Slovenija

FOTO: Pahor nadaljuje kampanjo – tokrat v domu starejših občanov

Ljubljana, 16. 11. 2012 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsedniški kandidat Pahor nadaljuje svoj projekt "Skupaj – spodbujajmo drug drugega". Tokrat je pomagal kolektivu, ki skrbi za oskrbo starejših občanov. Sicer pa je komentiral tudi samo kampanjo: pravi, da se za podporo njegovi kandidaturi ne misli opravičevati.

Predsedniški kandidat Borut Pahor se je danes zjutraj v okviru projekta "Skupaj – spodbujajmo drug drugega" pridružil kolektivu doma starejših občanov na ljubljanskih Fužinah. 

Twitter Boruta Pahorja: Vaje za fit starostnike – najstarejši gospod med nami šteje krepkih 95 let ;)
Twitter Boruta Pahorja: Vaje za fit starostnike – najstarejši gospod med nami šteje krepkih 95 let ;) FOTO: Twitter

Gre za prostovoljno delo, pomagal pa je kolektivu, ki skrbi za oskrbo starejših občanov. Ti zaradi starosti ali drugih okoliščin ne morejo ali ne želijo živeti sami oziroma v družini.

Borut Pahor v domu starejših občanov na Fužinah
Borut Pahor v domu starejših občanov na Fužinah FOTO: Twitter

Pahor je delo začel že pred 8. uro in ga je zaključil skupaj z dopoldansko izmeno. Predsedniški kandidat je v domu opravljal različna dela – pomagal je pri dopoldanski rekreaciji, pridružil pa se je tudi ustvarjalnim delavnicam in zboru stanovalcev.

Dejal je, da je osupel nad privrženostjo ljudi, ki delajo v domu. Že med preteklimi tereni je opazil, da so zaposleni izredno skrbni do stanovalcev tovrstnih domov.

V politiki potrebujemo več optimizma

Pahor je dodal, da sta mu dve stanovalki dejali, da "želita slišati več optimizma, ne glede na to, kako hudo je v resnici". Tako bo življenje manj boleče in bosta zjutraj z večjim veseljem vstali.

Borut Pahor v domu starejših občanov na Fužinah
Borut Pahor v domu starejših občanov na Fužinah FOTO: Twitter

Pahor je večkrat poudaril, da bo s svojimi akcijami nadaljeval tudi v primeru, če zmaga na volitvah.

Pahor se za podporo njegovi kandidaturi ne misli opravičevati

Pahor je med drugim dejal, da se ne misli nikomur ne opravičevati ne pojasnjevati, zakaj so ga pripravljeni podpreti tudi tisti, ki mislijo mestoma drugače, kot misli sam. "Zame je to privilegij," je bil jasen. Dejal je, da ne more reči, da se posebej poteguje za kakšno podporo, "razen za nekaj oseb, ki so v svojem življenju naredile nekaj epohalnega, nekaj, kar je navdih za druge ljudi. Gre za različne osebnosti, za katere bi bilo res dragoceno, da mi stojijo ob strani v finalu te kampanje kot izkaz, da je mogoče iz nemogočih, mestoma tragičnih življenjskih situacij, narediti nekaj, kar navdihuje tudi druge".

Vsak, ki bo podprl Pahorja, bo po njegovih besedah podprl vizijo Slovenije, v kateri bo lahko vsakdo mislil s svojo glavo, v kateri ne bo političnih sovražnikov, le tekmeci, v kateri bo sodelovanje pozitivna okoliščina, ne pa nekaj, "nad čemer bomo vihali nos".

Ponovil je, da si sicer prizadeva za glas slehernega in obljublja, da bo upravičil zaupanje, predvsem zato, ker si prizadeva za sodelovanje, sožitje, toleranco, medsebojno spoštovanje, spodbujanje eden drugega.

Kako pomembna je skrb za starejše?

Türk na otvoritvi doma upokojencev Idrija.
Türk na otvoritvi doma upokojencev Idrija. FOTO:

Da so domovi za upokojence in starejše občane izredno pomembni, je poudaril tudi Danilo Türk. Konec prejšnjega meseca se je namreč udeležil otvoritve doma upokojencev Idrija.

"Idrija je z novim domom celotni Sloveniji ponudila nek zanimiv model razvoja. Verjamem, da lahko govorimo o idrijskem modelu razvoja, tistem, ki temelji na dobri stari industrijski tradiciji, ki ima odlično gospodarstvo za današnji čas in prihodnost in ima odlično sodelovanje med gospodarstvom in vsem, kar obstaja v občini. Imamo dom upokojencev, ki je na ravni hotela s petimi zvezdicami, ima odlične pogoje za bivanje, tudi za sodelovanje starejših z mlajšimi, hkrati pa je tak dom postal mogoč kot posledica javno-zasebnega partnerstva,“ je še dejal.

Tam je bil tudi direktor družbe Kolektor Stojan Petrič, ki je z velikim denarnim vložkom omogočila gradnjo.

Družba Kolektor je z velikim denarnim vložkom omogočila gradnjo.
Družba Kolektor je z velikim denarnim vložkom omogočila gradnjo. FOTO:

Na prireditvi sta bila tudi Janez Dolinar in Milena Zupančič, ki sta dala prireditvi poseben čar s pomenljivim sporočilom: Cvetje v jeseni.

Po uradnem delu so si obiskovalci ogledali nove prostore in se v atriju doma zadržali ob dobrotah iz domače kuhinje. Janez Dolinar in Milena Zupančič pa sta z veseljem pokramljala s stanovalci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shutzstaffen
17. 11. 2012 06.15
-12
Pahor, narcisek! kje pa si bil, ko so goljufali delavce vegrad in drugih podjetij. Nič nisi hodil k njim. Si totalni nesposobnež in sedaj bi rad zafurall še to kar je ostalo. Zakaj ne greš med manekene. Si izdajalec levice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hepalpan
17. 11. 2012 14.34
-3
hepalpan
17. 11. 2012 14.34
-3
bukefal
16. 11. 2012 15.53
+1
Manjše zlo? Povezovalni tepček Pahor ali Razdiralni butel Turek???
Mavri?ni Bojevnik
16. 11. 2012 11.43
+19
hepalpan
17. 11. 2012 14.38
-2
Tako kot kleči gospod Pahor, bo Slovenija klečala pred celo Evropo in ostalim svetom. Že v času kampanje kaže, kako je pripravljen poklekniti, samo da bi dosegel svoj lastni interes.
mate08
17. 11. 2012 16.32
+0