Slovenija

FOTO: Adriini potniki obtičali v Münchnu, kriva je bila poškodovana pnevmatika

München/Ljubljana, 07. 11. 2014 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Sram me je, da sem Slovenec," je dejal bralec, ki je zaradi okvare na letalu Adrie Airways obtičal v Münchnu. Ves čas so jim obljubljali, da bo letalo kmalu poletelo, ko pa je izvedel, da pred večerom ne bo leta, si je sam uredil polet do Zagreba. V Adrii dogodek obžalujejo.

Potniki, ki so sinoči z zadnjim večernim letom leteli iz Münchna v Ljubljano, so ostali brez prevoza, saj je imelo letalo Adrie Airways, ki bi jih moralo prepeljati v Ljubljano, tehnične težave. "Najprej so nam rekli, da bo imelo letalo uro in pol zamude, nato pa so nam sporočili, da so tehnične težave takšne, da jih ne morejo odpraviti. Lufthansini predstavniki so nas namestili v bližnji hotel in nam sporočili, da bo polet v petek ob 11.30 uri," pripoveduje bralec.

Slabe pol ure pred vkrcanjem so jih obvestili, da bo imel let uro in pol zamude, ker tehnične težave še vedno niso odpravljene. Za kakšno težavo gre, jim na Lufthansi niso znali pojasniti. Zato je bralec sam poklical Adrio Airways, kjer so mu pojasnili, da težave odpravljajo, a mu hkrati dejali, da letalo pred večerom najverjetneje ne bo poletelo. "Zato sem se odločil, da ne bom več čakal. Prosil sem jih, ali me lahko preusmerijo na zagrebško letališče, pa so mi rekli, da tega ne morejo narediti, ker nimajo pogodbe s prevoznikom," pravi bralec in dodaja, da je sam odšel do Lufthansinega okenca in preusmeril svoj let na Zagreb.

Bralec je razočaran, ker Adria Airways potnikom ni sporočila, kako hude so tehnične težave.
Bralec je razočaran, ker Adria Airways potnikom ni sporočila, kako hude so tehnične težave. FOTO: S.K.

"Ves čas so skupini 40 do 50 potnikov sporočali, da težave odpravljajo in da bodo vsak čas poleteli, pa so vse skozi vedeli, da so težave takšne, da jim letala ne bo uspelo popraviti v doglednem času. Zakaj niso že prej ljudem sporočili, kako hude so težave in jim pomagali najti drugo rešitev," se sprašuje bralec, ki je razočaran nad medlim odzivom Adrie Airways. "Sram me je bilo, da sem Slovenec," pravi.

Popravilo letala Adrie Airways.
Popravilo letala Adrie Airways. FOTO: S.K.
Ko sta s sopotnikom z letališča v Münchnu poletela v Zagreb, sta opazila, kako mehaniki popravljajo letalo, s katerim bi morala odleteti v Ljubljano. "Vse kaže, da je letalu odpadlo kolo," pravi bralec, ki nam je poslal fotografije popravila, pod katere je napisal: "Vse skupaj spominja na prizore izpred 40 let, ko so naši očetje menjali predrte pnevmatike na 'fičotih'."

Adria Airways dogodek obžaluje

Iz Adrie Airways so sporočili, da je včeraj zvečer na letalu Canadair Regional Jet CRJ900, ki je letelo na letu JP108 iz Ljubljane v Műnchen, po pristanku na letališču v Műnchnu zaradi nepravilnega delovanja sistema proti blokiranju koles prišlo do rahle poškodbe ene od pnevmatik glavnega podvozja. "Zaustavitev letala ter parkiranje na ploščadi sta potekala tako kot običajno, torej varnost potnikov, posadke ter letala v nobeni fazi ni bila ogrožena," so sporočili iz družbe, kjer dogodek obžalujejo in se potnikom opravičujejo za vse nevšečnosti, ki so nastale zaradi tega.

V Adrii Airways se zavedamo, da je bila dolga zamuda za potnike neprijetna, za kar se jim še enkrat iskreno opravičujemo. Poudariti želimo, da do zamude nikakor ni prišlo zaradi naše malomarnosti, pač pa zaradi dogodkov, ki jih nismo mogli v naprej predvideti. Opravičilo potnikom družbe Adria Airways

Kot pojasnjujejo, za oskrbo in odpremo potnikov Adrie Airways na Letališču Műnchen skrbi njihov pogodbeni partner Lufthansa. Ta je potnike ves čas obveščala in poskrbela za njihovo oskrbo, trdijo v Adrii. "Potnike, na letu je bilo prijavljeno 75 potnikov, in posadko so tako včeraj namestili v hotel in jim sporočili, da Adria pričakuje, da bo let v Ljubljano opravila danes ob 11.30 uri," pojasnjujejo v Adrii. "Žal se napake sistema do omenjene ure ni dalo odpraviti, zato je bil let prestavljen na 12.45, pol ure zatem pa so iz pooblaščene vzdrževalne organizacije Adria Tehnika sporočili, da ne morejo oceniti, kdaj bodo napako lahko odpravili. Ker Adria v danem trenutku ni imela na voljo nadomestnega letala, smo v Adrii sprejeli odločitev, da s pomočjo partnerske družbe Lufthanse potnikom, kolikor se da hitro, omogočimo prihod v Ljubljano. Nekaj potnikov smo preusmerili preko Frankfurta v Ljubljano. Žal je bil let Lufthanse precej zaseden, tako da smo ostalim potnikom omogočili, da odletijo v Zagreb in Trst, kamor smo poslali kombije oziroma avtobuse, ki jih bodo prepeljali do Ljubljane ozirom Letališča Ljubljana," pravijo v družbi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (172)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McClain
12. 01. 2015 09.16
spet eno samo sprenevedanje, še v opravičilu. Nihče jim ne zameri da je prišlo do okvare in težav, zamerijo vam, da ste se sprenevedali, lagali in imeli 50 ljudi po slovensko za norce. Ali res ne spregledate?? Zadnji čas da prodajo to skropucalo, itak so vedno bili predragi. Od 100 letov sem 2x uporabil adrio...
batom@pinkponk.com
09. 11. 2014 13.31
+1
a ni boljš, da so to opazili pred poletom, kot pa potem med pristankom???
Eva Gruden 1
08. 11. 2014 23.39
+4
se zgodi .. pa ne samo Adrii
biba_gre
08. 11. 2014 22.47
+1
Izjava, da te je sram, da si Slovenec še samo toliko bolj poudari, da si res ta pravi Slovenec/Slovencelj. In mislim, da je res tale PotnikAA anonimni Bralec iz članka. Tudi sam veliko letim in morem reči, da Adria ni slaba letalska družba... sem imel sicer že nekaj negativnih izkušenj z njimi, ampak vseeno če potegnem črto so še kar OK. Je pa res, da se da opaziti, da jim gre za nohte kar se denarja tiče (SkyShop, nikoli ni denarja za odškodnine ko ti let odpovejo/prestavijo/zmanjka prostora na letalu...). Čeprav flota se mi zdi zelo solidna za slovenske razmere. Je pa prav gotovo neprijetna izkušnja za potnike... ampak se zgodi :/
frotist
08. 11. 2014 22.15
+2
Tale,ki ga je sram,da je Slovenec nej se pa preseli v Zimbabwe in se namaže z globinom in primenuje v Ogoluwimba Nahrotimanuja,bednik si in bednik boš ostal BRALEC!
zmaja112
08. 11. 2014 17.59
+0
rahla okvara ali jo je scefralo do amena?
friksmiap
08. 11. 2014 17.11
+11
ljudje iskreno povedano...NIMATE POJMA O LETALSTVU OZ. TEHNIČNEM VZDRŽEVANJU!!!!letalo je staro 4 leta...NEXT GENERATION serija....to pa kar se je dogajalo.....po "letalskih" zakonih se letalo z napako deli v več kriterijev in ta je bil AOG-aircraft on ground(prizemljeno - in do odprave napake ne sme leteti tudi pod razno)....napako so mehaniki morali najprejj odkriti..zato večkrat podaljšana zamuda.....skratka takim ljudem kot je gospod iz članka je brezveze sploh razlagati....približno isto kot bi rekel telegraf štangi naj se umakne ko z avtom drviš proti njej....NE KOMENTIRAJTE IN NE BLATITE ČE NISTE IZ TE STROKE...verjemite...precej drugače je kot si predstavljate....
frotist
08. 11. 2014 22.05
-4
Tale avionček je že po defaultu eno navadno kanadsko sranje,tako,da so napake vse bolj pogoste,glede na starost škatle
jjhhggff
08. 11. 2014 15.16
+0
Ima letalo nameščene Linglong pnevmatike?
cleener
08. 11. 2014 12.18
+7
In še enkrat, za tapočasne. Nima veze če je ali ni slovenc. Nima veze če je Svetlana Makarovič rojena drugje, izven slovenije, je pa slovenka. Če bi se šlo tako, da vsi rojeni izven slovenije niso slovenci, bi nas bilo še samo 800 000.Če pa še tukaj naredimo čistko, kdo ima prav slovenske korenine, nič mešanega, pa nas ostane mogoče 100 000.Ne vem pa kaj ima to s sramoto adrie za opravit.
BerlinBerlin
08. 11. 2014 12.07
+3
Sem ze vceraj napisal, da sem bil sam med potniki tega leta in noben ampak prav noben od nas se ni pritozeval nad tem, da je potrebno tehnicno napako odpraviti, VARNOST mora biti vedno na prvem mestu in pika. Kar se pa tice obvescanja in odziva Adrie, se pa vidi, da je skrb za potnike bolj na dnu liste prioritet in tu je problem, sploh ce podjetje dobi vecmilijonsko financno inekcijo strani drzave...za namen prestrukturiranja aka povecanje stevila potnikov. Sam sem na letalu vsaj 3krat mesecno, letel ze z vec kot 30 druzbami pa je storitev Adrie nekje v rangu Alitalie, ki ugasa, nic vec. In dokler ne bo nekdo vse skupaj prevzel in razhajkal, bo slo samo se navzdol. Ampak slovencki smo pa taksni, da se lahko norca z nas delajo in nam scijejo po glavi pa se bomo se vedno smejali, sam da je nase, nacionalni interes. Za hlapce rojeni!
BerlinBerlin
08. 11. 2014 12.39
+0
Aja pa verjamem, da za vse, ki delajo v "javno-upravnih" organizacijah in pametujejo da 18 oz 24 ur cakanja ni veliko...če greš na dopust oz tvojega izostanka za dan ali dva v službi niti ne bodo opazili, se strinjam. Če te pa naslednji dan čakajo sestanki s strankami, partnerji tudi iz tujine ipd in jim še večer prej glede na pojasnila Adrie sveto zagotavljaš, da boš jutri v LJ, potem zna biti v privatnem sektorju to tudi poslovni problem...saj sljudje na drugi strani to težko razumejo. Torej ne gre samo za to, da si 30ur v istih gatah, ker prtljaga čaka na letališču...
Turgensis
08. 11. 2014 19.21
+3
Oprosti, ampak definitivno delodajalec ne bo sprejel, da si obtičal na letališču oddaljenem 5 ur vožnje z avtomobilom če imaš naslednji dan pomemben sestanek. To bi ti moralo biti samoumevno, pri letu iz MUC v LJU gre zgolj za udobje, namreč let traja 1 uro, 2 uri prej pa moraš biti na letališču za check in + vožnja do letališča, torej ti ta pot vzame cca 3 ure. Če greš pa z avtomobilom ti pot iz MUC v LJ vzame 5 ur!
lipov list
08. 11. 2014 11.51
-5
naj že zaprejo to Adrijo pa dajo lete komu bolšemu, ki zna delat v tem poslu!
isaf
08. 11. 2014 12.33
-2
friksmiap
08. 11. 2014 17.07
+3
Poisonivy
08. 11. 2014 11.49
+4
No, jaz milsim, da to res ni kakšen big deal, ampak taki članki so posledica arogance na Adrii.... in zadnjič in zdejle
crysis
08. 11. 2014 11.42
-1
a pa smo mel za gumo kriza sej veste prasam
peglezn
08. 11. 2014 11.28
-1
Novinarji, prosim, če preverite koliko letov je Adrija odpovedala v zadnjih dveh mesecih zaradi tehničnih okvar. Zaskrbljujoče je, da pri tako malo floti letal prihaja do tako pogostih odpovedi.
spaceair
08. 11. 2014 11.13
+0
Če bi se mogli novinarji ki to objavljajo podpisat z imenom in priimkom bi bili članki malo drugače pisani!
cleener
08. 11. 2014 11.12
-2
Adria, ponos slo avioprevoznik. Da vas ni sram. Ko berem oni škandal, ko niso invalidne punce pustili na letalo, ker je bil INVALIDSKI STOL pre težak in ko berem o aroganci po pripetljaju z defektnim koleson,vidim da ste bedni in daleč od "ponosa" slovenije.
spaceair
08. 11. 2014 11.14
+3
Ti pa ziher vse poznaš postopke natančno da takle trosiš!
cleener
08. 11. 2014 11.17
-2
Verjetno pa ti. Potem pa nam , neukom, pojasni kaj je bilo spornega. Ali si sposoben samo za en stavek napisat.
Darth Sidious
08. 11. 2014 12.47
+6
Leti v SVO (moskvo) z Brnika so zmeraj problem, ker rusi tovorijo s seboj toliko prtljage da kaj hitro dosezejo kapaciteto nosilnosti letala. Poleg tega je invalidski vozicek vecjega volumna in ce je avion nabasan do daske pac ne gre gor. V najslabsem primeru je vozicek prispel v moskvo dan za potnico, upam pa si staviti da se celo isti dan kot RUSH prtljaga preko povezovalnega leta. Najlazje je bit pameten iz fotelja. "Mi nc ne vprasamo kje gori pa kaga gori, mi sam pridemo pa paspricamo, ane?" To je tako, kot da bi zelel v polno nabasan avto (ko gres na morje recimo) se hladilno skrinjo. Ce ni prostora, ni prostora!
march76
08. 11. 2014 11.12
+0
vprašanje,če je sploh Slovenec......tudi svetlana je rekla da se nima več za slovenko pa se niti rodila ni kot Slovenka.
cleener
08. 11. 2014 11.16
-2
Pa kaj če ni slovenec. Je bil potnik, plačal karto in si zasluži vsaj neko pojasnilo. Saj ni bil sam. Tudi z drugimi potniki so ravnali enako. Pa nima veze če je iz afrike,kitajske ali indije.
march76
08. 11. 2014 11.28
+0
Oja,pa ma vezo,ker je rekel da ga je sram da je Slovenec.
cleener
08. 11. 2014 11.38
+1
Glej, še sam se zgoraj sprašuješ če je sploh slovenec. Torej ne veš-vemo če je ali ni. Torej je vso nakladanje o neslovenci, Makarovičevi in podobno , odveč. In tudi za to sem jaz napisal, da je čisto vseeno kaj je, od kod je. Bil je potnik in si potniki zaslužijo da se jih obravnava kot ljudi, kateri med drugim prinašajo denar adrii.
march76
08. 11. 2014 11.52
+0
Preberi,preden komentiraš.On je izjavil da ga je sram da je Slovenec.Se nimamo več kaj pogovarjat.....
cleener
08. 11. 2014 12.13
+1
In kaj je tu spornega, kar je izjavil ? Ti pravim da sam ne veš da ni slovenc in kje piše da ni slovenc. Nikjer. Potem ga je res lahko sram da je slovenc, ker na letalu sigurno niso bili samo slovenci, ampak tudi tuji potniki. In ker je adria iz slovenije in ker so se tako obnašali do svojih potnikov, ga je pač bilo sram. Če še sedaj ne razumeš, ti niti jaz niti kdo drug ne more pomagat. Kar je tu,po ostane v tem stanju.
istrajenaša123
08. 11. 2014 11.06
+2
sram me jda sm slovenec hahahah pejt u avstrijo noben te ne bran da kle ostanš
Marup
08. 11. 2014 11.10
+0
To pa ne ka mu je tukaj še vedno vse postlano pa k riti prenešeno. Res ne razumem zakaj živi potem v Sloveniji če mu je tako hudo. Politika je res,da v p... . Sama narava pa hribi,zgodovina tega pa ne zamenam za nobeno Ameriko,Avstrijo,Nemčijo ali Švico.
refoschk
08. 11. 2014 11.51
+0
refoschk
08. 11. 2014 11.51
+0
BerlinBerlin
08. 11. 2014 12.40
-1
Sem ze vceraj napisal, da sem bil sam med potniki tega leta in noben ampak prav noben od nas se ni pritozeval nad tem, da je potrebno tehnicno napako odpraviti, VARNOST mora biti vedno na prvem mestu in pika. Kar se pa tice obvescanja in odziva Adrie, se pa vidi, da je skrb za potnike bolj na dnu liste prioritet in tu je problem, sploh ce podjetje dobi vecmilijonsko financno inekcijo strani drzave...za namen prestrukturiranja aka povecanje stevila potnikov. Sam sem na letalu vsaj 3krat mesecno, letel ze z vec kot 30 druzbami pa je storitev Adrie nekje v rangu Alitalie, ki ugasa, nic vec. In dokler ne bo nekdo vse skupaj prevzel in razhajkal, bo slo samo se navzdol. Ampak slovencki smo pa taksni, da se lahko norca z nas delajo in nam scijejo po glavi pa se bomo se vedno smejali, sam da je nase, nacionalni interes. Za hlapce rojeni!
slosap@yahoo.de
08. 11. 2014 11.02
+3
Problem ni v tem, da pride do takih stvari, ampak v tem, da Adria neprofesionalno odreagira. Sam sem bil že večkrat v situaciji, da je pač prišlo do neljubih dogodkov, ampak način kako Adria ne pomaga, je neodzivna - vedno jih moraš malodane prisiliti, da ti pomagajo.... to je problem.
refoschk
08. 11. 2014 11.49
+2
za stranke mar jim je kot za lanski žled !
zico
08. 11. 2014 10.56
+2
No potnika, ki ga je bilo sram, ga je lahko še vedno sram. Že Prešeren je napisal: Le čevlje sodi naj kopitar. Možakar se na vse spozna in s svojimi komentarji samo dokazuje, da nima pojma! Tipičn Slovencen!
cleener
08. 11. 2014 11.09
+1
Ne vem koliko je ta potnik strokovnjak za aviomehaniko, vem pa da je človek, kateri plača karto, potem sedi ure in ure na letališču, od teh pri adrii pa nobeden ni toliko dober, da bi pojasnil in se opravičil. Pravočasno.