Slovenija

FOTO: Naj Te srce pripelje v Tivoli

Ljubljana, 10. 10. 2009 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V parku Tivoli so ob evropskem dnevu darovanja in presaditev potekale številne prireditve, od dobrodelnega teka in ustvarjalnih delavnic do predsatvitev društev, ki sodelujejo v transplantacijskem programu.

Zavod RS za presaditve organov in tkiv Slovenija-transplant je v parku Tivoli ob evropskem dnevu darovanja in presaditev organizirala prireditev Naj Te srce pripelje v Tivoli. V okviru prireditve se je zvrstilo več dogodkov: Tek za življenje in radost, ustvarjalna delavnica in predstavitev društev bolnikov, ki sodelujejo v transplantacijskem programu.

V ustvarjalnih delavnicah so izdelovali srca.
V ustvarjalnih delavnicah so izdelovali srca. FOTO: Rok Brce

Na prireditvenem prostoru, sankališču v ljubljanskem Tivoliju, je najprej potekala vodena ustvarjalna delavnica. Sodelujoči so iz različnih materialov izdelovali srca, izdelke pa so lahko odnesli domov ali pa podarili za razstavo. Tek za življenje in radost na 6,5 kilometra dolgi progi pa je bil dobrodelne narave, so sporočili organizatorji.

Na dobrodelnem teku so sodelovali številni.
Na dobrodelnem teku so sodelovali številni. FOTO: Rok Brce

Hkrati je potekala predstavitev društev in drugih ustanov, ki sodelujejo v transplantacijskem programu. Predstavili so se Slovensko društvo Transplant, Zveza društev ledvičnih bolnikov Slovenije, Rdeči križ Slovenije, Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, Zavod med.over.net in Educell.

Prireditev naj Te srce pripelje v Tivoli-3
Prireditev naj Te srce pripelje v Tivoli-3 FOTO: Rok Brce

Kot so organizatorji zapisali v priložnostni zgibanki, je v svetovnem in evropskem prostoru dan darovanja in transplantacije namenjen vsem darovalcem in bolnikom, ki na presaditev čakajo, ter zahvali strokovnim ekipam in posameznikom, brez katerih programa presaditev v Sloveniji ne bi bilo.

Prireditev naj Te srce pripelje v Tivoli-4
Prireditev naj Te srce pripelje v Tivoli-4 FOTO: Rok Brce

Več o darovanju organov si lahko preberete na spletni strani Vizita.si, v članku Z darovanjem podarite življenje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TOTALEN_KURAC
10. 10. 2009 17.26
Zelim si, da bi naslednje leto pozvali Nasa Srca v Tivoli, nekaj dni pred dogodkom, pa da bi imel tudi Agapito-Jovani moznost fotografiranja z vasim fotografom. Zelim si.