Slovenija

FOTO in VIDEO: Skok v 'električno prihodnost'

Ljubljana, 08. 10. 2009 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Inštitutu Jožef Stefan so si lahko obiskovalci ogledali in preizkusili električna kolesa, motorje in avtomobile, dih pa je vzela študija prototipa prvega slovenskega električnega vozila – chebela.

Električna kolesa bi po mnenju organizatorjev prireditve lahko v mestih avtomobile dobro nadomestila.
Električna kolesa bi po mnenju organizatorjev prireditve lahko v mestih avtomobile dobro nadomestila. FOTO: Blaž Garbajs
Na Inštitutu Jožef Stefan je danes že tretje leto zapored pod vodstvom podjetja Elaphe, ki se ukvarja s snovanjem in razvojem tehnologije, organizacijo proizvodnje in pospeševanjem prodaje električnih vozil, potekal dogodek z imenom ČEVELJ (Čista Električna Vozila za Ekološko ozaveščene Ljudi), na katerem so priznani predavatelji poslušatelje seznanili z domačimi in tujimi novostmi na področju okolju prijaznih tehnologij, obiskovalci pa so lahko različna električna vozila preizkusili tudi sami.

Po besedah organizatorja mag. Gorazda Lampiča želijo s tem dogodkom čim širši javnosti predstaviti novosti na področju električnih vozil in energetike na splošno. "Na Kitajskem vsako leto proizvedejo več kot dvajset milijonov električnih dvokolesnikov,“ pravi Lampič in dodaja, da se v Sloveniji praktičnosti tovrstnih prevoznih sredstev, ki lahko pomenijo nadomestilo avtomobila, še ne zavedamo. "Če lahko z električnim kolesom nadomestimo avtomobil, smo naredili nekaj dobrega za okolje,“ je prepričan.

Med drugim strokovnjaki snujejo tudi prvo slovensko električno mestno vozilo chebela.
Med drugim strokovnjaki snujejo tudi prvo slovensko električno mestno vozilo chebela. FOTO: Blaž Garbajs

Hibridi le stopnja do čistih električnih vozil

Med osebnimi vozili na električni pogon sicer trenutno prevladujejo hibridi, a je to po njegovem mnenju le vmesna stopnja do čistih električnih vozil. "Ta bodo realizirana s sodobnimi akumulatorji ter vozili na vodik in bodo pomenila pravi preboj pri uporabi obnovljivih virov,“ poudarja. Kot pravi, današnji dogodek pomeni tako pogled v sedanjost kot tudi v prihodnost, saj prodaja električnih vozil že predstavlja en odstotek prodaje vseh vozil. Kot pravi Lampič, bodo akumulatorski avtomobili hibridom sledili pozneje. "Predvideva se, da bodo leta 2015 že dosegli odstotek med vsemi prodanimi vozili,“ še dodaja.

Pomembno uvajanje obnovljivih virov energije

"Zelo pomembno je seveda tudi istočasno uvajanje električnih vozil, obnovljivih virov energije ter tudi decentraliziranih načinov pridobivanja električne energije,“ je poudaril Lampič.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matjaž Ucman
26. 10. 2010 13.37
super zadeva. samo upate da se zavedate, da brez marketinga, lobiranja...... ne bo uspeha. Pa naj bo še tako lep, uporaben in kvaliteten izdelek.
DavidBizjak
09. 10. 2009 09.41
Ko nekatere tako moti kolo na elektriko, si pa predstavljajte da je moped na elektriko.
sdat
08. 10. 2009 21.06
-1
chebela. ka je zdaj to ? slovensko ime ? tako kot namesto patria svarun ? no še vedno bolše kot kakšen kekec ali pa janez mobil. malo več izvirnosti nebi škodilo
MSchumacher
08. 10. 2009 20.55
220V ni več pravilno. Imamo napetost 230V. =)
dorkalord
08. 10. 2009 20.55
@snikrs: ja je res da se ni fain spotit ampak na razdalji 5 km če se lepou izi peleš nimaš kej zašvicat ;), in ja jst ostajam pri navadnem bajku =D @JanezNovakJohn: lej brihtno glauco =D Prešernova nagrada za tvojo izjavo :P
snikrs
08. 10. 2009 20.36
'To je pa res bizarno...kolo na elektriko?! Ali ni lastna konjska sila za pogon bicikla dovolj ali smo že tako razvlečeni in mehkužni, da se nam niti kolesa ne da več poganjat. Pa tudi tako poceni ni, če vštejemo še Jankovičeve lisice (ali na električna dvokolesa ne primejo)' po eni strani res. je pa iz videa razvidno, da je ideja, da bi nekdo, ki se z avtom po mestu prestavi za 3 km in se za nobeno ceno nebi hotel spotit, to razdaljo opravil raje z električnim kolesom.. kar je načeloma uredu. zase pa vem da bom še naprej vrtel pedala :)
gorencdask
08. 10. 2009 20.34
+1
Če bo chebela kdaj na cesti, jo takoj kupim... Lepo.
jožek27
08. 10. 2009 20.17
+0
omg... z razredu smo bili danes tu pa smo oz. sem na videu :D
Sadjar
08. 10. 2009 20.10
Se podpišem pod DrekcemPekcem
Zatarra
08. 10. 2009 19.53
Che bella čebela! :)
tron3
08. 10. 2009 19.28
Čimprej začet, da zmagamo, koorparacije se pa naj gredo solit!
drekec_pekec
08. 10. 2009 19.18
Vsaka taka inovacija in razvoj v tej smeri je super. A kaj ko na žalost naftne korporacije zadevo zatrejo že v samem začetku, da bi bili še naprej vodilni. Vedno se na začetku veliko piše in govori, potem pa naenkrat vse potihne. Tudi tukaj bo tako. Če ne gre drugače, te korporacije kupujejo tehnologijo od ostalih zato da jih ne bi izpodrinili. Obstajajo motorji že na marsikaj... vse bi se lahko lepo razvijalo, vendar oni tega ne pustijo. Tako bo, dokler bo nafte. Ko bo nafte zmanjkalo, bodo te iste korporacije predstavile alternativne vire, ki jih kupujejo že sedaj in zopet mastno služile.
JanezNovakJohn
08. 10. 2009 19.15
Namesto Patrij naj se v Gorenju temeljito lotijo električnega avtomobila. Znanje imamo, mojstre imamo, prostor imamo...
predal23@email.si
08. 10. 2009 19.11
prvo slovensko električno vozilo bi lahko imelo vsaj slovensko ime...
Aljoša Seli?
08. 10. 2009 18.33
se popolnoma strinjam z Globinom, že čez 60 let poznamo jedrsko energijo, mi pa še kr kurimo s premogom kot 150 let nazaj ... Še 2 nuklearke bi moral zgradit ne pa samo 1 bloka.
hotchilipoper
08. 10. 2009 18.32
SuperLolek
08. 10. 2009 18.19
Tud če bi bla vsa elektrika iz termoelektratne bi bil izkoristek ravno tam nekje. Sigurno pa bi bil zrak čistejši ker imajo TE lahko boljše filtre. Če upoštevamo da je izkoristek TE 30% in električnega motorja recimo 80% (ostalo da gre v hrup in toploto) je potem izkoristek energije premoga še vedno okoli 25% med tem ko je bencinskega motorja v najboljšem primeru 20%. Če pa je poleg termoelektrarne še toplarna potem mislim da o izkoristku energije ni več dvoma.
kurbl
08. 10. 2009 18.15
To je pa res bizarno...kolo na elektriko?! Ali ni lastna konjska sila za pogon bicikla dovolj ali smo že tako razvlečeni in mehkužni, da se nam niti kolesa ne da več poganjat. Pa tudi tako poceni ni, če vštejemo še Jankovičeve lisice (ali na električna dvokolesa ne primejo)
Globin
08. 10. 2009 18.10
Jp... Dokler ne nardijo še kakšnega bloka v Krškem je brezveze vozit na štrom... Ja, Krškem... Ker je to najbolj ekološki vir elektike v Slo (najmanjši poseg v okolje, ker vetrnice in sončne zasedejo plac), termo itak vemo kako je, hidro pa naredijo malo ekološko katastrofo v svojem okolju. Samo odpadke je treba na neko potresno varno območje vkopat. Jedrske elektrarne so trenutno najbolj "zelene" - how sad is that :P
foreverblue
08. 10. 2009 17.59
@JozaFric: Tvoji komunajzi bi še kar gradil termoelektrarne, ker je Slovenija v globokem šitu, kar se enegetske varnosti tiče. Drugače je pa avto chebela prav prikupen in dejansko spominja na čebelo, še posebej na njene oči...