Slovenija

FOTO: Pozor! Zaradi gradbenih del je močno oviran dostop do urgence

Ljubljana, 16. 04. 2016 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
3

Vse do začetka maja bo močno oviran dostop do ljubljanske urgence, in sicer zaradi druge faze gradnje nove ljubljanske urgence. V kliničnem centru zato vse bolnike in obiskovalce urgence prosijo za razumevanje in previdnost. Oviran pa je tudi dostop do poliklinike.

Od 15. aprila do najpozneje 3. maja bo zaradi gradnje urgence in izvajanja inštalacijske povezave med staro in novo urgenco oviran dostop v urgentni blok UKC Ljubljana. Zmanjšana bo  pretočnost hodnikov v stavbi urgence, in sicer v prostorih Splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana. Ovirano bo tudi delo zdravstvenega doma.

Zato v kliničnem centru vse bolnike in obiskovalce urgence prosijo za razumevanje.

Dostop do urgence in poliklinike je zaradi gradbišča močno otežen.
Dostop do urgence in poliklinike je zaradi gradbišča močno otežen. FOTO: Damjan Žibert

Trenutno teče druga faza gradnje

Ljubljanska urgenca bo nastala v okviru diagnostično-terapevtskega servisa (DTS) Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Trenutno poteka druga faza gradnje, vredna 22 milijonov evrov, ki bo predvidoma končana februarja prihodnje leto. V tej fazi bo končana tudi nova urgenca.

Trenutno poteka druga faza gradnje nove urgence, ki je vredna 22 milijonov evrov.
Trenutno poteka druga faza gradnje nove urgence, ki je vredna 22 milijonov evrov. FOTO: Damjan Žibert

Gradnja DTS, ki se financira iz državnega proračuna, se je začela leta 2007, a so jo leta 2009, ko bi po prvotnih načrtih urgenca že morala obratovati, ustavili. Gradnjo so spet začeli avgusta lani.

Pred slabim mesecem je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc potrdila, da je ministrstvo zadržalo del plačila podjetju Kolektor Koling za gradnjo ljubljanske urgence. To je storilo zato, ker naj bi jim izvajalec obračunal več storitev, kot so jih določili s pogodbo.

Pri preverjanju odklonov med pogodbo za gradnjo druge faze ljubljanske urgence in obračunom storitev se je nato izkazalo, da so ta odstopanja zanemarljiva. Tako bo ministrstvo pri naslednjem plačilu poravnalo tudi 30 odstotkov vrednosti obračuna, ki so jih zaradi omenjenega preverjanja začasno zadržali, so takrat sporočili iz ministrstva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan-F
16. 04. 2016 09.43
+3
Ocitno polaga ministrstvo zdravja velike nade na ta projekt ... kao vezba strogost ... ni se izslo z zadzanjem situacije ... ni se jim izslo z favoriziranjem BIM providerja ... javno a neutemljeno so izrazili nezaupanje do nadzora ... dali so pa izvajalcu v roke argument, da jim ovirajo gradbena dela ... amaterji!
Venividivici1
16. 04. 2016 08.04
+3
Kaj se izmišljujete. Jaz sem bil včeraj na urgenci, pa nisem imel nobenih težav z dostopom. Same lari fari.
BožidarMacur
16. 04. 2016 11.22
+2