Slovenija

FOTO: Od plešočih psov do zelenega legvana Frančka

Ljubljana, 20. 05. 2015 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družinski dan s hišnimi ljubljenci je potekal v sproščenem vzdušju. Predstavili so se tudi policijski, reševalni in terapevtski psi. Po šolskem parku so se plazili plazilci in eksotične živali, hiteli hrčki in tudi šolski mehiški zeleni legvan Franček.

V Ljubljani se je danes odvil družinski dan s hišnimi ljubljenci. Dogodek je potekal v zeleni okolici edine Šolske veterinarske ambulante BIC Ljubljana, v sproščenem sejemskem vzdušju pa so se na stojnicah predstavile različne organizacije in društva, ki skrbijo za dobrobit malih živali.

Obiskovalce so zabavali plešoči psi.
Obiskovalce so zabavali plešoči psi. FOTO: Aljoša Kravanja

Družinski dan je bil še posebej zanimiv za otroke, saj si je bilo moč ogledati celo plesno točko s psom. Otroci so se seznanili tudi s projektom Modri pes, ki ponuja nasvete za varno ravnanje s psom. Med nasveti je tudi ta, da ob prvem srečanju psa vedno najprej pobožate pod brado in ne po glavi, vratu ali hrbtu.

Predstavili so se še policijski, reševalni in terapevtski psi. Svoje zanimive nastope pa so izvedli tudi plešoči psi, frizbi psi in psi, ki vlečejo kolesarje in tekače. Po šolskem parku so poskakovali seveda tudi psi in mačke, se plazili plazilci in eksotične živali, hiteli hrčki in tudi šolski mehiški zeleni legvan Franček.

Policisti so predstavili svoje štirinožne pomočnike.
Policisti so predstavili svoje štirinožne pomočnike. FOTO: Aljoša Kravanja

Na dogodku so dijaki BIC Ljubljana v novi Šolski veterinarski ambulanti brezplačno pregledali ljubljenčke, in sicer na hitrem veterinarskem pregledu, seveda pod vodstvom usposobljenih mentorjev.

Vsem obiskovalcem je bil na voljo tudi voden ogled šolskega vivarija in terarija, ki so ga pripravili dijaki, ter manjša razstava mačk. Manjkali niso niti pasji priboljški in nagradna igra.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eiffel
20. 05. 2015 23.49
+4
Komentiram izključno zato, ker se mi smili članek brez komentarjev.
flojdi
21. 05. 2015 14.12
.jest pa zato, ker me rahlo moti, da o takelih Dogajanjih piše šele po tem , ko so že mimo