Slovenija

FOTO: Množično na informativni dan

Ljubljana/Maribor, 11. 02. 2011 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začeli so se informativni dnevi za dijake ter učence zadnjih razredov osnovnih šol. To pa pomeni tudi večjo gnečo kot ponavadi v okolici fakultet in srednjih šol. Zato nasvet: oborožite se s strpnostjo.

V obeh dneh v Ljubljani pričakujemo od 10.000 do 12.000 dijakinj in dijakov, zato pozivamo vse prebivalce glavnega mesta k potrpežljivosti in razumevanju. Še posebej v petek bo v Ljubljani precejšnja gneča, zato Ljubljančane in Ljubljančanke prosimo za strpnost in za pomoč mladim, ki bodo potrebovali veliko informacij. Predsednik ŠOU Marko Hozja

Največ dijakov in dijakinj kot vsako leto informacije išče v Ljubljani, pričakujejo jih med 10 in 12 tisoč. O možnostih študija v Mariboru pa naj bi se pozanimalo okoli 7000 mladih.

Take množice pa pomenijo tudi večjo gnečo na cestah. Po poročanju prometnoinformacijskega centra so zastoji trenutno v centru Ljubljane.

Bodočim dijakom in študentom bodo v obeh naših največjih mestih na pomoč priskočili študentje informatorji, ki jih bodo usmerjali k želenim ciljem, pripravili pa so jim tudi informativno brošuro. Tisti, ki bodo obiskali fakultete v prestolnici, si lahko v njej lahko preberejo osnovne podatke o visokošolskih ustanovah in opise poti do njih, najdejo pa tudi vozne rede vlakov in avtobusov ter kontaktne številke in naslove, kamor se lahko obrnejo z vprašanji. Da se bodo bodoči bruci v Ljubljani bolje znašli, sta v brošuri tudi prilagojen zemljevid Ljubljane z označenimi fakultetami ter shema avtobusnih linij mestnega potniškega prometa.

Shema mestnih avtobusov do fakultet v Ljubljani.
Shema mestnih avtobusov do fakultet v Ljubljani. FOTO: LPP
Shema mestnih avtobusov do srednjih šol v Ljubljani.
Shema mestnih avtobusov do srednjih šol v Ljubljani. FOTO: LPP

Bodoči študentje se lahko za kakršne koli dodatne informacije obrnejo tudi na brezplačni študentski telefon 080 98 67 ali pa se oglasijo v študentski hiši SRCe na Židovski stezi 6, ki je v petek odprta od 9. do 18. ure, v soboto pa od 9. do 15. ure.

Podobno so za bodoče bruce poskrbeli v štajerski prestolnici. Pripravili so jim informativne mape s koristnimi informacijami o študiju in obštudijskih dejavnostih na Univerzi v Mariboru ter nepogrešljivim zemljevidom mesta. ŠOUM je tudi poskrbel, da bo v petek za dijake do mariborskih fakultet organiziran brezplačen krožni avtobusni prevoz z odhodom izpred glavne železniške postaje. Obenem jim bo na voljo brezplačna informativna telefonska številka 080 1 SOUM oziroma 080 1 7686. 

Dobrodošla pomoč.
Dobrodošla pomoč. FOTO: Sani Karič
Shema mestnih avtobusov do fakultet
Shema mestnih avtobusov do srednjih šol
Informativni dnevi 2011

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elzan
11. 02. 2011 20.24
ne govort .. folk sm iz Makedonije verjemite mi zalostno je tam.. nardijo kar se da in imajo placo 150 maksimum 200€ tkoda bodte veseli ce imate 700 € place:)!
elzan
11. 02. 2011 20.22
v usaki soli samo samo govorijo (prepricajo) folk da se upise v to solo=)
Dorca88
11. 02. 2011 09.30
rajko203 pol to pomen da lahko še vedno študirajo tukaj pa potem delo iščejo v tujini... a ne? mislm redkokateri starš si lah privošči da gre otrok študirat v tujino....
pujca
11. 02. 2011 08.51
pa pozabite na družboslovje...
upornik18
11. 02. 2011 08.29
+1
kar pejte študirat v tujino, v slovenji ni več prihodnost da boš dobil delo.