Slovenija

FOTO: Šestletna sirijska deklica Sori po zaslugi naših policistov spet pri svojih starših

Celje, 20. 09. 2015 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
0

V situaciji, s katero se trenutno soočajo begunci, in ki se marsikomu zdi brezizhodna, tu pa tam vendarle lahko poročamo tudi o kakšni zgodbi s srečnim koncem. Sirijca, ki sta v gneči na Obrežju izgubila svojo šestletno hčerko, sta jo le dan pozneje spet lahko objela. To so jima omogočili naši policisti.

Celjski policisti so nam posredovali osebno zgodbo ene od sirijskih družin, ki je trenutno nastanjena v Sloveniji. Da ima srečen konec, so ogromno pripomogli prav policisti, ki imajo v teh dneh polne roke dela.

sirijska družina spet združena - 1
sirijska družina spet združena - 1 FOTO: PU Celje

Kot so zapisali na PU Celje, sta v soboto zvečer Sirijca, ki sta s triletno hčerkico z enim od avtobusov z Obrežja prispela v nastanitveni center Srednje ekonomske šole v Celju, povedala, da pogrešata šestletno hčerkico.

Medtem, ko so njeno nosečo mamico tik pred odhodom avtobusov z Obrežja odpeljali v bolnišnico in ji nudili pomoč, je šestletnica odšla na enega od avtobusov, ki so tujce vozili v zbirne centre v Sloveniji. Oče in mlajša sestrica sta bila z mamico v bolnišnici in nista vedela, da bo deklica, ki je ostala s skupino na Obrežju, odšla. Starša sta bila obupana, ker nista vedela, kje je njun mlajši otrok.

sirijska družina spet združena - 2
sirijska družina spet združena - 2 FOTO: PU Celje

Nato pa so policisti danes ugotovili, da je pogrešana šestletna Sori s sorodnico v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni. Tamkajšnji policisti so jo okoli poldneva pripeljali k staršema v Celje. Veselje ob srečanju je bilo nepopisno, so še sporočili policisti.

sirijska družina spet združena - 3
sirijska družina spet združena - 3 FOTO: PU Celje
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3