Črna kronika

FOTO in VIDEO: V Kranju zaslišanja končana, za zapahi ostaja deset osumljencev

Ljubljana, 13. 05. 2012 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na kranjskem okrožnem sodišču so zaslišali še vseh devet osumljencev prepovedane trgovine z drogami in orožjem, ki jim je bilo odrejeno sodno pridržanje. Na Gorenjskem sicer od približno 30 prijetih za zapahi ostaja deset osumljencev.

Po podatkih Generalne policijske uprave so sicer v soboto pred preiskovalne sodnike pripeljali 30 pridržanih v petkovi obsežni kriminalistični akciji, v kateri so sicer skupaj pridržali okoli 60 osumljencev, a so jih do večera približno polovico že izpustili.

Na kranjskem okrožnem sodišču so danes zaslišali še vseh devet osumljencev prepovedane trgovine z drogami in orožjem, ki jim je bilo v soboto odrejeno sodno pridržanje. Osmim je preiskovalna sodnica po današnjem zaslišanju odredila pripor. Na Gorenjskem tako od približno 30 prijetih v petkovi akciji za zapahi ostaja deset osumljencev.

Na Gorenjskem so kriminalisti v petkovi zaključni akciji mednarodne kriminalistične preiskave aretirali okoli 30 osumljencev, kar je bila približno polovica vseh pridržanih v akciji. Od 30 so jih 17 v soboto privedli pred preiskovalnega sodnika na kranjsko sodišče, ostale pa so že v petek zvečer spustili na prostost. Dve preiskovalni sodnici, ki sta vodili zaslišanja od 16. ure pa do poznega večera, sta dvema osumljencema odredili pripor, enemu hišni pripor, pet pa sta jih spustili na prostost.

Na kranjskem sodišču so ta konec tedna zaslišali vse pridržane.
Na kranjskem sodišču so ta konec tedna zaslišali vse pridržane. FOTO: Reuters

Preostalim devetim pridržanim sta sodnici zvečer izrekli sodno pridržanje, s čimer sta možnost za zaslišanje podaljšali do ponedeljka zvečer. Na kranjskem sodišču so se odločili, da bodo vseh devet pridržanih zaslišali že danes.

Zaslišanja so se začela ob 8. uri zjutraj, ko so začeli policisti na sodišče, na katerem danes ni bilo tako poostrenih varnostnih ukrepov kot v soboto popoldne, čeprav so se tudi danes v bližini sodišča zbirali sorodniki in prijatelji obdolžencev, voziti pridržane. Na sodišče pa so prihajali tudi zagovorniki, večinoma dodeljeni po uradni dolžnosti. Zaslišanja so se končala okoli 17. ure.

Po dosegljivih podatkih je bil za osem danes privedenih osumljencev zaradi nevarnosti begosumnosti, vplivanja na priče in druge udeležence oziroma zaradi ponovitvene nevarnosti odrejen pripor. Za enega izmed privedenih osumljencev pa po zagovornikovih besedah ni bilo dokazov oziroma razlogov za pripor. Tako med v petek prijetimi domnevnimi člani kriminalnih združb, ki imajo stalno bivališče prijavljeno na Gorenjskem, za zapahi ostaja deset oseb.

V galeriji poglejte, kako so včeraj osumljene prepeljali na ljubljansko sodišče.

Zaslišanja tudi v Ljubljani

Zaslišanja so se nadaljevala tudi na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer so že v soboto desetim osebam odredili sodno pridržanje. Dežurni preiskovalni sodnici sta zaslišali sedem pridržanih oseb.

Za eno osebo so odredili hišni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, za štiri osebe pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, za eno osebo pa pripor zaradi ponovitvene nevarnosti ter begosumja. Zaslišanja še potekajo, so sporočili s sodišča.

Eden od 14 osumljenih na območju, ki je pod pristojnostjo ljubljanskega sodišča, je sicer še na begu, treh pa niso privedli pred preiskovalnega sodnika in jim je bilo policijsko pridržanje odpravljeno že v petek.

V Kopru zaslišanja zaključena

Z zaslišanji pa so že zaključili na koprskem okrožnem sodišču, kjer so pred preiskovalnega sodnika v soboto pripeljali dva osumljenca, zoper katera je bil zaradi ponovitvene dejavnosti odrejen pripor.

Akcija je del obsežne kriminalistične preiskave, ki poteka od leta 2010.
Akcija je del obsežne kriminalistične preiskave, ki poteka od leta 2010. FOTO: Aljoša Kravanja

Zasegli večjo količino prepovedanih drog in različnega orožja

V več kot 70 hišnih preiskavah so policisti zasegli večjo količino prepovedanih drog in različnega orožja. Po pojasnilih Generalne policijske uprave policisti intenzivno nadaljujejo s forenzičnimi preiskavami zaseženih predmetov, v stalnem stiku pa so tudi s tujimi varnostnimi organi, ker je bilo med zaključno akcijo nekaj osumljenih oseb nedosegljivih v Sloveniji in jih še iščejo.

Akcija je del obsežne kriminalistične preiskave, ki poteka od leta 2010, pridržani pa naj bi bili člani in voditelji več mednarodnih kriminalnih združb.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (148)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

savic
05. 06. 2012 21.12
pozdravljeni vidim da večino slovenčkou so pametni glede telih fantou ki so se usedli mal preveč ste pametni k bi se vam usaj kaj podobnega zgodilo kaj če ksnega otrroka povozite ali kaj podobno pa se usedete notr upam tko da nezel drugim slabo ce noces da se ti vrne deli dobro vrnilo se ti bo bolje ;) pa prosm brez enih glupih komentarjou hvala!
bpl3
16. 05. 2012 21.42
+4
prijeli so vrh slovenskega kriminala hahahahhaah pa sej to ni res 3 zarjavele puške 2 bombe in za en vikend robe. od vseh 50 ki so jih prijeli je dejansko 5-6 res vpletenih ostali so samo cifre da palijo rajo. po kranju so pobiral vsakega celo enega klošarja z ulice so priprli za 6 ur. kar je najbol žalostno da so glavnega osumljenega oz. vodjo poklicali po telefonu ker ga ni bilo doma in mu naročili če se lahko zglasi na policijski postaji !!!! looooll... le komu se tukaj mažejo oči, pa to ni res kako je to vse medijsko napihnjeno v aferi balkanski bojevnik ki so se posli vrtel v milijonih in tonah kokaina pa nič. zgleda da je šarič klan res tako močan da so jim potalal teh par revčkov zato da se pozornost obrne drugam !!!
fakinshit
21. 05. 2012 10.19
+2
v krizi oni delajo akcijo z najvec policisti, dobijo pa neke kosti obglodane .))) bravo policaji smao tako naprej pa si boste sami luknjo skopal in vas minister vam bo upraviceno place znizal
fakinshit
21. 05. 2012 10.23
matkovanina
14. 05. 2012 12.46
+2
SE STRINJAM STEBIJ MILAN.....ŠE VSAKIČ SO MORALI VRNITI ODŠKODNINO, KER NISO DOKAZALI NIČESAR...PA ČEPRAV JE BILO JASNO....ŠE VESELIN VESIČ (ČRNOGORSKA MAFIJA) PROTI KATEREMU SO IMELI 100 % DOKAZE NISO MOGLI NIČ, NA KONCU SO GA DALI UBITI....TAK TO GRE......
MICLA
14. 05. 2012 09.08
+1
čez nekaj dni bodo pa tudi ostale izpustili in jim plačali še odškodnine.to je samo njihova farsa da delajo . tam kamor bi morali poiskati lopove pa si ne upajo.
SilverBullet
15. 05. 2012 09.15
-1
Mogoče pa policisti prenašajo svoje glave na pladnjih in opravijo svoje, potem pa sodišče... prek te ali one finte... spusti lopove domov, tako kot je v navadi pri nas? Seveda, večina nas je polpismenih kmetavzarskih Krpanov, ki jih je včeraj pijane ustavila policija in so morali plačat kazen, zato so modre uniforme naši največji sovražniki, lopovi pa frajerji, ki imajo jajca tudi za tisto, za kar mi ne. ... razen, ko se ti lopovi, Krpani z jajci in podobni, poskusijo kot direktorji ali politiki in "kažejo jajca" tudi na tem področju... takrat pa jok in stok od kod so se vzeli... kriv je pa kapitalizem, striček iz ozadja osebno, vsi domobranci in nedeljsko vreme. Včasih se mi zdi, kot da smo narod lopovov in tistih, ki so se poskusili kot lopovi, pa so falirali že v štartu. Ali pa preprosto nimajo jajc. Zato tudi ne bo nobene korenite in generalne "čistke" med lopovi in lopovstvom, ker to čistilo družbi... khm... ljudstvu ne diši. In od tod vsa ta gostilniška solidarnost z lopovi. Samo, da so ušli policiji... hi hi.... Potem pa udrihat po domobrancih. Ali komur pač že.
matkovanina
14. 05. 2012 08.53
+4
No sam toliko, moje mnenje je da so preusmerili pozornost z vladnim fiskalnim zlatim pravilom in stavko na tako omenjeno narko akcijo. Menim, da so za omenjeno količino zaseženih drog ispadli samo loleki (policaji) edino če ne prekrivajo dejstev. 8 kg droge odkrijejo dnevno na mejnih prehkodih bivše ex YOU in se ne dogaja nič katastrofalnega oz je vsako dnvnica. Pri nas pa 350 ljudi aktivirajo da nekaj malega zasežejo pol jih spustijo. Mislim samo norce nas delajo....Lahko vam zagotovo povem, da pravi fantje so na varnem....če so se pripravljali 2 leti na to akcijo pa še vedno jih je 14 glavnih na begu....Sramota....ke je potem fora in logika....da jim kar tako zginejo.....lahko pomislimo da so nesposobni policisti .........ali njihovi nadjrejeni ampak vem da ni tako ker, so ljudje iz police vpleteni ter sam vrh države.....sami razmislite kdo...
ce.ce.
14. 05. 2012 06.24
+2
SPET PLAVI KOMBIJI, PA NASLEDNJA SLIKA KOMBI. PA SPET KOMBI....kombi..in kva naj gledam?
Nimivseeno
14. 05. 2012 05.23
+10
Kriminalist je lepo povedal, da je za legalizacijo droge, ker bi s tem odrezali organiziran kriminal. Lepo, da ste se spravili na kokain, večina akcij do sedaj je bilo usmerjenih predvsem proti vrtičkarjem. Konoplja je zdravilo proti raku. Viri, ki o tem pričajo (Cannabis Science Announces Critical Cancer Patient Dr. Lynnice Wedewer, Ph.D., Cancer Cure - Cannabis & Cannabinoids,by Robert Melamede,PhD in še mnogi drugi) Da pa ne bi ostalo samo pri tem. Farmacevti so na osnovi raziskav ugotovili pozitivno plat THC-ja na bolnike z rakavimi obolenji in so proizvedli zdravilo, ki vsebuje THC. Seveda to zdravilo je patentirano in izredno drago, za razliko od rastline, ki je ne moreš patentirati. Tudi ti viri so dostopni na netu in jih lahko priskrbim. Da pa prepovejo rastlino, ki ima poleg omamne lastnosti lahko tudi zdravilno vrednost se mi pa zdi žalostno. Naj prepovejo še šentanževko, ker pomirja. Zdravilna vrednost omenjene prepovedane rastline je pa dokazana z znanstvenimi preizkusi in ugotovitve teh raziskav objavljeni. Viri so dostopni za vse, ki se želite izobraziti. Nisem uporabnik in nikoli ne bom, razen v primeru raka. Za vse tiste, ki ste radi v nevednosti in klikate minuse glede na indoktrinacijo brez, da bi dali kakršno koli možnost argumentom in brez, da bi si pogledali obe strani zgodbe in se potem odločili s svojo glavo sporočam: Mir in vse dobro tudi vam, uživajte življenje v polnosti. Če boste pa kdaj umirali za rakom se pa le spomnite, da vam je nekdo svetoval, da kemoterapija in obsevanje ubija človekovega duha in obrambni mehanizem ter mu zelo skrajša kvaliteten čas bivanja. Mogoče bi bilo takrat dobro, da bi si pogledali tudi kaj pravijo zdravniki, ki jih farmacevtska industrija leta zapostavlja kljub njihovim uspehom. Pozanimajte se o Burzynski, ameriški zdravnik, ki so ga leta preganjali zato, ker je s svojo metodo uspešno zdravil paciente.
VolkBrenin
14. 05. 2012 12.19
+1
fast_five
14. 05. 2012 02.02
+6
Sej ne da so 2 let plačval kriminaliste in policaje zato da so jih 10 priprl k bojo tak dobil 3 mesce pogojno.. ni čudno da smo v taki krizi...! naj se raj poglobijo na tajkune bo več koristi...!!
VolkBrenin
14. 05. 2012 01.15
+3
botri pa sedijo na zibajočih se jahtah in zdolgočaseno gledajo tja nekam....aja. a racije v sloveniji...in njihov komentar v mobilni telefon je..."ajde, dejte to uredit..."
DAEMONIUM
14. 05. 2012 01.13
+6
To je vse skupaj narodu pesek v oči. Kaj bodo imeli davkoplačevalci od tega? Koliko bo državna blagajna bogatejša? MANJ KOT NIČ! A so prepeljali pred sodišče Tolšakovo, Kordeša, Zidarja, Pavčka in tisoč drugih menedžerjev? NISO, torej tam kjer se je najbolj kradlo, tam ni nartejenenaga NIČ, MANJ KOT NIČ. Slavoj Žižek je pred kratkim na hrvaški TV povedal da smo vrgli 20 let proč, da se z Hrvati in ostalimi po zakonodaji glede lovljenja tajkunov ne moremo niti slučajno primerjati. Zato so to navadni kriminalci ki pa na razvoj cele države oz na stanje v državi v kateri se ljudje prebijajo s 500eur čez mesec, nima nobene veze. Takšne po Srbiji dnevno loviojo brez rompompoma. Za nas bi bila novica da bi tajkunsko bando takole privlekli pred sodišče saj je država tako pokradena da gospodarsko nazaduje!
VolkBrenin
14. 05. 2012 01.16
+3
evropejc...pri nas NI interesa za kaj takšnega...se ve zakaj, a ne...
MICLA
14. 05. 2012 09.15
+2
te tajkune ne lovijo zato ker so jim sami še pomagali da kradejo in so ob enem preusmerjajo pozornost ,in lovijo ta male ribice,samo da bi prikazali kako so uspešni so pa navadni lenuhi.
Jure Herer
13. 05. 2012 22.55
+0
Kaj so lucidne sanje? Lucidne sanje so tiste, v katerih se zavedas, da sanjas. Mnogi ponoci trpijo za nocnimi morami. To trpljenje je nepotrebno, ker se da sanje naucit kontrolirat! Ne verjames? Probaj! Seveda ni lahko; vsaka vescina se pridobi z vajo - meni je uspelo po enem tednu, da sem dozivel prve lucidne sanje. Kaksne so bonitete lucidnih sanj? Sanjski svet je svet brez omejitev. V sanjah lahko pocnes kar hoces, ko se jih enkrat naucis kontrolirat. Lahko seksas s komerkoli. Lahko pobijes vse sovraznike. NI OMEJITEV! Kako se nauciti kontrolirati sanje? Se podnevi kdaj vprasas ali morda samo sanjas!? Se kdaj zgodi kaj takega, da se ti zdi nemogoce, da bi bilo res!? Tako kot vsake vescine, se kontrole sanj naucis podnevi v budnem stanju in sicer tako, da se cim veckrat vprasas, ali morda sanjas. Ampak kako ves? Obstajajo kontrolne tocke - takozvani reality checki, ki ti pomagajo prepoznati sanje in ki jih moras najprej zacet izvajat v budnem stanju - ko ti enkrat pridejo v kri, se prej ali slej zgodi, da izvedete eno od teh tudi v sanjah. Pa da jih nastejem nekaj: - Prestej prste na eni roki: V sanjah se vedno zgodi, da jih nastejes vec kot pet. Ta reality check se je v moji izkusnji izkazal za najbolj ucinkovitega. - Prizgi luc ali kako drugo elektronsko napravo: Ne dela? Preveri varovalko :) (hecam se) V sanjah se dostikrat zgodi, da elektronske naprave ne delujejo, vsaj ne pravilno. - Poskoci: Ta reality check izvajaj, ko si sam. Verjetno ne zelis, da bi te ljudje na cesti opazovali, kako poskakujes po svetu. Ko enkrat poskocis v sanjah se zgodi to, da poletis. -Poglej na uro: V sanjah so stevilke popacene in si ne sledijo v pravilnem vrstnem redu Ko se ti prvic zgodi, da se zaves da sanjas, se ponavadi od navdusenja zbudis. Ne obupaj. Scasoma se navadis in lucidne sanje trajajo vedno dlje. Scasoma se jih naucis vedno bolje obvladovat. Vaja, vaja in se enkrat vaja.
dunijace
13. 05. 2012 23.38
+4
nerks
13. 05. 2012 23.47
-1
xy01
13. 05. 2012 22.50
+4
jutri bodo na MOL-u izjavil da je kolektivni dopust ker jih bo toliko odsotnih...
KlubPravilnoPretepenihŽena
13. 05. 2012 23.07
-1
LKOHOL
14. 05. 2012 04.36
+1
Nopainnogain
13. 05. 2012 22.44
+0
Use je balkan ni da ni v resnici si polovice folka da uhancke v eno uho pol tatto cez rokice bmw pol povrh odprte sipce in jug muska na glas ime in priimek tone kos a.k.a tindza in kje smo ni vse balkan tu notr je vse zreziran useee Amerika se seli v evropo cutl bomo orng in se bol dokler je janša na čelu !! Jbg mej se rad !
SilverBullet
15. 05. 2012 09.33
+1
Prvo bi vam ukinil 24ur 'n TV. Potem bi vaše starše poslal na prevzgojo, da bi se nehali hodit s tovarišicami v šolo kregat, če vam za neprimerno vedenje dajo opomin ali za neznanje cvek. Šola in vzgoja bi počasi dobila nazaj rep in glavo. Potem... bi počasi prišlo upanje tudi za to državo.
Zokij
13. 05. 2012 22.20
+3
Sej ime pa lahko sami izberete. Sej ste mojstri o naslovih!
HALAcR7
13. 05. 2012 22.14
+8
jansa je to zdaj dal naprej da zamaze oci ljudem da pozabijo kaj nam delajo.zgled mu ti dobro ratuje
HooplaToopla
13. 05. 2012 22.13
+5
Počasi bo tudi v Evropi kvalitetno orožje bolj kurantna roba kot droge. V zahodnih razvitih državah se že prebujajo in reorganizirajo teroristične skupine iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja. V Slovenijo bo sicer vse skupaj prišlo z z zamikom in manj intenzivno, vendar bodo mrtvi tudi pri nas. Ljudstvo ima pač vso pravico da se brani. Ob tem pa postaja vedno bolj jasno, kdo je sovražnik.
VolkBrenin
14. 05. 2012 00.59
-1
KlubPravilnoPretepenihŽena
13. 05. 2012 21.37
+2
kdaj je policija javno zažgala prepovedane droge, sem velik podpornik kokaina , kanabisa....in mislim da nam policija krade velike količine in jih proda naprej, saj ni verjetno, da zažigajo najbolj iskano robo na ulici ki je vredna več kot zlato
KlubPravilnoPretepenihŽena
13. 05. 2012 21.45
-6
pa kašna sramota da jih v kiblah prevažajo njih bi morali z limuzinami pelat pa niso oni vajeni zaprtih prostorv haloo!
RamblinFr3ak
13. 05. 2012 21.35
+4
Saj to je prav do so jih zaprli vendar dokler bo povpraševanje se bo to tudi preprodajalo tako ,da je to bolj ali manj sizifovo delo...
yeast
13. 05. 2012 21.14
+10
Upam de bojo tajkuni prej obtoženi ko pa tele male ribe!
Erin Straus
13. 05. 2012 20.57
+6
albancev je še veliko! ta boj je izgubljen že davno! te akcije so samo metanje peska v oči davkoplačevalcem,ki so na robu obstoja! (8kg coce=velik pikado avtomatov in veliko ur tenisa!)