Slovenija

FOTO: 'V teh trenutkih je pomembna solidarnost'

Novo mesto/Maribor/Ptuj, 16. 08. 2008 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
V.L./J.D./STA/U.Z./R.E.
Komentarji
129

Premier Janša je obiskal Podravje, ki ga je petkovo neurje najbolj prizadelo. Letošnje poletje je označil za katastrofalno, kar se tiče naravnih nevšečnosti.

Minister za okolje in prostor Janez Podobnik si je ogledal nekaj najbolj kritičnih območij na Kozjanskem - med njimi Podčetrtek in Kozje, pa tudi Šmarje pri Jelšah, ki jih je prizadelo včerajšnje neurje in v zvezi z odpravljanjem posledic dejal, da bodo prve ocene škode pripravljene do sredine prihodnjega tedna.

Povedal je, da je hudo neurje s točo, orkanskim vetrom in hudimi nalivi ponovno povzročilo veliko škode tako na gospodarskih poslopjih kot tudi na stanovanjskih stavbah, občinskih cestah, predvsem pa tudi na kmetijskih površinah, saj so velika območja vinogradov popolnoma uničena.

'Škoda je zaenkrat neznanka'

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal Podravje, ki ga je petkova večerna ujma najbolj prizadela in zaradi toče ter močnega vetra povzročila največ škode na objektih in v kmetijstvu.

Janša obžaluje, da vremenske napovedi za jesen kažejo, da tokratno neurje ni bilo zadnje.
Janša obžaluje, da vremenske napovedi za jesen kažejo, da tokratno neurje ni bilo zadnje. FOTO: Črtomir Goznik

Kot je povedal, končni obračun nastale škode še ni znan, jasno pa je, da gre za več kot 3.000 poškodovanih objektov, med katerimi so nekateri skoraj popolnoma uničeni. Popolna neznanka je po njegovih besedah za zdaj škoda na poljščinah, saj so na nekaterih predelih kmetijske površine in vinogradi skoraj popolnoma uničeni, kar bo pomenilo tudi dolgotrajno škodo, zato bo tudi v tem segmentu vlada skušala zagotoviti sredstva za samopomoč.

"Na srečo imamo v letošnjem letu, ko prihaja do številnih naravnih katastrof, zabeležen proračunski presežek, zato bo, če bo to potrebno, vlada predlagala tudi rebalans proračuna," je še dejal predsednik vlade, ki pa o škodi v denarju zaenkrat ni mogel govoriti, čeprav bo številka po njegovem zelo visoka: "Če k temu dodamo še prejšnja neurja, potem lahko letošnje leto, kar se tiče naravnih nevšečnosti, označimo za katastrofalno. Žal tudi napovedi v naslednjem obdobju niso takšne, da bi lahko z gotovostjo rekli, da je bilo tokratno neurje zadnje tako resno."

Sicer pa bo vlada posledice tokratnega neurja obravnavala na četrtkovi seji in takrat pričakuje tudi prve ocene škode iz občin, je še zagotovil Janša. Obenem bo po njegovih besedah sprejela tudi prve in najnujnejše ukrepe, predvsem za pomoč občinam za pokritje stroškov prvih intervencijskih ukrepov ter družinam, ki bodo tako kot v podobnih primerih doslej vsaj za nekaj časa morda ostale brez lastne strehe nad glavo.

Türk: Grozljive razsežnosti ujme

Tudi predsednik republike Danilo Türk je obiskal prizadeta območja na Ptujskem. Po ogledu je povedal, da je sicer videl samo en del ptujske občine, a že to, kar je videl, po njegovem govori o grozljivih razsežnostih ujme. Kot je povedal, je uničenih precej vinogradov in ostalih kmetijskih zemljišč, uničene so strehe hiš in gospodarskih objektov, zato je škoda ogromna in bo zahtevala hitro akcijo zavarovalnic. Opozoril je, da se bo treba v prihodnosti bolj resno ukvarjati s preventivnimi ukrepi, kot so mreže za zaščito pred točo, močnejše strešne kritine in druge oblike zaščite.

Predsednik Türk se je sam prepričal o grozljivih razsežnostih ujme.
Predsednik Türk se je sam prepričal o grozljivih razsežnostih ujme. FOTO: Črtomir Goznik

Poudaril pa je, da ga zelo veseli napovedano hitro ukrepanje vlade, saj so njeni predstavniki zagotovili, da se bo škoda ocenila v nekaj dneh. "Upam, da se bo to res zgodilo in da bo ljudem pomagalo, da se vrnejo v normalne okvire svojega življenja." Pohvalil je tudi močno voljo ljudi, da kar najhitreje obnovijo svoje hiše ter hitro in učinkovito mobilizacijo gasilcev, sosedske pomoči in vseh drugih oblik človeške solidarnosti, ki so v takih trenutkih izjemno pomembne.

V nekaj minutah ostali brez strehe nad glavo

Zaradi močnih predfrontalnih neviht so se nad Dolenjsko, Posavsko, južnim delom Zahodnoštajerske, Podravsko, Vzhodnoštajersko in Pomursko regijo razbesnela zelo močna neurja z močnim vetrom, točo in močnimi nalivi, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje. Neurja so poškodovala veliko objektov in podrla večje število dreves in drogov. Odpravljanje posledic je v polnem teku.

Toča je na Ptuju povzročila ogromno škode, tudi na avtomobilih.
Toča je na Ptuju povzročila ogromno škode, tudi na avtomobilih. FOTO: Darja Verlič


Najhuje so neurja prizadela Podravsko regijo. Toča in močni vetrovi naj bi po neuradnih ocenah na Ptujskem in Dravskem polju poškodovala okoli tisoč objektov in stotine avtomobilov. Center za obveščanje je le v uri in pol prejel več kot 800 klicev na pomoč. Ponekod je padala toča, velika kot jajce. Uničevala je pridelke, sadovnjake, vinograde.

V poletnih neurjih, ki so prvo večjo škodo povzročila 6. in 7. julija zlasti na območju Tolmina, 13. julija pa pretežno v severnem delu Slovenije, je bilo po oceni zavoda za gozdove poškodovanih okoli 9000 hektarjev gozdov. Posekati bo treba okoli 437.000 kubičnih metrov poškodovanega drevja, torej več kot milijon dreves.

Mesto Ptuj je okoli 23. ure prizadelo hudo neurje s točo. Sodni dan, so dejali domačini. Toča je klestila v pasovih, uničevala pridelke, strehe, fasade, avtomobile, delovne stroje. Močan veter je odkrival strehe hiš in gospodarskih poslopij. Prizadeti so nestrpno pričakovali gasilce s pokrivno PVC folijo, katere ni bilo mogoče dobiti ob tej uri, saj je dobro uro po neurju začelo še obilno deževati.

Prizadevni gasilci so bili v nemilosti, saj je nekdo preko lokalnega radia obvestil, da lahko prizadeti dvignejo PVC folijo v gasilskem domu Ptuj, kar žal ni bilo res, in v pol ure je z osebnimi vozili prihrumelo več kot 100 prizadetih, ki so zaman čakali in prosili gasilce za tovrstno pomoč.

Najhuje je bilo v zaselkih Grajena, Grajenščak, Kicar, Mestni Vrh in še nekaterih drugih krajih. Aktivirane so vse razpoložljive sile, ki odpravljajo posledice.

Veter razkrival strehe

Ob 20.40 uri se je nad občino Semič, predvsem pa nad samim naseljem Semič, razbesnelo neurje z močnim vetrom in točo. Veter je v Semiču, Sadinji vasi in Stari gori razkril več streh stanovanjskih hiš, v Semiču je razkril eno tretjino strehe na stanovanjskem bloku, ki je ob padcu poškodovala še streho na osnovni šoli in streho na bližnji avtomehanični delavnici. Močan veter je v Semiču, Vrtači in Štrekljevcu podrl kar nekaj dreves. Prekinjena je bila tudi oskrba z električno energijo. Nad občino Semič se je čez dobri dve uri razbesnelo novo neurje. Padala je toča debeline lešnika. Posledice neurja so odpravljali gasilci.

Toča, velika kot jajce, v občini Cerkvenjak.
Toča, velika kot jajce, v občini Cerkvenjak. FOTO: Robert Kocuvan

V občini Črnomelj je močan veter podrl drevo, ki je padlo na lokalno cesto v Rodinah. Gasilci so podrto drevo razžagali in sprostili promet. Odstranili so še nekaj manjših dreves, ki so se v neurju nagnila na cesto.

Neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo je divjalo tudi nad Novim mestom. Voda je zalivala kleti stanovanjskih hiš, poslovnih prostorov, garaže in podvoze na cestah. Veter je podrl drevo na stanovanjsko hišo v Leskovcu pri Brusnicah. Nekaj dreves je padlo na lokalne ceste. V okolici Novega mesta je občasno prihajalo do izpadov električne energije. Gasilci so priskočili na pomoč pri prečrpavanju vode, odstranjevanju drevja s cest ter čiščenju meteornih jaškov. Preko noči je meteorna voda zalila poslovne prostore podjetja Arex. Gasilci so vodo izčrpali in pomagali pri sanaciji poplavljenih prostorov.

Zahvaljujemo se našim bralkam in bralcem, ki so poslali fotografije!

V občini Krško že več kot 100 prijav poškodb premoženja

Iz Posavske regije poročajo o številnem podrtem drevju, ki je oviralo predvsem promet in povzročalo izpade električnega omrežja.

Štab civilne zaščite občine Krško, ki ga je župan Franc Bogovič skupaj s prostovoljnimi in poklicnimi gasilskimi enotami aktiviral že v petek zvečer, je do današnjega popoldneva prejel več kot 100 klicev občanov, ki so ga obvestili o poškodbah premoženja in potrebi po nujni pomoči, so sporočili iz občine Krško.

Kot so zapisali, je bilo do 16. ure evidentiranih več kot 80 poškodb na strehah stanovanjskih objektov in gospodarskih poslopij. Nekaj stanovanjskih hiš je skoraj popolnoma odkritih, nekatere pa so ostale celo brez ostrešja. Na nekaj objektov je padlo tudi drevje. Najhuje je neurje sicer prizadelo krajevne skupnosti Senovo, Koprivnica, Krško - predel Sremič, Gora, Raka in del KS Senuše.

Prostovoljne gasilske enote so na terenu najbolj prizadetim pomagale tudi pri zaščiti in pokrivanju streh. Ker je bilo veliko število hiš pokritih s salonitno kritino, bo občina Krško v začetku prihodnjega tedna uredila organiziran odvoz salonitnega materiala.

Toča je na Ptuju prizadela več kot 400 objektov.
Toča je na Ptuju prizadela več kot 400 objektov. FOTO: Jani Dolinšek

Okoli 185 aktiviranih pripadnikov civilne zaščite je že ponoči začelo tudi z urejanjem prevoznosti cest. S cest so odstranili več kot 250 dreves, še vedno pa so za promet zaprti odseki odseki Globoko—Jevša, Globoko—Osmica in odcep Vovčko. Pri zagotavljanju prevoznosti sodelujejo tudi vzdrževalci javne cestne infrastrukture.

Pristojne službe občinske uprave občine Krško bodo v naslednjih dneh spremljale stanje na terenu. O morebitnih novih posledicah neurja, pa lahko občani obvestijo center za obveščanje na telefonsko številko 112, so še zapisali v občini Krško. Intervencijske ekipe s terena poročajo o več hektarih uničenih gozdnih površin, predvsem na področju Bohorja in Sremiča.

Aktivirana vsa prostovoljna gasilska društva

Okoli 21.20 ure je neurje začelo pustošiti tudi po Zahodnoštajerski regiji. Močan veter je razkrival strehe, lomil drevesa, voda je zalila več stanovanjskih in drugih poslopij. Neurje je huje prizadelo predvsem območje krajevnih skupnosti Kristan vrh, Šmarje pri Jelšah in Zibika. Na 20 stanovanjskih in več kot 50 gospodarskih objektih je popolnoma ali delno razkrilo streho. Hud veter je delno uničil ostrešja na več objektih na območju Kristan Vrha, Koretnega, Zibike in Stranja. Na več krajih se je podrlo nekaj starejših kozolcev. Voda je zalila kletne in pritlične prostore Zdravstvene postaje Šmarje pri Jelšah. Iz električnega omrežja sta izpadla daljnovoda Zibika in Rogaška Slatina. Na širšem območju občine Šmarje pri Jelšah je močneje poškodovana cestna infrastruktura — poškodovane so bankine, asfaltne površine, promet na cestah ovirajo podrta drevesa, nanosi vej in gramoza. Toča je večjo škodo na kmetijskih površinah in vinogradih povzročila predvsem na območju KS Zibika, Tinsko in Sv. Štefan. Številni poljski pridelki in vinogradi so popolnoma uničeni.

Škoda, ki jo je za seboj pustila toča v Križevcih pri Ljutomeru.
Škoda, ki jo je za seboj pustila toča v Križevcih pri Ljutomeru. FOTO: Aljoša Hladen


Na terenu že cel dan intervenirajo razpoložljive gasilske enote občine Šmarje pri Jelšah. Gasilci s folijo nadomeščajo manjkajočo strešno kritino in opravljajo druga intervencijska dela. Cestno infrastrukturo sanirajo podjetja s pogodbo za opravljanje vzdrževalnih tehničnih del. Škodo na terenu preverjajo člani občinske uprave in komisije za ocenjevanje škode.

Razdejanje v občini Kozje

V občini Kozje je močan veter popolnoma razkril veliko stanovanjskih in gospodarskih objektov, delno razkriti pa so praktično vsi objekti v občini, so sporočili z Občine Kozje. Močan veter je lomil drevesa, voda pa je zalila več stanovanjskih in drugih poslopij.

Močan veter je odkrival strehe. Slika je iz občine Semič.
Močan veter je odkrival strehe. Slika je iz občine Semič. FOTO: Primož Vogrinec

Kot je sporočil župan Kozjega Dušan Andrej Kocman, je neurje prizadelo območje celotne občine, po prvih podatkih je najmanj prizadeta krajevna skupnost Osredek. "Popolnoma je razkrilo veliko stanovanjskih in gospodarskih objektov, delno razkriti so praktično vsi objekti v občini. Voda je zalila objekte, kjer so poškodovane strehe. Večji del občine je brez elektrike. Veliko cest je neprevoznih, saj so na njih podrta drevesa," piše v sporočilu občine, ki ga je napisal župan.

Po njegovih navedbah so poškodovane bankine, asfaltne površine, promet na cestah pa ovirajo podrta drevesa, nanosi vej in gramoza. "Toča je večjo škodo na kmetijskih površinah in vinogradih povzročila na območju celotne občine, ponekod je uničenje popolno," še poudarja Kocman.

Ptuj in okolico je prizadelo močno neurje s točo. Sodni dan, pravijo domačini.
Ptuj in okolico je prizadelo močno neurje s točo. Sodni dan, pravijo domačini. FOTO: Jani Dolinšek

Pojasnil je, da so na terenu vso noč intervenirale gasilske enote prostovoljnega gasilskega društva. "Gasilci so s folijo nadomestili manjkajočo strešno kritino in preprečili vtekanje vode v stanovanjske in gospodarske prostore. Cestno infrastrukturo sanirajo podjetja s pogodbo za opravljanje vzdrževalnih tehničnih del," še piše v sporočilu.

Zavarovalnica Maribor svoje zavarovance poziva, naj fotografirajo nastalo škodo in pokličejo svoje zavarovalne zastopnike ter takoj začnejo z odpravljanjem posledic na objektih. Tisti, ki so utrpeli škodo na avtomobilih, pa naj jo prijavijo v naslednjem tednu in se tako izognejo preveliki gneči na prvi delovni dan.

Župan v sporočilu poziva vse občane, da po svojih močeh opravijo najnujnejša dela za zaščito objektov, saj je prizadeto celotno območje občine in aktivirane ekipe ne obvladujejo vsega. Folijo za zaščito objektov lahko dobijo občani v trgovini Kmetijske zadruge in trgovini Polje v Kozjem.

Poškodovani številni objekti

Ob 21.48 uri je močno neurje zajelo tudi nekatere občine vzhodnoštajerske regije. Posledice neurja so bile najhujše v občinah Cerkvenjak, Slovenska Bistrica, Maribor, Starše, Rače – Fram, Duplek, Hoče – Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Makole in Poljčane. Neurje je poškodovalo številne objekte.

Pomursko regijo je neurje zajelo nekaj minut po 22. uri in prizadelo območja občin Sveti Jurij, Ljutomer, Gornja Radgona, Murska Sobota, Tišina, Puconci, Cankova, Radenci, Beltinci in Moravske Toplice. Neurje je poškodovalo številne stanovanjske objekte, posredovali so gasilci.

V občini Sveti Jurij ob Ščavnici je bilo neurje tako silovito, da so ponekod stanovalci ostali brez strehe nad glavo le v nekaj minutah.

KOMENTARJI (129)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabno bolj ne
12. 06. 2012 14.40
Prva naravna katastrofa v tem letu je bil JJ... in potem je slo samo se na slabse.
hd-marjetica
18. 08. 2008 17.34
maya Naše društvo kot prostovoljno humanitarno pomaga kolikor je v naši moči v naravnih nesrečah. Toda ker smo odvisni od dobrih ljudi in izpeljane ter uspešne akcije ,nemoremo nič takoj obljubiti toda vem da prostovoljci več naredimo kot vsi drugi ,ko gre v dobro sočloveka saj to je naše poslanstvo .Tudi sedaj odpirtamo akcijo pomoč prizadetim vsi ki imate kako kaj podariti ,morda kako drugače pomagati morda organizirati v vašem kraji kakšno akcijo vas naprošam da mi pišete na mejl. marta.pust@siol.net.ali pa nas najdete na netu vse o nas Humanitarno društvo marjetica pod država ponudila pomoč lp Veselim se vaše akcije
exim@t-2.net
18. 08. 2008 09.26
NOWOTNY: kar vrni se v Jugo. Boš imela rakete proti toči. A ne?
Nowotny
17. 08. 2008 23.17
Ej.. nekaj se mi zdi noro. Vsi jamramo in se čudimo kako debela toča je padala. Jz bi se pa vprašal nekaj drugega. Za časa juge smo imeli obrambo proti toči z raketami. Ni bila vedno najuspešnejša, apak je marsikaj tudi rešila. Če bi jo še vedno imeli bi se lahko zgodilo da bi bilo marsikje manj škode. No sedaj, ko tega ne delamo več, se je težko delati pameten. Bi bilo pa potrebno tistega ministra, ki sedaj hodi si nekaj ogledovat in brbljat neke bedarije o državni pomoči, nagant z vilami! Naj nam dajo nazaj tiste preklete rakete, da si bomo pomagali sami. Saj to naj financirajo.
Marija Krebs
17. 08. 2008 21.58
REsnično zelo hudo. K sreči imamo tudi 240 mio EUR proračunskega presežka, tako da ne bo smel biti problem reševati situacijo. Toda pomoč mora biti pravočasna. Za časa Jugoslavije smo imeli julij- mesec solidarnosti, ko je vsakdo prispeval enodnevni zaslužek. Sedaj temu ni tako, bi pa bilo vsaj od tajkunov pričakovati, da bodo pomagali. Mogoče pa lahko računamo tudi na pomoč Evropske skupnosti?
S.O.V.A.
17. 08. 2008 19.56
Škoda je res neprecenljiva. Sočustvujem z vsemi, ki jih je neurje prizadelo. To, da bo pa J.J. karkoli pomagal, pa je popolnoma zmotno in nerealno ter obljube brez kakršnekoli osnove. Po domače: nateguje uboge ljudi in jih novači za volitve. Sramota
bianca85
17. 08. 2008 19.01
Uničene strehe, polomljena vrata in okna hiš ter poškodovani avtomobili se bodo dali popravit, ampak strahu, da nas bo v prihodnosti spet doletelo takšno neurje, se ljudje ne bomo znebili. Zdaj bomo s strahom in grozo opazovali temne oblake, ki se nam bodo približevali. Upali bomo, da nas ne doleti spet to, kar nas je 15.8. Tega dne ob 3-eh zjutraj sem se peljala po Ptuju in kar sem videla, me je šokiralo. Občutek sem imela, da je vojna. Avtomobili so bili uničeni, okna in vrata polomljena, na fasadah so bile ogromne luknje... skratka groza od groze. Najhuje so jo odnesli v bližini Ptuja - Kicar, Mestni Vrh in Grajena, kjer so poškodovane tako rekoč vse hiše. Toča je preluknjala vse vrste streh - opeko, plošče, hosekro... Uničevala je vse, kar je imela na dosegu. Poškodovala je tudi ljudi, ki so reševali svoje avtomobile in stvari na prostem. Bila je huda noč. Zlepa je ne bomo pozabili.
BATISTA1
17. 08. 2008 11.24
Same obljube ! Na gavge z njimi !! (politiki)
_Maya_
17. 08. 2008 11.08
pa kaj si ti ja nor...doma sem 7km iz Ptuja in komaj zdaj se zavedam, kakšno srečo smo imeli, da smo dobili samo par lukenj na strehi in nekaj na avtomobilih...ubogi ljudje! to je res katastrofa...tukaj je sicer tudi nekaj hiš razkrilo, polomilo plošče, avtomobile...ampak to ni nič v primerjavi s tem, kar vidim na posnetkih in fotografijah. Ljudje so praktično ostali brez vsega...žalostno...za razjokat, res. SVAKA ČAST GASILCEM IN VSEM OSTALIM PROSTOVOLJCEM!!!!
seenamateja
17. 08. 2008 10.52
ej ljudje, pa res podobniki in rupel, a se jih lahko ze enkrat znebimo sam gobezdajo pa velik srece z vremenom vsem...
srecnii
17. 08. 2008 09.13
NE MOREM VRJETI, kako lahko pada, tako debela toča, to je neverjetno. MI smo Zahodna stran Slovenije pa v svojem življenju, ne pomnim debele toče od lešnika, pa še tista toča, ki se je pomešala med dežem je padala komaj par deset sekund in nato dež, tud moji starši ne pomnijo, take toče večje od lešnika. Nam ni še nikoli naredila toča škode na objektih ali na vozilih. Upam, da se boste čimprej postavli na noge
se_kotali
17. 08. 2008 05.58
Ma daj, kdo bo sploh še verjel temu Podobniku!? A ni že dosti dreka zmešal?! Torej on in njegova stranka. Oba kraljujeta že skoraj 2 desetletji - okoljsko in prometno ministrstvo sta praktično njihovi. Dejmo raje malce vprašat kmete, naše kmete, ki garajo, ki se soočajo s to tragedijo (in prejšnjimi) ... jim je kdo povrnil škodo? Škodo, ovrednoteno kot so jezikali v SLS? Naj se malo oglasijo tisti, ki jim Podobnik v fris laže že več kot 10 let. Ta njegov oduren nasmešek na Podobnikovi faci, marsikomu pove marsikaj. Mu čisto nič ne pomaga, da se je umaknil. Prav tako mu ne pomaga, ker se je odrekel predsedniškemu stolčku. Itak je prišel na oblast nekdo, ki ima vsaj isto masla na glavi, in je vsaj isti mafijaš kot ta.
Matevž Mrak 1
17. 08. 2008 03.29
Zdej bo pa začela mati narava nazaj tepst tko k smo mi stoletja njo ;)
355
17. 08. 2008 01.58
sodni dan ja ... hvala bogu sem doma 10 km iz ptuja .. smo ostali s streho nad glavo .. res smo jo dobro odnesli ..
Tia90
17. 08. 2008 00.59
se strinjam z ajkenduit-om in isarajlom
rerereb
17. 08. 2008 00.56
solidarnost!!!!!!!!!! vlada naj bo solidarna in naj pomaga tem ljudem. sploh ne rabi pomagat,vrne naj tist denar ki so ga do sedaj z davki vzeli tem ljudem.
Tia90
17. 08. 2008 00.50
sj to je noro..........učiri ob 6h zvečir je začelo lit u kopru(vračala sm se z morja),vedno bolj k smo se pelal proti štajerski,slabš je blo..........u šentjurju že skora nč nismo vidli,k sm pa prišla končno dam na kozjansko sm bla pa čist šokirana...........če ne vidiš dejansko ne morš verjet:S:( škode je ogromnooo................res lepa zadnja 2 tedna počitnic:(
norisvet37
17. 08. 2008 00.13
Saj to je problem so pa tudi trmasti ti lastniki nepremičnin sem delal za Grawe GPS in verjemite samo za vozila so spraševali koliko bi dali za hiše in ostalo pa ma saj ni nevarnosti že ene koliko let že ni bilo hudega ......
blazyyy
16. 08. 2008 23.40
ok folk no umirte se k zdej js jem :D
gasilc1
16. 08. 2008 23.31
punca08 ....zakaj si skos neki pametna; a si ti mogoče pomagala pri odpravljanju škode, si ti bla tista ki je celo noč dežurala,pomagala..delala... NE nisi bila Tako da prosim da si mal preber svoje komentarje pa se zamisli. Pa ne krivi za to vremenoslovcov da bi lahko bolše napovedali, ker če tudi bi točno vedeli kje in kdaj bo nemoreš nič narditi( boš šla pokrivat hektarje njiv, vinogradov, sadovnjakov??) mal logično razmišlaj. Narava pač dela svoje..na žalost. Lp

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.