Slovenija

FOTO: 'V slovenskih laboratorijih na leto ubitih in mučenih okoli 10.000 živali'

Ljubljana, 04. 10. 2015 20.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
S.A./N.Š.
Komentarji
93

Kljub opozorilnim akcijam aktivistov in številnim prostovoljcem, ki se pri nas zavzemajo za dobrobit živali, imamo še vedno mnogo zavrženih, zanemarjanih in izkoriščanih živali, so opozarjali zbrani na Prešernovem trgu v Ljubljani.

"Vse živali hočejo živeti." Ali pa: "Žalujemo za okoli 10.000 živalmi, ki so vsako leto pobite ali mučene v slovenskih laboratorijih." To sta le dve od tem, na katere so danes na Prešernovem trgu v Ljubljani opozarjali  prostovoljci Slovenskega veganskega društva, Animal Angels in Društva za osvoboditev živali.

Na današnji svetovni dan živali so opozorili, da je pri nas kljub aktivnemu udejstvovanju slovenskih zavetišč, še vedno veliko živali zavrženih, mnogo prostoživečih hišnih živali pa ni steriliziranih ali kastriranih, kar še dodatno prispeva k problematiki brezdomnih živali in prepolnih zavetišč.

Na dan, ki je namenjen osveščanju o pravicah živali, so opozorili tudi na problematiko izkoriščanja vseh ostalih živali, za katere je v naši kulturi samoumevno, da so izkoriščane in ubite za potrebe ljudi.

Da bi ljudem približali življenje brez nepotrebnega izkoriščanja živali, so mimoidočim ponudili vegansko pecivo in rastlinske napitke.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (93)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trollka
05. 10. 2015 22.31
-1
Kaj za vraga nabijajo tile aktivisti pa vegertaijanci? 10.000 živali je resnično velika cifra. Pa v članku ni niti malo opisano, za kakšne živali to gre in kakšne poskuse delajo na njih. Samo to, da jih je 10.000 in trpijo pri poskusih, to je njihov glavni argument. Prvo kot prvo, poznam veliko kolegov in študentov iz naravoslovnih fakultet in inštitutov in nihče še mi ni zatrdil, da je moral kdaj kako žival ubit. Drugo kot drugo, tudi ne odobravam mučenja živali, ampak številka 10.000 mi je resnično prevelika cifra in mi sliči to spet na eno pretirano propagando "kao moralnežev", ki hočejo igrati na človeška čustva in po vsiljevat svoje argumente. Tretje kot tretje, meso pa se je vedno jedlo. Hrana živalskega izvora skupaj z zelenjavo je ključno za zdravo rast človeka. Vi aktivisti se sploh zavedate, da če bi moral človek opustili meso + mlečne izdelke + jajca, bo samo še preveč nažiranja z nezdravo prehrano: Masnih pomfrijev, gaziranih pijač in sladkarij in bomo posledično imeli samo še več debelih ljudi. Večina ljudi, ki sem jih poznal kot vegane, so bli suhi in slabokrvni, ker enostavno niso imeli primernih hranil, samo vitamine in minerale, beljakovin in hidratov jim pa je primanjkovalo. Jesti meso je pa bil vedno eden izmed naravnih procesov med vsemi živalmi, ljudje delamo na način, da žival zakoljemo, živali pa z lovom. Če te aktiviste tako skrbijo živali, naj grejo protestirat k enemu levu, zakaj je ulovil antilopo. Bomo videli, ali jih bo ta gospod lev upošteval in ga bomo naučili veganstva ali jih nebo prej požrl od lakote.
MTy
06. 10. 2015 08.17
+4
Ti postrežem z eno realnih številk... Letno ubijemo 60 milijard kopenskih in še vsaj enkrat toliko kopenskih živali... Cifre so velike, ogromne... Tvoj spis je kup navadnih laži! Z nezdravo prehrano :D Vse kar si opisal kot nujno in zdravo je nezdravo. In jesti ZELENJAVO, SADJE, ŽITA, STROČNICE in SEMENA ter OREŠČKE vsekakor ni nezdravo. S primerno VEGANSKO prehrano zadostiš vsem potrebam, ki jih telo potrebuje. Tudi vse beljakovine in hidrate in nevem, kaj ti je še padlo na pamet! Seveda če ješ tako hrano, kot si jo opisal ti, ti to ne uspe ( kr če ne ješ mesa, jajc in mleka ti ostane samo še masten pomfri in gazirane pijače)... In zakaj se obračaš levu? Nimaš potrebe po uživanju mesa, si oblečen in imaš mobitel. Trdiš da si moralen in etičen. Zakaj kopiraš eno stvar ki jo lev počne? kako bi me gledal če bi bil nagi in bi ovohaval tvojo rit. Bi mi sodil če bi ubil tvoji ženi mladiče, ker bi se rad paril z njo? In tudi cel dan ne spiš... Tudi jaz se družim z drugimi vegani... Ukvarjamo se s tekom, z drugimi športi in imamo toliko energije, da jo nebi niti dohajal, nazadnje na zdravniškem pregledu pa mi je zdravnica rekla, da sem vrhunskega zdravja... In če ne ješ mesa, jajc, mleka ti res ostane samo še masten pomfi, gazirane pijače in sladkarije. KRIZA... Ne zavajaj ljudi! Žalostno, da ob taki poplavi informacij in možnosti dostopa spišeš nekaj takega!
MrMack
05. 10. 2015 17.08
-12
vegani ste samo modni trend in nič drugega... 1000 let nazaj ne bi preživeli niti sekunde, ker bi 1. zmrznili in 2. umrli od lakote... hvalabogu imate izbiro, kako želite živeti, me pa zanima koliko vaš način življenja vpliva na vaš imunski sistem in posledično tudi na našo zdravstveno blagajno... živalske beljakovine niso zanemarljiv vir energije...
MTy
05. 10. 2015 20.34
+4
Še pred 1000 leti niso pojedli toliko mesa in mučili toliko živali kot jih zdaj... Naš način zelo dobro vpliva na imunski sistem in bolnice niso polne zaradi veganov... Si že slišal da srčni kirurgi čistijo obloge žil, ki jih je povzročil brokoli? 15 vodilnih bolezni za smrt je mogoče z vegansko hrano ne samo ustaviti ampak celo obrniti njihovo napredovanje in jih ozdraviti! Živalske beljakovine niso zanemarljiv vir... So škodljiv vir energije in meso se je samo zaradi tradicije, prikladnosti, okusa in navade. MODNI trend? Se zavedaš da, če bi vsi jedli tako kot jemo zahodnjaki, bi potrebovali še vsaj dva planeta za proizvodnjo hrane... Z veganskim načinom pa lahko zavedno izbrišemo lakoto s tega sveta... To ni modni trend, je dobra odločitev, ki je dobra za živali, ljudi in za planet...
MrMack
05. 10. 2015 17.03
+2
No.. a se ne bi slovenska policija raje ukvarjala z uničevanjem tovrstnih laboratorijev, namesto tistih "ta zelenih"? bo več koristi...
MrMack
05. 10. 2015 17.14
ej admin... bug mate... tega sem sam izbrisal :P. lahko mi pa daš admin dostop, bom ga sam :P :D
Maday
05. 10. 2015 16.22
-6
A so krave, bike, teleta, kure, pujse, piščance,purane,zajce in ostale prešteli.....ma ne no..??? Drgač pa vegetarjanci sploh ne marajo živali, saj jim vso hrano požrejo..Aja sam za bele miške gre...Sory me je zavleklo..
Verbena
05. 10. 2015 07.54
-8
Uh..to je pa nekam ogromna številka...10.000 živali pobitih v naših laboratorijih!!...kje so potem kaki koristni izsledki do katerih so se prikopali s pomočjo testiranja na živalih ??....imam zelo rada živali, a toliko le vem, da včasih ne gre brez tega, da nam te služijo za razvoj, predvsem zdravil...ker enostavno želim tudi ljudem, ki težko zbolijo, da jim nova zdravila pomagajo k okrevanju ali vsaj k lajšanju hudih bolečin...vem, da tudi živalce trpijo...zato odobravam le poskuse, kot sem omenila, ne pa za razvoj ostalih stvari..raznih kremic in podobnega !!!
jaro007
05. 10. 2015 08.11
+1
pa ne pozabite na svoje torbice,usnjene plašče in obutev,niso samo zdravila v igri
MTy
05. 10. 2015 08.33
+10
»Veganstvo je način življenja, ki teži k izključitvi (kolikor je mogoče in izvedljivo) vseh oblik krutosti in izkoriščanja živali za hrano, obleke in druge namene.« Veganstvo torej po definiciji ni zgolj način prehranjevanja, ampak način življenja. Vegani se ne prehranjujemo s hrano živalskega izvora, obenem pa se tudi ne oblačimo v živalske kože in kožuhe, živali ne uporabljamo za zabavo ali v kakršne koli druge namene.
jaro007
05. 10. 2015 09.03
-3
MTy
05. 10. 2015 09.24
+8
Že pri besedi IMETI se ustavi. Kdo pa si, da si lastiš nekoga... Verjetno si lastiš nekoga, katerega ne smatraš enakovrednega. In ja hišnega ljubljenčka. Veliki večini nebi zaupal niti mobitela, kaj šele živo bitje. Ljudje še zase ne moremo skrbeti, za svoje otroke, kaj da bi zadostili pogoje živalim. Od kar smo si podredili živali, si podrejamo drug drugega. Dokaz za to so zapuščene, mučene živali. Osebno nimam hišnega ljubljenčka, ker vem, da imam s sabo dosti dela, živali pa raje srečam v naravi. In glavno gonilo vseh teh hišnih "ljubljenčkov" je denar... Če že želite žival ob sebi jih rešite iz azilov, iz kmetij, ko jih označijo za odslužene (nedobičkonosne) in tako naprej...
jaro007
05. 10. 2015 09.32
-4
a potem ne rešuješ živali iz azila in jim delaš družbo?..sam potem bi si jih moral lastiti,to pa je zelo podlo od enga "zaščitnika" živali,no to pa govori za sebe,pri naši bajti je 5 psov,in kmalu jih bo še 6 več,lahko pa ti enga prodam...pa ga reši,ker bo hrane zmanjkalo :D
CestniKolesar370Wattov
05. 10. 2015 11.16
-6
"Imeti". Imeti sina. Imeti ženo. A to pomen, da si jih človek lasti? Vi vegani ste izgubili kompas totalno.
bojan12375
05. 10. 2015 14.50
-7
mty a tvoja žena je tud vegan? in jo imaš v lasti? ma daj no, ne kar neke na pamet, če ti meso ne ustreza, pa pojdi na kaki otok, saj se boš znašel.....
Verbena
05. 10. 2015 15.14
-5
..jao...pust mi ti tiste torbice pa ostalo...pa še 1x preber, kaj sem napisala !!!....me zanima, kaj bi rekel, če bi ti nekdo bližnjih zelo zbolel in bi vedel, da se preizkuša novo zdravilo....bi ga probal ti ???....poskusi samo za znanstvene namene...za zdravstvo, da sem povsem natančna !!!
MTy
05. 10. 2015 20.50
+5
V večini primerov dokazi na živalih nimajo neke vredne uporabe na ljudeh. Raziskave in preizkuse je možno peljati tudi brez mučenja in uporabe živali. Seveda pa podjetja najlažje uporabijo cenejše verzije, kar vključuje uporabo živali... Če kdo je nekdo drug izgubil kompas... Kdor v današnjem svetu vidi, da vse poteka tako kot mora, temu še kompas ne pomaga... In js predstavljam SVOJE mnenje, sem pa med drugim tudi vegan. In nevem zakaj bi moral na otok. Tako so pred leti pošiljali "drugačne". Meni ta način ni pravi za reševanje problemov.
jaro007
05. 10. 2015 07.52
-1
mene pa zanima kaj bi rekli,ko bi blo preveč živali na svetu,že ena mačka al pa pes na leto skotita najmajn 12 mladičev,pravtako lev,tiger itd itd....zdaj pa to cifro pomnoži z 1 miljardo pri vsaki vrsti od teh živali...in prištej še 5-10let zraven
jaro007
05. 10. 2015 07.54
-1
jaro007
05. 10. 2015 07.55
-2
tak da vaša kastracija njih je po vaši logiki nesmiselna,saj bi zavirali njihov obstoj,vi pa hočete in trdite ravno nasprotno,bureki eni
bojan12375
05. 10. 2015 14.51
-3
naj se sami kastrirajo, to pa ne, pametni pa do konca....
Marko Novakov
05. 10. 2015 05.30
+11
Bog ve kako bi "marsovci", katerih obisk si tako želimo, odreagirali ko bi izvedeli da ubijemo ter pojemo druge vrste življenja...pomoje bi nas "preventivno" pokosil do zadnjega...lol
A4`
05. 10. 2015 00.39
-4
Cikel naravnega selekcioniranja v prehrani sega že odkar bitja sploh obstajamo, tako da jaz bom meso vedno jedo. Je pa res da je večina klanja teh živali neprimerna...
MTy
05. 10. 2015 08.13
+8
Klanje je vedno neprimerno in nepotrebno.To kar počnemo ni niti približno podobno naravi. Imamo se za razumno in moralno bitje, smo pa daleč od tega. Razen mogoče do domačih, druge pa lahko pobere. Z eno roko božamo psa z drugo koljemo prašiča.
bojan12375
05. 10. 2015 14.54
-5
zakaj pa krokodil poje človeka ko se mu znajde na poti? a tu pa verjetno ne bo odg
MTy
05. 10. 2015 21.01
+1
Ker je človek na vrhu prehranjevalne verige? Očitno to, ko poslušam vsak drugi dan, lepo demantiraš v svojem stavku...
lily21mb
04. 10. 2015 23.49
+13
Dajte malo kitajsko študijo prebrat in podobno, če vam je že za živali vseeno, vam verjetno za sebe ni.
RedRooster
04. 10. 2015 22.52
+11
Odnos do živali je ogledalo vsakega naroda; ohranjanje svoje vrste je prirojeno, sobivanje z drugo pa napredek! Friedmanovi ljudje, ki druge "spravljajo" delat ne rabijo zdravila, niti kirurgije, še manj odgovore na primitivna vprašanja, njihove bolezni ni možno ozdraviti, pač ene vrste rak, ki se širi kot plevel po planetu in tako pocuza vse dobro samo zase
CestniKolesar370Wattov
04. 10. 2015 23.05
-13
A boš robček? Ti ga dam, mam ene takšne naravne k so zrastl na drevesih. Dvomim, da so bli testirani na živalih. Srečno! Upam da te čebela pič direkt v hrbet, da boš lažje sobival z drugo vrsto.
MrMack
05. 10. 2015 17.10
-2
a to po vaše pomeni sestradan narod? get real....
Ribežn
04. 10. 2015 22.38
+5
Prosim da pomislite: kakšno hrano kupujete svojim ljubljenčkom? Kaj je v tej hrani? Večino mesa prihaja z ameriških, kanadskih farm, kjer kožuh uporabijo za tekstilno industrijo, meso pa uporabijo v prehrambeni industriji za izdelavo pasjih, mačjih, ... briket! Zakaj društvo Animal Angels podpira te farme npr. z nakupom hrane za pasja zavetišča? Oprostite! Tu se za moje pojme vsa logika ustavi. Če pa slučajno hranite živali z zelenjavo se pa raje vprašajte kdo muči živali! Pa ne omenjajte, zajčkov, skakačev, morskih praš....... Vsi vemo za kaj se gre. Lahko noč
aerocvast
04. 10. 2015 22.47
+2
CestniKolesar370Wattov
04. 10. 2015 22.33
-10
V laboratorijih umre 10.000 živali zato, ker le-te služijo napredku v medicini in znanosti. Skoraj vsa zdravila, ki so danes na trgu in rešujejo življenja milijonom ljudem vsak dan, so bila v fazi razvoja testirana na živalih. Prosil bi te aktiviste, da ko zbolijo za pljučnico, prehladom, gripo, naj iz protesta ne vzamejo zdravil, ker je za le-ta umrlo na milijone živali. Zdej eni tega nočete slišat, ene bi pa znal zadet cel šok. Ja dragi moji, a ste mislili, da napredek v medicini ter farmaciji pride sam od sebe, ali da zraste na drevesu, tako kot vaš menu za kosilo? Kolikor živali umre zaradi medicinskih poskusov, toliko človeških življenj se reši v prihodnosti. Noben ni rekel, da morate svoje Flokije, Pikije in Esmeralde podarit laboratorijem, sam hvaležni bodte za zdravila a ne. A vam je že kdo od bližnjih umrl zaradi hude bolezni? Koliko gozdnih živali bi žrtvovali za njegogo življenje? Nič? Potem niste ljudje. Sploh pa kaj govorim, povprečnemu aktivistu je ime Tijan, Taj ali pa Leonardo. V življenju ga zanimajo afriška kultura, socializem, istospolni odnosi, Islam, azijske religije, 1001 način delanja frizure, pedikura in Enrique Iglesias. Sovraži pa svojo lastno državo, svojo kulturo, svojo državno zastavo, kapitalizem in v končni fazi tudi samega sebe. Študira do 30. leta, pri 35ih se mu ne zdi nič narobe, da živi na grbi svojih staršev. In tak pol protestira, k misli, da denar raste sam od sebe na bankomatu. Kam gre ta svet... Kdaj boste sprejel, mi smo na vrhu prehranjevalne verige. A mislte, da bi se psi, podgane, mačke, gliste borili za vas, če bi bli visoki po 5 metrov? Ne.
Megaclite
04. 10. 2015 22.42
-10
vamos99
04. 10. 2015 22.49
+13
Te citiram:" Potem niste ljudje....", kaj pa misliš, da si ti kot človek, da lahko ubiješ eno živo bitje, ker hočeš, da drugo živi? Imaš se za vrh prehranjevalne verige? haha...ja u trgovini se lahko imaš, drgač si pa kr daleč od vrha. Kar se pa tiče testov zdravil o katerih vsi jamrate, ker je pač nekdo začel...dajmo jih testirat na ljudeh ne..če so za ljudi. Pa sej škoda besed za take, ki se imajo za nekaj več..sem pred leti imel psa, ko primerjam tvoje pisanje in njegovo vedenje lahko mirne duše rečem, da je bil bolj razvit kot ti. Je pa res, da društva sploh aa niso vredna nič
CestniKolesar370Wattov
04. 10. 2015 22.57
-4
Ne razumeš, verjetno ne boš nikoli. Zdravila se najprej testira na živalih. Na njih se testira efekte predoziranja, efekte na telo, blablabla. A ti bi za to reskiral življenja soljudi? Kok si star, nad 20? Ne bi preživel 15 let, če ne bi medicina s pomočjo živali razvila zdravil za gripo, prehlad in vse te osnovne bolezni, ki so bile nekoč smrtne, danes pa imaš ozdravitev za nekaj samoumevnega. Men bi blo tut lepše, če bi zdravila zrastla na drevesu sama od sebe, ampak to pač tko ne gre. A življenje muhe ti je enakovredno življenju človeka? Če bi izbiral med življenjem sosedovega psa in svoje matere recimo, bi šel štet "an ban pet podgan", al bi lahko dal prednost svoji materi? Talent...
vamos99
04. 10. 2015 23.07
+8
Js sm star dosti nad 20..žal=) motijo me ljudje kot ti, ki mislijo, da je to prav, seveda se to dogaja in se še bo..ampak kot si sam povedal ti je verjetno ali pa še ti bo žival rešila življenje, vsaj posredno tvoj odnos do njih pa pokaže kdo je bolj "človek" (če že misliš da smo od boga poslani) žival ali človek. Za konec- zakaj sosedov pes, če je moja mama, daj v primerjavo še mojga psa, seveda nekaj napisat na forumu nima nobene teže. jah tud ti ne boš nikoli razumel, ti pa lahk povem, da živim kar dobro življenje, kar se družabnega življenja tiče in kjlub neumnemu ultimatu z izbiranjem ti lahk povem, da ni velik ali pa sploh nič ljudi, ki bi jih izbral pred svojim psom..mogoče ne razumeš ampak pred leti mi je umrl stari oče, je bilo hudo ampak nič ne moreš....prav tako sem pred časom izgubil svojega psa, še danes mi kakšna solza priteče, ko se spomnim. V glavnem, da zaključim debato- se strinjava, da se ne strinjava, kot psiholog pa lahko rečem, da povpraševanje po letih v obliki, kot si zastavil ti, kaže na nezrelost in nezaupanje določene osebe...sam tko, da boš za drugič vedel=) pa lahko noč
jaro007
05. 10. 2015 07.39
-5
HAILWOODmike
04. 10. 2015 22.25
-2
Jes pojem cca 300 kg mesa na leto....svinjsko...goveje...mal perutnine pa rib....se pa odvajam cokolade!
c00kies
04. 10. 2015 23.43
-2
300kg... to pa je cifra :P jaz zaključim pri kakšnih 150kg letno :D
Ribežn
04. 10. 2015 23.51
-5
Prav imaš. Sladkor je škodljiv, ne maščoba.
CestniKolesar370Wattov
04. 10. 2015 21.59
-11
A aktivisti mislijo da nova zdravila na drevesih zrastejo? A mislijo da kirurgija napreduje s poskusi na kamnih in odpadlemu drevju? Zresnite se aktivisti in se spravte delat. Ne morete do 40. leta cuzat blagajne in starsev.
Megaclite
04. 10. 2015 22.13
-4
Prehitro jim zmanjka argumentov in zato nimajo odgovora na takšna vprašanja. Vse kar znajo v teh komentarjih narediti so minusi. Verjetno jim je pa bližje testiranje zdravil na ljudeh, kot so to počeli okoli leta 40.
CestniKolesar370Wattov
04. 10. 2015 22.52
-12
Tak tip človeka misli, da je zdrav zato, ker je vegan. V bistvu bi ga pobralo pri 15 letih verjetno že, če ne bi medicina delala testov na živalih in proizvajala zdravil.
bojan12375
05. 10. 2015 15.01
-2
ok, vse lepo in prav. naj bo vegi, naj bo vegan, poglej to isto osebo po 10 letih uživanja te hrane, pa se bo videl kaj je dosegel. soja je že dokazana gensko spremenjena, potem ne pozabit kaj prihaja iz ozračja....niti se mi ne da pisat o teh stvareh, povem pa, da sem v tej stroki doma in je škoda vseh besed in naj si vsak sam predstavi svoje mnenje o tem....
Wuuut
05. 10. 2015 15.37
-1
Hitler je biu vegetarijanc in je biu proti poskusom na živalih. Ampak na ljudeh je bilo OK
MTy
06. 10. 2015 08.26
+1
Ne zavaja ljudi. Hitler ni bil vegetarijanec...
MTy
06. 10. 2015 08.32
+2
Največ gensko spremenjene soje pojejo živali na farmah, posledično jo pojedo tisti ki jedo meso največ. Če te moti soja jo enostavno ne ješ. Obstaja veliko drugih stročnic :) Nevem kaj hočeš povedati, da naj pogledajo osebo po 10 letih uživanja te hrane... Imaš ljudi od rojstva vegani, po 50 let. vegani... ni da ni... Ne zavajt ljudi! Konec koncev si lahko vegan in ješ samo pomfri in gazirane pijače, kar pa sigurno ni dobro... Zato pa uravnotežena veganska prehrana in je to to :)
MsPikapiki
04. 10. 2015 21.47
+20
In to samo v laboratorijih pri nas. Če prištejemo še klavno živino, lov,... idr., potem je številka še bolj zastrašujoča. :(
Ribežn
04. 10. 2015 21.51
-12
Od kje pa tebi zelenjava?? Če bi pustili, da jo pojedo gozdni prijatelji, nevem kaj bi potem jedla? Od kje ti zelenjava pozimi? Tržnica? Proizvodnja na ha poljih pod ostrim nadzorom lovcev! Kar pojdi na njive ob nemški cesti v Lj, pa boš videla kako zajčki padajo, da si ti lahko nasitiš rit! In tu je pravica??
superjezek
04. 10. 2015 21.36
+29
Ko bi se vsaj populacija ljudi manj prenažirala, bi bilo že veliko bolje za zivali, ki živijo na tem svetu.
MrMack
05. 10. 2015 17.12
te živali v prvi vrsti ne bi obstajale, ker za to ne bi obstajal razlog - prehrana...
MTy
06. 10. 2015 08.27
+1
Tudi za tiste, ki jih ne jemo bi bilo boljše... Z mesno prehrano uničujemo svet. Tam pa živimo vsi :)
Ribežn
04. 10. 2015 21.35
-19
Animal angels - pove vse o retardiranosti teh protestov. Služiti na račun reklamiranja mučenja živali si zasluži vse pohvale ane?? Barabe ste!
anamarija77
04. 10. 2015 21.58
+17
tale komentar je pa žalosten. prostovoljke se ves čas trudijo in rešujejo živali iz svojih denarnic. Ne vem od kje pravica, da nekdo pljuva po društvu, ki dela vedno v dobro živali. Juer48, kaj si ti naredil dobrega za živali? Najlažje je pa seet na kavču in žalit delo drugih ljudi. toliko o tem.
Ribežn
04. 10. 2015 22.13
-7
Poznam društvo že dolgo časa. Ne pravim, da so prostovoljci slabi. Vodstva mi pa le ne opravičuj. Sam že vrsto let preučujem in pomagam urejati selekcijo divjadi, ampak tebi tega nebom razlagal, ker nima smisla!
Brcavrit
05. 10. 2015 05.20
-4
...rešujejo živali iz svojih denarnic. To je šele mučenje!!!! Me pa prav zanima, kako spraviš kravo v denarnico!?
jaro007
05. 10. 2015 07.43
-5
rešujejo jih iz usnjenih denarnic,za katero je 1 žival umrla
MrMack
05. 10. 2015 17.13
anamarija77 - "tale komentar je pa žalosten. prostovoljke se ves čas trudijo in rešujejo živali iz svojih denarnic. " Pa ne mi rečt da usnjenih denarnic? :P
Megaclite
04. 10. 2015 21.32
-12
Veganke, ali pogoltnete produkt moške ejakulacije?
Ribežn
04. 10. 2015 21.46
-7
Geyi ti minuse talajo. Še huj kot to so veganski geyi. Uf, še so hujš.. Zdej so presnojedi geyi. Aja produkt ni prekuhan ;)
MTy
04. 10. 2015 21.56
-3
Megaclite
04. 10. 2015 21.58
-5
Ker to je "živalski" produkt in me resno zanima.
Megaclite
04. 10. 2015 22.03
-1
Še več vprašanj imam za vegane, vidim, da me spolh ne jemlete resno. Ali bi sesalci in mi ljudje preživeli in se postavili na vrh prehranjevalne verige, če bi jedli samo zelenjavo? Kaj pa npr. laponci, ki živijo daleč na severu, kjer je kos lesa že dragocenost, bi preživeli? Ali jih je potrebno pobiti, ker jedo tjulne? Vprašanj imam še miljon...
Ribežn
04. 10. 2015 22.19
-6
To, da sami pobijajo živali z življenjem v mestu jih pa ne moti! Da vozijo avto po cesti in ogrožajo divjad tudi ne! Da, sedijo pred grelcem, ko je zunaj meter snega se niti ne spomnejo, da divje živali nimajo hrane. Lahko naštevamo v neskončnost. Da za to pa poskrbijo po vašem morilci živali!
Brcavrit
04. 10. 2015 21.25
+5
A je v to številko vštet tudi pobit mrčes, ko iščejo nove pipse?
VACAP
04. 10. 2015 20.54
-9
ja in kok je pa ljudi mučenih in ubitih dnevno?
superjezek
04. 10. 2015 21.26
+19
In kaj ima to veze z temi ubogimi živalmi, da daješ neki drugi primer??
MTy
04. 10. 2015 21.32
+13
In zato pa lahko mučimo in ubijamo živali? Glede na to, da letno ubijemo 60 milijard kopenskih in še vsaj enkrat toliko morskih živali... Odgovor na tvoje vprašanje (manj kot živali). Kaj pa če bi bili dobri do ljudi in živali? A ni to isto... Ali si dober ali pa nisi.