Slovenija

FOTO: Tivoli preplavile tekačice vseh generacij, v centru Športno poletje vabilo k aktivnemu gibanju

Ljubljana, 27. 05. 2017 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski park Tivoli so v sklopu že 12. dm teka preplavile tekačice vseh generacij. Kot vsako leto je imel dogodek tudi dobrodelno noto. V središču Ljubljane in na Ljubljanici pa je potekala vrsta športnih dogodkov, katerih namen je bila promocija športa.

Tekačice vseh generacij so danes v živahnih svetlozelenih majicah na 12. dm teku za ženske preplavile ljubljanski park Tivoli. Preizkusile so se lahko na pet- in desetkilometrski razdalji, v Oskarjevem teku na 400 metrov pa so se pomerili tudi najmlajši.

Danes bo ljubljanski park Tivoli "pokal od odlične ženske energije, kjer bo več tisoč tekačic slavilo svoj pogum, voljo, odločnost, odličnost in neomajnost, ki jo premore le najnežnejši spol," so napovedali organizatorji. Tek se je začel ob 10. uri, predtem pa so lahko tekačice, ki tega še niso storile prej, prevzele svoje štartne številke in pakete.

Čeprav so na dm teku v ospredju ženske, je bilo z najrazličnejšimi aktivnostmi poskrbljeno za celo družino. Na spletni strani dogodka v Tivoli so vabili tudi moške, naj pridejo navijat za svoje najdražje.

Za zabavo so na dogodku poskrbeli Čuki, med številnimi znanimi navijači pa so bile rokometašice Krim Mercatorja, ki so zmagovalkam in najboljšim z Oskarjevega teka podelile medalje.

Dm tek za ženske je vsako leto dobrodelen. Letošnja donacija Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje bo namenjena otrokom, ki sodelujejo v programu Botrstvo, in sicer za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz socialno šibkejših družin.

Športno poletje v Ljubljani vabilo k aktivnemu gibanju

V okviru Športnega poletja 2017, ki ga je organiziralo konzorcij Razgibajmo Ljubljano, pa je danes v centru Ljubljane in na Ljubljanici potekala vrsta športnih dogodkov, katerih namen je bila promocija športa in spodbuditi ljudi k ukvarjanju z njim.

Glavnina dogajanja je bila v centru Ljubljane (na Bregu, Novem trgu in Hribarjevem nabrežju ...), sočasno pa so se športne prireditve odvijale na Ljubljanici. V središču mesta so predstavljali športe, kot so kolesarjenje, tek, tenis, košarka, pa tudi hokej in smučanje, na Ljubljanici (od Špice do Tromostovja) pa se je vrstila jadralska regata dvojic, tekmovanje s supi, slalomska tekma s kanuji in tekmovanje z velikimi kanuji.

Po besedah predsednika Športne Zveze Ljubljana Janeza Sodržnika dejstvo, da je v celoten projekt Športno poletje vključenih veliko zvez in društev, kaže, da se je dogodek zelo dobro zasidral v slovenskem prostoru. Poudaril je še, da bo njihov cilj izpolnjen, če jim bo k aktivnemu gibanju uspelo pritegniti vsaj nekaj ljudi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TSTU
29. 05. 2017 10.16
organizacija pa kot da se bi delali norca iz nas ... kako se lahko 5ke in 10km-ke krizajo na eni ozki potki, kjer ni mogoce tect?? sicer je blo ok, ura kar pozna za vrocino, teren zame srednje zahteven - v luft n ivedno lahko laufat :)
misterbin
27. 05. 2017 19.54
-3
A so trenirkarji tudi bili ?
Mirkoca
27. 05. 2017 16.02
+5
Zakaj ne tečejo nage?
bakiras
27. 05. 2017 17.44
+2
proofreader
27. 05. 2017 15.20
+13
Si predstavljate, kakšen vik in krik bi bil, če bi kdo organiziral "tek za moške"? Tukaj pa mirno gledamo ločevanje po spolu.
ho?emVšolo
27. 05. 2017 14.51
+10
Ženski tek. Ni jim lahko. Vse je ena sama borba, neprestan servis moškim. Družina, vzgoja, gospodinjstvo in še fit morajo biti, saj konkurenca mlajših ne počiva. Moj poklon ob tem njihovem tekaškem prazniku.
XenoSlo
27. 05. 2017 16.39
+8
Mi je jasno zakaj je toliko nevzgojenih otrok?!