Slovenija

FOTO: Gasilci ostali brez strehe

Formin, 27. 05. 2009 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Močan sunek vetra je bil dovolj, da je gasilski dom prostovoljnih gasilcev iz Formina v petek ostal brez strehe, ki je odletela skoraj 50 metrov stran od doma. Zdaj prosijo za pomoč.

 

Streho je odneslo skoraj 50 metrov stran od hiše.
Streho je odneslo skoraj 50 metrov stran od hiše. FOTO: Stanislav Rižnar

Med petkovim neurjem pretekli teden jo je med slabšimi odnesel gasilski dom v Forminu. Močan sunek vetra je streho gasilskega doma prostovoljnega gasilskega društva Formin odnesel skoraj 50 metrov stran. Gasilci, ki so morali tistega popoldneva tudi sami posredovati zaradi težav po neurju, bi se zdaj radi čim prej lotili popravil, a za to nimajo dovolj denarja.

Morebitne prispevke za pomoč pri popravilu strehe gasilskega doma prostovoljnega gasilskega društva Formin lahko nakažete na TR 04202-0000611716.

"Gasilci vse ustvarjamo s prostovoljnim delom in prispevki, ki jih skušamo dobiti z raznimi donacijami," pravi predsednik PGD Formin Stanislav Rižnar. Kot še dodaja, v gasilskem društvu upajo, da jim bo kdo priskočil na pomoč in jim pomagal pri sanaciji strehe.

Petkova nevihta je najbolj prizadela Štajersko in dele Koroške. Padala je toča, ponekod velika kot jajce, spremljali pa so jo tudi močni sunki vetra. Prav v petek zvečer je veter odkril streho dermatološkega oddelka Kliničnega centra v Mariboru, voda pa je zalila zdravniško sobo in sanitarije. Na Koroškem je bilo najhuje na območju Pameč, kjer je toča poškodovala ostrešji dveh gospodarskih poslopij. Drugod so morali gasilci pomagati predvsem pri črpanju vode iz zalitih kleti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jegorov
27. 05. 2009 18.30
Gasilci morajo izvoziti v čim krajšem času ,denar od države pa nebodo dobili zlahka. kje je pravica.
Crillin
27. 05. 2009 18.13
in to prostovoljno pomagajo
drunks
27. 05. 2009 14.24
Če lahko oni po cele dneve pomagajo ljudem , pol mora država takoj pomagat in jim priskrbet novo streho.....