Slovenija

FOTO: Med prenovo črnuškega mostu po obvozu tudi brez vinjete!

Ljubljana, 17. 07. 2014 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse do konca oktobra bo most čez Savo v Črnučah zaprt za ves promet. To je sicer marsikoga ujezilo, saj se mora sedaj voziti po rondoju Tomačevo. Dobra novica pa je, da tisti, ki nimate vinjete, za vožnjo po obvozu ne potrebujete vinjete.

Kot smo v torek poročali, bo most čez Savo v Črnučah predvidoma zaprt do 30. oktobra za ves promet. Za osebna vozila in mestne avtobuse je urejen obvoz, pešcem pa je tudi v času obnove omogočen prehod. Med zaporo prometa so obvozi urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti. Avtobusi mestnega potniškega prometa na linijah 6, 8 in 21 vozijo po spremenjenih trasah: avtobusi številka 8 vozijo do obračališča Ježica, avtobusi številka 6 po Dunajski cesti, Cesti Janeza Porente, krožišču Tomačevo, Štajerski, Šlandrovi in Dunajski cesti do obračališča Črnuče, avtobusi na liniji 21 pa med Brnčičevo ulico in Beričevim.

Vozniki brez vinjete lahko zaradi vodenega obvoza v času zapore črnuškega mostu vozijo po rondoju Tomačevo in na Štajerski cesti.
Vozniki brez vinjete lahko zaradi vodenega obvoza v času zapore črnuškega mostu vozijo po rondoju Tomačevo in na Štajerski cesti. FOTO: Miro Majcen

Zaradi obvoza ne potrebujete kupiti vinjete

Obvoz za ves promet je urejen po cesti Trzin–Črnuče–Tomačevo–Bežigrad. Ker je to cesta, za katero je potrebna vinjeta, mnogi pa so se skozi Črnuče vozili v Ljubljano, ker niso imeli vinjete, smo Mestno občino Ljubljana povprašali, ali lahko vozniki zaradi prenove mostu v Črnučah sedaj začasno uporabljajo obvoznico med rondojem Tomačevo in Brnčičevo ulico tudi brez vinjete? Pojasnili so, da lahko vozniki v času zapore mostu vozijo po rondoju Tomačevo in po Štajerski cesti (med rondojem Tomačevo in Brnčičevo ulico) tudi brez vinjete, kar bo zagotovo razveselilo marsikaterega voznika.

V času obnove bo most odprt zgolj za pešce in kolesarje.
V času obnove bo most odprt zgolj za pešce in kolesarje. FOTO: Miro Majcen

Obnova jmostu je ocenjena na 1,9 milijona evrov, med drugim pa načrtujejo čiščenje jeklene konstrukcije ter protikorozijsko zaščito.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

razocarani
18. 07. 2014 15.13
+1
to se vec tako zaprtih mostov .a kaj ko pa ze imamo pripopane vinjete ..naj sih dol spraskamo ..
Brane Pomahaj 1
17. 07. 2014 17.38
+2
24ur, za odsek med Brnčičevo in rondojem Tomačevo NIKOLI NISI POTREBOVAL VINJETE!
bendeho
17. 07. 2014 16.32
+4
predvidevam da bo obnova koštala xxx € potem pa se prične igra s podpisovanjem aneksov .... spet bojo eni pobasal danar direkt v lastne žepe.
razocarani
18. 07. 2014 15.15
+1
za to pa res ne skrbi ..so aneksi ze napisani kar vec samo pocas jih bodo ven filal da se bo vse zavleklo v nedogled in seveda se vec aneksov
no9
17. 07. 2014 16.00
+5
v križišču brnčičeve je bila včasih tabla za vinjeto. Sedaj ne tabla za vinjeto s pripisom 1,3 km. Takoj za to tablo je ta bla za hitro cesto, ki zahteva uporabo vinjete. Tipično za to državo, da noben ne ve kaj in kako ...
no9
17. 07. 2014 16.02
+11
pa še to ... da odsek je že od samega začetka ilegalno označen z vinjeto. Če grem iz Trzina preko rondoja v LJ (ne na obvoznico) po vsej logiki ne rabiš vinjete.
LOGISTIKA
17. 07. 2014 16.29
-3
Preveri dioptrijo, še posebej, če voziš. 1,8km piše na tabli
Miskulinko
17. 07. 2014 17.04
+3
Ta znak je biu postavlen se, ko ni blo na rondoju izvoza za center, zdej bi ga mogl odstrant, ker jest tud ne vidm logike zakaj, ce ne gres na obvoznco...
piko112
17. 07. 2014 15.57
+4
Ponovno bodo most verjetno zaprli decembra zaradi rednih vzdrževalnih del
Chaos12
17. 07. 2014 15.55
+8
Za vožnjo po štajerski cesti od križišča za Brnčičevo do krožišča Tomačevo in po njem ni bila potrebna uporaba vinjete, saj ta cesta ni v pristojnosti Darsa, zato bi prosil 24ur.com, naj ne piše neumnosti.
Bilba105
17. 07. 2014 15.51
+5
na tem delu tudi prej ni bilo potrebno imeti vinjete. s spletne strani Dars-a: "Ali potrebujem vinjeto za vožnjo po štiripasovni obvoznici med krožiščem Tomačevo in Črnučami? Ali jo potrebujem za servisne ceste ob ljubljanskem obroču, npr. med Zaloško in Letališko cesto? Za vožnjo po navedeni obvoznici ni potrebna vinjeta, ker cesta ni v upravljanju DARS. Vinjeta je potrebna za nadaljevanje vožnje po H3 – severni ljubljanski obvoznici. V okviru krožišča Tomačevo je predmet nadzora s strani cestninskih nadzornikov cestninska cesta v nadaljevanju oz. cestninske ceste pred vstopom na krožišče. To pomeni, da vas cestninski nadzorniki ne bodo ustavili, če na vaši poti ne zapeljete na severno obvoznico H3. Enako velja za servisne ceste, za katere vinjeta tudi ni potrebna, na primer med Zaloško in Letališko cesto. Takoj, ko zapeljete na ljubljansko avtocestno obvoznico, je uporaba vinjete obvezna."