklamacij, ne nekih kazenskih pavšalov in takrat ko naši ( še cele mesece in celo leta) popravljajo - interesantno - spet z našim denarjem, Hrvati, Avstrijci, Italjani, Španci,... oz vsi ostali že končujejo z novimi projekti. pri nas se pa denar porabi že mesece prej preden se neka stvar konča ,kot bi se morala končati...
Maxster
20. 09. 2014 13.18
+1
Pa še to Hrvati imajo povsod do meje speljane AC začenši iz Rijeke do Ilirske bistrice imajo do meje AC, Na Bregani prav tako, Isto ZG do Maclja ( Gruškovje),potem z Madžarsko pri Hodošanu, do Čakovca,naprej do VŽ, V Slavoniji pred Osijekom ( Slavonika), skratka povsod imajo AC povezavoi,pri ns pa nismo sposobni narest teh 15 km AC med Gruškovjem in Draženci. Da o vseh ostalih servisih Darsa raje ne zgubljam časa. Ampak Dars je naš a ne in lahkio počne kar mu je volja. Ovce kot ste pa vse to vsake tolko časa še nagradite na volitvah,potem pa jočete ko so zastoji. Bedno in patetično.
komunjara 1
20. 09. 2014 07.51
+10
mene zanima na ketero pisarno darsa se lahko obrnem glede vracila od placila vinjete ker pac dars ne zagotavlja to kar sem placal z nakupom vinjete ----- ali morda lahko uporabim polovico vinjete ki mi je ostala ko sem jo probal odlimat in prlepit na drug avto ------ A LAHKO??????
maijster
20. 09. 2014 07.36
+4
....ma ja se vsak deloven dan vozim na relaciji MB-LJ in LJ-MB vam povem da še letos ni bilo dneva da se nebi nekje upočasnilo ali stalo zaradi del na AC,....sicer pa v zadnjih 15 letih ni bilo meseca da nebi nekje nekaj čarali ali slabo delajo ali pa imajo nekvaliteten material druga ni,.....
horhinjo
20. 09. 2014 07.30
+14
Ko greš na Hrvaško ni enega delovišča od Ljubljane do Makarske - pa gremo vsako leto. To pa zato ker dajo kvaliteten asfalt in toliko kot ga mora biti. V Sloveniji pa dajejo tanek sloj in zanič asfalt, da lahko potem kar naprej fl ikajo in popravljajo ter nabijajo ure. Zdaj ko izvajajo projekt Gorki ( kanalizacija, voda, plin in internet ) delajo 200 metrov ceste že od marca pa asfalta še niso položili. 4 x so cesto skopali in ponovno zasuli. Ši ptarji ki to delajo so brez nadzora oz. tisti ki nadzoruje je ravno tako Š iptar. Efektivnost je pa 2 uri na 12 ur. Europska unija krije projekt do izračunane vsote. Ker pa je pa toliko ur preveč moramo ostalo kriti državljani. To pa pomeni 2000 eur na hišo. Žalostno !
Maxster
20. 09. 2014 12.30
+1
točno tako, sem se letos peljal po AC iz Šestanovca do Ploč oz Metkovičev in priznam lepše AC ni nikjer v EU niti na azurni obali. Najmodernejši tuneli z vso možno signalizacijo prav tako postajališča in odseki. Pri nas lahko samo sanjamo.Pa kaj mislite da hrvaški delavec kaj več zasluži kot slovenski. Nee pri njih vse naredijo v rokih in kvalitetno, zato pa ni reklamacij in nekih kazenskih pavšalov in takrat ko naši ( še mesece) popravljajo, Hrvati oz vsi ostali že drugje drugo delajo...
dr.dare
20. 09. 2014 07.27
+14
hahah slišal po radiju da ne morejo ponoči delat ker bi motili okoliške prebivalce!!!! Kdo se tu iz koga norca dela?
maijster
20. 09. 2014 07.31
-2
verjetno se res najde kakšen prebivalec je pa tudi res da morejo zagotoviti dnevno svetlobo za nočno delo,......
dr.dare
20. 09. 2014 07.34
+3
dr.dare
20. 09. 2014 07.40
+4
en dars bo menda poskrbel za luči če ne bolje da kar zaprejo... prebivalcev pa ne bi komentiral raje ker je čisti absurd primerjat par dni slabega spanca z miljoni gospodarske škode...
maijster
20. 09. 2014 07.43
+1
kaj je težkega tu za vedet-razumet ??? jutro,...
dr.dare
20. 09. 2014 07.44
maijster
20. 09. 2014 07.49
+2
dr. se strinjam ampak lahko je modrovat kadar nisi v koži drugih sem dost na relaciji MB-Dunaj Avstrijci renovirajo AC od Lipnice pa do Gradca pa pred Dunajem dobrih 20 kilometrov in tudi ne delajo ponoči vikendih in praznikih pa ni nekih zastojev je promet upočasnjen a tekoč in vsi izvozi in uvozi so urejeni tako da mi ni jasno kako pri nas vedno nekaj ne štima,....
dr.dare
20. 09. 2014 07.57
+2
naslednjič ko se tam pelješ si pogled širino avtoceste tam in tisto pri nas.... edini način da s epri nas zmanjša zastoje je nočno delo!!
maijster
20. 09. 2014 08.07
+3
......daj no širina od Šentilja do Gradca je popolnoma enaka in tisti del preden se vspenjaž čez prelaz proti Dunaju je tudi enak naši širini tako da ne kar nekaj pisat ko boš toliko na AC kot jas boš videl kaj se pri nas dogaja samo za primer enkrat zaprejo del voznega pasu ker kosijo travo čez 14 dni zopet na istem mestu zaprejo del voznega pasu ker belijo črte in še in še takšnih cvetk izvajajo,........da ne govorim za tunele prvo ga zaprejo da jih očistijo pol pa čez 20 dni ga zopet zaprejo ker imajo servis na elektroniki za bruhat,.......
dr.dare
20. 09. 2014 08.26
-2
ne ni res, širina ni niti približno enaka...!!!!
dr.dare
20. 09. 2014 06.03
+7
Postavite kamere na delovišče pa dejansko snemajte kaj delajo.. če delajo 2 uri/dan efektivno sem jaz kolo!! In vsak dan na kanalu A v Svetu reportaža... da vidimo to efektivnost!!
komunjara 1
20. 09. 2014 07.59
+4
tega se ne sme-- snemat namrec delavce darsa ---- je krsitev njihove zasebnosti in povzroca stres pri delavcih
mikeTHEbike
20. 09. 2014 04.30
-2
Kolone so povsod po evropi! Lepo strpno cakat!
bbbccc
20. 09. 2014 02.10
+17
Vsako leto pri Uncu popravljajo, treba jih je nekaj zapreti, ker dela ne opravijo kvalitetno.
knapeljc
20. 09. 2014 08.09
+1
janijankov
20. 09. 2014 01.13
+24
Imam celoletno vinjeto in se dnevno vozim na tej relaciji, a sem moral danes po stari cesti iz Sežane proti Ljubljani, da nisem obtičal v 20 km dolgi koloni. Še sreča, da sem pravočasno slišal obvestilo po radiu, da sem lahko zavil na staro cesto. Kdo mi bo povrnil stroške za eno-mesečni rok, kolikor predvidevajo, da bodo trajala obnovitvena dela ????? DAAAARS ????!!!!!!!
janijankov
20. 09. 2014 01.15
+10
večja poraba goriva, večji izgubljeni čas.................. DAAAAARS??????!!!!!!!!!
DRAGULJ 4
20. 09. 2014 01.01
+9
TO JE TISTA ŠVICA KI VAM JO JE OBLJUBLJAL JJ PRED 91LETOM
janijankov
20. 09. 2014 01.06
-13
Saj bi tudi bila "Švica", če bi nam vladal Janez Janša, tako pa........... nimaš kaj........ takle mamo ....
hotchilipoper
20. 09. 2014 07.05
+7
mentorhercul
20. 09. 2014 08.09
+0
Jaz ga nisem videl, tako da tudi to ni pokazal!
NejcPircMusar
20. 09. 2014 00.37
+23
Ja veste, mi na Darsu ne moremo nič... pa dej dej kaj ne morete nič? Seveda ne, če pa žlahta pride samo v taka delovna mesta, naj mi nekdo pošten napiše, da je prišel na mesto enga organizatorja del in prometa - ga ni, kr neke drekulje ko pojma nimajo o prometu, o količini prometa, še nekdo ki spremlja dnevno promet ve več od nesposobnežev na tem kretenskem monopolistu u kao razviti državi - monopolisti izkoriščajo, to vedo/vemo vsi ekonomisti, še posebej tisti monopolisti, ki so v sklopu države, saj je vsem interes zaslužek ( seveda je vsem podjetnikom, ampak pravim podjetnikom pošten zaslužek, kdo so že to??? ). Ko nastane 20 km kolona - ja veste je pa konec počitnic in nismo mogl drugač - kaj nisi mogu drugač? A nisi mogu stvar spelat tedn kasnej in zdj to pred zimo ugotovijo, da stvar nebi zdržala - sam ne serite da je ac stara 40 let, za takšne denarje kot jih kradejo in takšno tehnologijo ne morejo napovedati za pol leta??? Kje je slab asfalt, ma dej lepo vas prosim... in pol reče, ja vozniki motornih vozil ki ste na lokalni ravni pejte po starih cestah... ma dej ne seri za 110 evrov na staro cesto???? A je slučajno kdo prej opozoril na dela? A je slučajno kje že teden prej pisalo na AC na info tablah da se pričakujejo zastoji???? NI! Kot bi kupil za 110 evrov karto za vlak in pol ti rečejo, ja ma delamo neki na železnici in ker ste lokalni člvek, pejte s kolesom okol... Ma dej, če so pravila za vinjeto, da moraš imeti prilepljeno tam in tam in se uporabla tako ali tako, kje so napisane dolžnosti npr. da bodo poskrbeli za kolone manjše od 10 km, sicer so drugo leto manjše cene ali pa da zagotavljajo celoletne odseke brez rednih del??????? DARS mojster fars
šmajser1
20. 09. 2014 00.09
+12
MOZNO SAMO V SLOVENIJI!!!SRAMOTA.
mucek4
20. 09. 2014 08.17
+0
O ja seveda. Nemčija nima 20km zastojev. Zadnjič sem bil v 80 kilometrskemu ampak, ja to ni 20 :)
larbitron
20. 09. 2014 00.05
-5
Ne vem kaj bluzite nekateri o popravljanju novih avtocest. Avtocesta Ljubljana-Razdrto je bila prva avtocesta v Jugoslaviji in je bila zgrajena pred 40 leti. In po tolikem času je treba tudi kaj obnovit.
NejcPircMusar
20. 09. 2014 00.41
+9
Kaj obnovit, prov kot prvo je bila prva avtocesta med Vrhniko in Logatcem in ne Ljubljano in Razdrtim in ta avtocesta je bila že nekjakrat obnovljena in nehi z enimi bednimi da je treba kdaj obnovit. SIgurno da se jo obnavlja ampak tako kot jo ti loji, jo naj vsaj na enem daljšem odseku po eni in nato drugi strani, namesto da zaprejo danes to polovico čez mesec drugo in delajo zastoje. Marš
Tir1
19. 09. 2014 23.22
+6
1000 kamijonov = 20 km (če rečemo, da en tovornjak porabi 20 m dolžine) Ob petkih je na primorski avtocesti preko 10000 tovornjakov.