Domača scena

FOTO: Trnfest odprl vrata

Ljubljana, 30. 07. 2008 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Macuh/P.J.
Komentarji
0

Z ulično predstavo na Prešernovem trgu in koncertom Kud Idioti se je pričel tradicionalni avgustovski festival Trnfest.

V torek se je z uličnim spektaklom Jakotopia na Prešernovem trgu in koncertom hrvaške punk skupine Kud Idioti v KUD France Prešeren (Kud) pričel festival Trnfest, ki bo trajal vse do septembra. Program je, kot vsako leto, tudi letos bolj alternativno-umetniško obarvan in je sestavljen iz več sklopov. Prvi sklop je glasba, potem so ostale umetniške zvrsti, kot so razni performansi, fotografske razstave, dramske predstave, stand up comedy, projekcije filmov in podobno. Tudi otroci bodo z raznimi ustvarjalnimi delavnicami in lutkovnimi predstavami prišli na svoj račun.

Glasbeni program je sestavljen iz koncertov in DJ programa

Kud Idioti so otvorili glasbeni del festivala.
Kud Idioti so otvorili glasbeni del festivala. FOTO: Špela Macuh

Glasbeno je program sestavljen iz dveh sklopov - koncertov na dvorišču Kuda in DJ programom v dvorani Kuda, ki poteka po koncertih. Na Trnfestu bodo med drugim nastopili tudi Kultur Shock (ZDA) – balkan punk rock, Brutal polka (Izrael) – punk metal hardcore pop reggae crossover, Cold Snap (CRO) – nu metal hard core in drugi.

V okviru DJ programa bo kot vsako leto možno slišati domače DJ-je in glasbene zvrsti, kot so electro, drum'n'bass, breakbeat, world music, trance …

Pomemben del Festivala Trnfest pa je seveda tudi že tradicionalna koruza ter večerno druženje in klepet na dvorišču Kuda.

Alternativa, umetnost in druženje

Del Trnfesta je tudi večerno druženje ob glasbi in koruzi.
Del Trnfesta je tudi večerno druženje ob glasbi in koruzi. FOTO: Špela Macuh

KUD France Prešeren je kulturno umetniško društvo, ki s svojo „neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo“.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb, kot so zapisali, posvečajo depriviligiranim skupinam, s čimer želijo spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Združujejo lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse.

Več informacij o programu si lahko preberete na www.kud-fp.si.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.