Slovenija

FOTO: Bo Pahor držal obljube?

Zagorje ob Savi/Laško/Ljubljana, 19. 09. 2010 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pahor in Jelušičeva sta bila ves dan na terenu. Pahor je obljubil prepotrebno sanacijo vodotokov, oba pa sta poudarila, da so se ljudje izkazali za zelo solidarne. A tisti, ki so vse dni delali, so zdaj utrujeni in potrebne so nove moči!

Ljubica Jelušič v Krškem.
Ljubica Jelušič v Krškem. FOTO: POP TV

Predsednik vlade Borut Pahor je skupaj z obrambno ministrico Ljubico Jelušič obiskal Zagorje ob Savi. Tam je vsem prizadetim v poplavah obljubil pomoč iz blagovnih rezerv in obljubil, da bo vlada poskrbela tudi za dolgoročno odpravo posledic poplav. Pri tem je imel v mislih predvsem prepotrebno sanacijo vodotokov.

Nekaj podobnega je povedal tudi v Laškem, kjer je napovedal oblikovanje prednostne liste sanacij najbolj problematičnih vodotokov v državi. Ocenjuje, da bo to velik poseg v državnih proračun, vendar brez tega ne bo šlo. Če tega ne bodo storili, se bo Slovenija vsako leto soočala s poplavami, je pojasnil Pahor. "Očitno je, da so vodotoki problem in za nekatere se je vedelo, da bodo velik problem, kar se je zdaj tudi pokazalo," pravi slovenski premier.

Poudaril je, da ljudje v tej vodni ujmi niso sami, saj se je solidarnost na človeški ravni znova pokazala. Pristojne institucije bodo po njegovih napovedih opravile vse, kar je v njihovi moči. Za predsednika slovenske vlade pa je v tem trenutku najbolj pomembno, da se pomaga ljudem, ki jih je vodna ujma spravila v stisko.

Zadovoljen s pristopom institucij in prostovoljcev

V Ljubljani – spet iste besede in iste obljube: Vlada bo poskrbela za ureditev vodotokov. Vrsto let vprašanje vodotokov ni bilo primerno urejeno. Potrebujemo celovitejši pristop k ureditvi vodotokov, da se podobne situacije v prihodnje ne bodo ponavljale. Ne govorim, da se je mogoče v celoti izogniti posledicam takih neurij, a nekaj teh posledic gre pripisati dejstvu, da vodotoki niso bili urejeni tako, kot bi morali biti," je zatrdil.

Znova pa je pohvalil tudi solidarnost, ki so jo pokazali ljudje. "Mislim, da smo v teh težkih trenutkih bili priča solidarnosti, in k tej solidarnosti kličem tudi naprej. Hkrati se zavedam, da je država tukaj, da stori svoje. In bo storila, kar je v njeni moči, in to čim prej, ker vem, da kdor hitro da dvakrat da. Še enkrat čestitke in zahvala vsem, ki so pomagali ljudem v stiski," je dejal.

Čas je za nove moči

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, ki je do poznih večernih ur obiskovala poplavljene kraje, ugotavlja, da se razmere večinoma izboljšujejo, še vedno pa ostajajo nekatera območja močno ogrožena. Zato se je republiški štab civilne zaščite že odločil za mobilizacijo dodatnih vojaških in gasilskih moči. Po besedah ministrice Jelušičeve so v vojski aktivirali načrt Vihra, kar pomeni 866 vojakov, ki pomagajo pri reševanju in zaščiti. Vojake uvajajo postopoma, in sicer tam, kjer poveljnik Civilne zaščite RS Miran Bogataj oceni, da je to najbolj potrebno. Ob tem je dodala, da ekipe za zaščito in reševanje odlično opravljajo svoje delo, zaradi utrujenosti pa bodo potrebne nove moči.

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bdso1
20. 09. 2010 13.32
CESAR-P,kaj si ti že v teh dveh letih vse obljubil!?!?!? Marš...........!!! Največje veselje bi bilo ,če bi te poplave odnesle gnilo slovensko VLADO!!! Župana pa prav tako.Vsako leto ima poplave on pa nič,ali pa dosta premalo !? Vse te župane ,ki imajo poplave ,bi bilo potrebno zamenjat skupaj z vlado!!! Niso krivi da dežuje,krivi so zato,ker vtej smeri ,da bi preprečli poplave napravijpo nič ali pa premalo!!! Lp LP
demon26
20. 09. 2010 12.22
same obljube kot ponavadi, potem pa se izvrši maksimalno 20% obljubljenega, pa še to tik pred volitvami ... naj nam raje pomagajo najprej vse počistiti in rešiti, kar se še rešiti da v smislu dejanske fizične in pa tudi čustvene pomoči, nato pa začeti ocenjevati finančno škodo ... s praznimi obljubami in upanjem, da se to ne bo ponovilo v bodoče, se sicer lahko lažlje spi, a žal pa ne reši realnih problemov !
MIZANTROP
20. 09. 2010 10.33
Naslov članka "FOTO: Bo Pahor držal obljube?" pove vse.
spincrus
20. 09. 2010 10.09
Bo Pahor držal obljube? KAJ BO ON SAMO GOBEC GA JE NIČ NE NAREDI ,NESPOSOBNEŽ
CKKPJ_Milko
20. 09. 2010 09.26
Najperj poplava...potem pride Pahor ..in nato še Jelušičeva..... ja ja...nesreča ne pride nikoli sama.......
Tonček Balonček
20. 09. 2010 09.25
Denar, ki je namenjen za patrije, nadgradnje ruske topnjače in naše sramotne "misije" pri tujih narodih, naj raje namenijo za urejanje vodotokov in nehajo mklobasati o naših mednarodnih obveznostih, ki to niso. Samo predsedovanje EU je slovenske daqvkoplačevalce stalo 100 mio EU, popolnoma brez zveze!
dpleme
20. 09. 2010 09.16
in potem svizec zavije čokolado u folijo;)
SEBASTI
20. 09. 2010 09.14
Ob tej katastrofi, bi lahko mirne vesti denar, ki je bil namenjen za Grke porabili za sanacijo on odpravo škode, ki je nastala !!! Ampak najverjetneje naš Pahorček ne bo upal narediti česa takega.
toja62
20. 09. 2010 08.39
Naj se gre Pahor malo hladit v to vodo. Ko govori, ne rastejo rožice, ampak plevel! Ostajajo obljube, ne naredi pa nič Tako me je razočaral, da ga še vidit ne morem več! Če bi država skrbela za svoje ljudi, poplav v takih razsežnosti ne bi bilo! Tako pa znajo tisti, ki so pri koritih samo krasti in izražati svoj egoizem, posluh za sočloveka pa jim postaja že tako tuj, da ne moreš verjet. Vsak dan v tej državi postaja bolj in bolj zaskrbljujoč in tega se zaveda naša mladina. Ne vem, kako se bo to končalo, pa nočem biti črnogleda.
funygirl
20. 09. 2010 08.33
ja,seveda bo držal obljubo,še vedno je.Jaz pa sem papež!
panucci
20. 09. 2010 08.26
naj pahor in naša vlada raje poskrbi za svoje državljane,ne pa denar pošiljamo v grčijo...Najslabša vlada do zdej,odlikujejo jo pa laži,prevare in obljube...
bingo 1
20. 09. 2010 08.13
nekulturno pisanje gdo je kriv vsaka rec-- Pahor-- vlada--pa kje so vam vodovodni strokovnjaki menedzerji vodovodni firm katerji imajo mogoce vecje place od nekaterji v vladi pa niso nic naredili v sanacijijama in zadrzevalniki za vodo
Pohorc03
20. 09. 2010 08.10
Če mene vprašša bi vojsko v celoti morali aktivirat že prvi dan, vsaka pomoč je dobrodošla pa če vreče s pekom filajo......še stara "jugovojska" je bla prej v pogonu, pa naj še kdo reče kaj o profesionalizaciji vojske, odpikajo 8 ur šihta in baš jih boli za svet....
erikon
20. 09. 2010 08.05
Pahor ne more držat obljube ker je blagajna prazna...........
Rok Leban
20. 09. 2010 07.32
MI tudi nič nismo lani dobili od države, ko je pesnica poplavlala sanirali smo sami!
jpavli19
20. 09. 2010 07.31
Veliko besedičanja in nič dejanj ne bo.Nam bodo zdaj Grki pomagali?
Pohorc03
20. 09. 2010 07.29
Se mi zdi da ma folk že itak preveč teh obljub.....glavno je da smo Pahorju dali opremo od civilne zaščite, ker je tako bogi, da si sam ne more ene bunde kupit.....
xfromz
20. 09. 2010 06.28
vse kar boste oz. ste dobili od njega/vlade je ta prisrcen govor
skarpena
20. 09. 2010 05.27
Nekaj bo že dal veliko pa ne, sej ni dnarja, kje ga naj pa vzame. Tajkuni naj se izkažejo. (utopija)
geneza
20. 09. 2010 03.41
Mater kej je pameten tale naš predsednik Pahor prav ponosen sem na njega