Slovenija

FOTO: Odprli vrata, da bi jim lažje našli dom

Maribor, 22. 06. 2013 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na dnevu odprtih vrat so v mariborskem zavetišču za živali obiskovalcem omogočili druženje z živalmi, ob tem pa so jim predstavili tudi projekt Majhna muca, velika želja. Obiskovalci so lahko katero od živali tudi posvojili.

Zavetišče za živali Maribor je organiziralo dan odprtih vrat, ki je potekal v sklopu manjšega sejma z opremo za nego in oskrbo malih živali. Na stojnicah so predstavili različne izdelke in storitve, na primer pasje torte, mačje piškote in salonsko nego psov in mačk.

Obiskovalce so opozorili tudi na projekt Majhna muca, velika želja, s katerim zbirajo prostovoljne prispevke. Želijo namreč začasno povečati namestitvene kapacitete za mačke, saj prihajamo v obdobje, v katerem se zelo poveča število mačjih mladičev, zaradi česar se v zavetišču že spopadajo s prostorsko stisko. Obiskovalci so imeli tudi možnost posvojiti živali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zemljemerec
23. 06. 2013 12.58
-7
Do kod seže ljubezen do ljudi in konča ljubezen do živali. Kje je meja, da otroci vse pogosteje obolevajo za kožno boleznijo in da so stroški ZZZS zaradi dermatoloških intervencij zaradi živali v spalnici, višji ? Ljubitelji živali izpostavljajo svoje otroke in jih trajno zaznamujejo z redko boleznijo. Seveda, pa se o tem ne sme pisat.
bb38150
22. 06. 2013 16.00
+20
Pohvalno in zelo lepo ! Še najlepše je to, da ljudje učijo že majhne otroke ljubezni in ravnanje z živalmi. Saj živalice so živa bitja in si zaslužijo lepega in ljubečega človeka. Vsak, ki pomaga in vzame žival naredi eno zelo lepo delo. Naj vam bo lepo z živaljo !
concord
22. 06. 2013 15.11
+12
Pozdravljam projekt "Majhna muca, velika želja" ... hehe, menda bomo to vsi pravi moški podprli, kaj ne? No, sorry ... ampak, saj ...