Tujina

FOTO: Barcolana brez vetra

Trst, 12. 10. 2008 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Iztok Presl
Komentarji
6

Na morju pred Trstom se je na 40. Barcolani pomerilo preko dva tisoč jadrnic, med njimi je bilo tudi veliko slovenskih. Zmagala je, že petič zapored, novozelandska jadrnica Alfa Romeo.


KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

konstantinopel
13. 10. 2008 17.30
Bilo je super. Dober žur, veliko jadrnic, ogromno gledalcev, toplo sončno vreme, mirno morje...samo vetra ni bilo. Prišli smo skozi cilj!
haydiy
13. 10. 2008 12.07
gorenc22, kaj si kdaj vozil barko večjo od tiste v kopalni kadi, da daješ take debilne komentarje. Kosmina je včeraj naredil največ, kar je dovolila barka, čeprav je izgledalo. da je spet naredil napako pred ciljem. Njegova prednost med regato je bila izključno zaradi napak Alfe! Ko so na Alfi napake nehali delat je prednost skopnela in samo vprašanje sreče je bilo ali mu bo ratalo ali pa ne. Z optimalno izpeljano Alfino regato Maxi Jena nima nikakršnih nožnosti!
User300173
13. 10. 2008 07.42
Kakor pri vseh podobnih športih je za uspeh potrebno znanje, tehnična izpopolnjenost plovila in kakor povsod tudi malo sreče.
maestrol
13. 10. 2008 07.34
Včeraj sem bil tudi sam na barkolani, sicer letos kot gledalec ampak smo po prvem obratu spremljali Maxija. Kosmina je imel na obratu lepo prednost samo zaradi znanja in odlične taktike. Nato je do konca zaradi nekonkurenčne barke vztrajno izgubljal prednost. Če bi po dvanajsi maestral malo potegnil bi prvi prečkal cilj...tako pa na žalost...skratka, Kosmina čestitke za odlično odpeljano Barkolano !!!
helenchy
12. 10. 2008 22.15
mislim gorenc res nevem kaj ti ni jasno ! ko boš meu kej pojma o jadranju se oglašaj ja ? če bi se malo spoznau, kar se očitno niti malo ne, bi vedu da je Mitja najbolši krmar kar ih je :) in da je blo na barkolani letos dosti bark večjih od Maxijene in da je biu ful velik uspeh da so drugi. in ze to da so vodli tudi pošteno alfo romeo ti pove neki ne :) in mitja ne vozi jadrnice ker je sin od jankota ampak ker si to zasluzi :) ko najdeš bolšega krmarja pa javi ok ? ;) in ti si malo zafurau po pameti ;) in drugič se oglašaj in komentiraj stvari o katerih maš pojma, ne pa o katerih se ti ne sanja !
gorenc22
12. 10. 2008 20.31
mah, spet samo2.!!!! Očitno ma Kosmina kompeks majvrednosti, naj že zamenjajo krmarja ni druge. Ne more bit krmar samo zato ker je njegov stari bil šefe v istrabenzu..... že tko so zafural precej mladih generacij, naj se ti ustavi!!!!!!!