Slovenija

FOTO: V Koper pripeljali mobilno pisarno policije

Koper, 20. 06. 2012 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med turistično sezono bo v Kopru mobilna pisarna policije, ki so jo pripeljali iz Kranja. Policisti bodo v mobilni pisarni lahko opravljali skoraj vse postopke kot v 'pravih' pisarnah. Tako želijo povečati preventivne aktivnosti in omogočiti ljudem, da se seznanijo z delom policije.

Mobilna pisarna policije - 3
Mobilna pisarna policije - 3 FOTO: PU Koper

Iz Kranja so v Koper pripeljali mobilno pisarno policije. V Sloveniji je le ena takšna in do zdaj so jo uporabljali kranjski policisti, med turistično sezono pa bo služila koprskim policistom. ''Z mobilno policijsko postajo želimo povečati preventivne aktivnosti in omogočiti ljudem, da se seznanijo z delom policije ter različnimi samozaščitnimi ukrepi, s katerimi bodo tudi sami preprečili, da bi postali žrtve kaznivega dejanja,'' so sporočili s Policijske uprave Koper. 

Dodali so, da bodo na področju preventive z mobilno postajo navzoči pri izvajanju različnih preventivnih projektih, na športnih, kulturnih in drugih večjih prireditvah ter svetovali in opozarjali ljudi na različne nevarnosti.

Mobilna pisarna policije - 4
Mobilna pisarna policije - 4 FOTO: PU Koper

Policisti bodo lahko v mobilni pisarni opravljali praktično vse postopke kot v 'pravih' pisarnah – opravljali bodo formalne ali neformalne razgovore, zbirali informacije, sprejemali kazenske ovadbe in prijave, naznanitve kršitve javnega reda in miru itd. Mobilna policijska postaja je namreč opremljena z različnimi aparaturami in napravami, ki zagotavljajo nemoteno delo. ''Tako imamo v avtomobilu vso informacijsko in telekomunikacijsko opremo, multifunkcijsko napravo (tiskanje, kopiranje, faksiranje, skeniranje …) prenosni računalnik, radijsko postajo, komplet za odkrivanje ponarejenih listin …,'' so pojasnili na PU Koper.

Mobilna pisarna policije - 2
Mobilna pisarna policije - 2 FOTO: PU Koper

Dodali so še, da bodo s tem povečali tudi ekonomičnost, saj bodo policisti veliko nalog (izdelava mnogih pisnih izdelkov), ki jih običajno opravijo na policijski postaji, lahko opravili na kraju samem v avtomobilu. Tako bodo prihranili čas, ki bi ga drugače porabili za delo v pisarni, so zaključili na koprski policiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elll
21. 06. 2012 12.59
kj to bojo dali med stojnice s spominki?
Kunar
21. 06. 2012 10.57
toj e samo kombi z eno pisarniško mizico
Peter Kralj 1
21. 06. 2012 00.55
+0
Da bodo lažje in bolj udobno drli ljudi. Tajkunov in podobnih tičev se tako ali tako ne upajo dotakniti.
Kimberley-Echo
21. 06. 2012 00.09
+1
Vsak, ki so ga kdaj ustavili policaji je seznanjen z delom policije in zato ni potrebna nobena kučica na kolesih. Je pa res, da me večkrat niso kaznovali, ko sem jim pokazal tuje vozniško dovoljenje. Ampak nazadnje so mi pa vzeli potni list AU, baje zaradi nevarnosti pobega. Tako, da ja, seznanjen sem z delom policije v Sloveniji.
estelle.r
20. 06. 2012 17.35
+5
Ja bravo ja, super atrakcija za turiste :) :P
Anubis161
20. 06. 2012 16.01
+7
Prevod: Policija v Kopru dobila novo počitniško hiško
wsharky
20. 06. 2012 15.39
+8
... he he he ... kako lepo je v senci na morju in na svezem imet svojo pisarno ... he he he ...