Slovenija

FOTO: Clinton otrokom pomagal do počitnic

Ljubljana, 01. 11. 2009 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Clintonov tokratni obisk Slovenije sta zaznamovali njegova dobra volja in karizma. Z dražbo njegovih osebnih predmetov so za dobrodelne namene zbrali 20.000 evrov.

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je popestril praznični konec tedna v Sloveniji. Po tem ko je včeraj njegovo letalo pristalo na Letališču Jožeta Pučnika, je Clintona čakal prijeten dan. Našel je čas, da se je sprehodil po Ljubljani, se srečal tako s predsednikom vlade Borutom Pahorjem kot tudi s predsednikom republike Danilom Türkom, nato pa mu je v Cankarjevem domu prisluhnilo 1400 povabljencev.

Clinton je v svojem govoru pohvalil Slovenijo, saj ga veseli napredek, ki ga je naša država naredila v zadnjih desetih letih, nato pa je predstavil svoj pogled na svetovno gospodarsko krizo, kar je zbrane goste tudi najbolj zanimalo. Sam pravi, da nihče ne more dati pravilnega odgovora na vprašanje, ali je recesija končno mimo, treba pa je misliti dolgoročno. Po njegovem mnenju ne gre zanemariti niti podnebnih sprememb in revščine, saj ti trije elementi predstavljajo najpomembnejše izzive sedanjega časa.

Bill Clinton na sprehodu po Ljubljani-1
Bill Clinton na sprehodu po Ljubljani-1 FOTO: Miro Majcen

Predavanju je sledila še dražba Clintonovih osebnih predmetov, kjer je bilo med ponujenimi predmeti mogoče najti tudi pilotski jopič, manšetne gumbe in palice za golf. Izkupiček dražbe je sicer namenjen novoletnim in božičnim počitnicam otrok ogroženih družin iz cele Slovenije, ki jih eden od organizatorjev organizira skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Lani so z zbranimi sredstvi na letovanje popeljali 136 otrok, letos pa so z dražbo zbrali 20.000 evrov, kar zadostuje za počitnice za več kot 100 otrok.

Tudi tokrat se je pokazalo, da je Clinton, čeprav ni več na čelu Združenih držav Amerike, še vedno zelo aktivno vpleten v svetovna dogajanja. Nekdanji predsednik ZDA je sicer že zapustil Slovenijo in obiskal Prištino, kjer so mu v čast postavili kip.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

WikiX
02. 11. 2009 12.33
Sicer je spregledal najpomembnejši izziv našega časa v Sloveniji, lakoto in revščino, vendar se je vseeno odločil, da bo še dodatno pomagal bogati in razviti državi, po njegovem idealu. Tako bo lahko šlo 100 ubožčkov končno enkrat na počitnice, v Prištin pa itak orgazmirajo, saj bodo lahko za manšetne gumbe poslali 1000 otrok nekam, mogoče k nam. Hvala Bil, in upam, da se boš vsako leto oglasil, za sabo pa pustil čimveč predmetov, da se bomo lahko hodili zdravit, ko pomagamo naši oligarhiji do uspešnosti in blaginje. Oni nam še tega ne dajo, učite se od gazde.
whigga
02. 11. 2009 00.22
ne mores werjet kaksne izjawe dajte meni položaj da nardimo konec tajkunom...drgac je clinton pregan k borc tocn we kaj dela baraba!
castnasestra
02. 11. 2009 00.13
Mar bi se odpovedal mastnemu honorarju za svoje trolanje in vse stroške kril sam...
AlternativeFacts
02. 11. 2009 00.10
@VolilecSI Lepo si shranil sporočilo v svoj spomin, ga redefiniral in kasneje mojstrsko natipkal.Ali lahko poveš bolj jasno o čigavih zločinih govoriš in kdo mora kaj priznati.Namreč možicelj je zelo jasno govoril kdo komu kaj in zakaj. @M-teorija Lahko, da izgleda tako.Vendar je lepo povedal, da deluje znotraj fundacije oz. za fundacijo.Vsak uspeh fundacije, pa je odvisen od lastnikov kapitala.Tako smo spet na začetku.Dokler bo za kapital dobiček, toliko dolgo bo fundacija živela.Gospod, pa je sedaj bolj odvisen od drugih.Vsaj tako je moje mišlenje.
spet-jest
01. 11. 2009 23.56
ma ja, najprej kt predsednik zda pomga zafurat svet, pol pa kt ex predsednik zda po svetu deli pamet in isti ta svet rešuje. kt d bi hitler zbiru za sirotišnco za boge židouske sirote
VolilecSI
01. 11. 2009 22.24
O tem, da je Slovencem in Slovenkam dal zelo močno osrednje sporočilo (upam, da so ga nekateri razumeli) in sicer, da če se nismo sposobni spraviti s svojo preteklostjo, priznati svoje zločine in napake, potem tudi ne moremo graditi svoje prihodnosti, mediji seveda ne poročate
Tonček Balonček
01. 11. 2009 20.55
Al Gore nas je osrečil s tistimi bednimi Hg sijalkami, kaj bomo morali pa kupovati zdaj?
franz1988
01. 11. 2009 20.42
Na Clintonovi govoransi je bil prisoten tudi model, ki bi moral sedeti v čuzi. Mal si oglejte galerijo gostov... likvidator naše mladine. Demokracija. Umor se nikad ne oprašta.
Kritik19
01. 11. 2009 20.38
Tvorec gospodarske krize nam pametuje o krizi, seveda brez konkretnih rešitev in še pri tem blazno zasluži. S takimi gestami bomo lahko kandidirali za evropska sredstva in sicer na področju pomoči bolnih na duhu. Dokler se bomo uklanjali takim prevarantom, bomo iz Balkanskih hlapcev, napredovali v Evropske Butalske hlapce, ki bomo prepoznavni kot ena neumna Butalska zaščitena manjšina v Evropi.
alterego
01. 11. 2009 20.15
drek je Clinton pomagal otrokom do počitnic, pomagali so tisti fetišisti, ki so kupovali njegove osebne predmete
M-teorija
01. 11. 2009 18.29
Animax 01.11.2009, 17:59 Se mi je zdelo, da nisi tako mislil, ni panike. Kar se pa tiče sedanje BC vloge, pa se mi zdi, da sedaj, ko ni več ujetnik položaja kateremu je služil, lahko neobremenjeno naredi celo več kot prej.
AlternativeFacts
01. 11. 2009 17.59
@M-teorija Oprosti, če je izvenelo grobo, samo ta človek je imel možnost in moč, da spremeni kaj na bolje.Danes jo nima, ima pedigre, ki je ekvivalenten neki missici(veze in poznanstva, ne pa odločanja).Lahko mi tudi verjameš, da nisem trpel, sem pa užival ob predstavitvi osnov kapitalizma(jaz tebi 25$ ti meni dobiček).Ali bolj realno za pest riža sem si ustvaril grad. ~Upam, da ti isti ljudje enako prisluhnejo Križnarju, in mu plačajo podobno vsoto za njegova predavanja.Namreč njuni viziji sta dokaj enaki.
M-teorija
01. 11. 2009 17.28
Animax01.11.2009, 15:56 Samo sem pohvalil predstavitev. O tem , da sem zvedel kaj novega, pa ne bi rekel. Prej je šlo za nek kompendij vsega dosedaj že povedanega. Torej ni šlo za nove informacije, temveč za podatke. Moram pa priznati, da je dober retorik, ki pritegne. Mi je pa žal, če ti ni bil všeč, še posebno, ker si ga tudi ti poslušal. Verjetno si zelo trpel. In razlika ni v tem, da je demokrat, temveč, da je BC, bivši predsednik ZDA.
AlternativeFacts
01. 11. 2009 15.56
~M-teorija Vse to, kar je ta možicelj govoril, govori 1001 človek na tem planetu.Razlika je samo v tem, da je on demokrat, ostali pa komunajzarji.Sem pa vesel, da je razsvetlil tebe in x američanov.
laufer
01. 11. 2009 15.15
Bravo Clinton, tvorec moderne ekonomije!
Jožajoža
01. 11. 2009 14.15
vojne,lakota, bratomorna vojna na balkanu so delo američanov in tega bivšega predsednika.
Tonček Balonček
01. 11. 2009 14.14
To je bila velika promovcija za Slovenijo, še evčja, kot tisti obisk britanske kraljice, kjer so posvečeni nosili frake in s epotem krehgali, kdo je bil povabljen in kdo ne! Osredotočimo s ena vsebino njegovišh globokih misli in izbvajanj, česa tako modrega pač ne slišiš vsak dsan, sploh pa en iz ust tako eminentnega gosta. Ne bodo nas več zamenjevali s Slovaško ali Slavonijo, zdaj vemo, da smo izredno napredovali, da je šlo resnično za zgodbo o uspehu in da je bilo štiriletno vladanje konservativcev le nesrečna epizoda oti v vrh razvitih družb! Tako pač je, dragi moji, pa še je Janša požre od zavisti in si pogrize še nohte na nogah! Clinton bo v Prištini kupil še opanke za Hillary ter 1 kg ljutega ajvarja za hčerko! Srečno pot tovariš Bill! Zdaj komaj čakam na predavanja ter traktate gospoda Busha! Upam, da do vsaj on vedel, kam je prišel! Pa zakaj nas najprej nategujejo ti bivši predsediki in kandidati /Gore je vsaj svetu vsilil varčne sijalke, manager leta bi bil lahko!), potem pa še lokalni politiki s Pahorjem na čelu! A je kdo "u Cankarovom domu" opazil Tofa? Karamba!
M-teorija
01. 11. 2009 13.00
Tudi jaz nisem bil med povabljenci, pa ne viham nosu zaradi tega. Namesto tega sem raje užival v odlični predstavitvi. Poleg predavanja je že stem ko nas je obiskal veliko pripomogel k promociji Slovenije, ki je že zaradi tega več vredna od enega Kramarčka. Po tem dogodku nas celo zaplankani američani, z Bušem na čelu, najdejo na karti.
Tony Yeyo
01. 11. 2009 12.46
pokasiral je miljon €urov in odšel v noč čarovnic!!!!
mes
01. 11. 2009 12.30
Samo ,če ga dobro plačaš pride.