Slovenija

FOTO: 48. Zlata lisica varno in uspešno pod streho

Kranjska Gora, 22. 01. 2012 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S.Š./M.F.
Komentarji
2

Po dveh dneh napetih smučarskih obračunov se je sklenil slovenski smučarski praznik, letos že 48. Zlata lisica. Organizatorji so z uspehom prireditve zadovoljni in prepričani, da bodo tovrstnim izzivom kos tudi v prihodnje.

Športno vzdušje je vladalo tako na belih strminah kot na tribunah.
Športno vzdušje je vladalo tako na belih strminah kot na tribunah. FOTO: Damjan Žibert

S slalomskim obračunom deklet za točke svetovnega pokala se je danes sklenil slovenski dvodnevni smučarski praznik Zlata lisica. Drugi dan smučarskih obračunov sicer ni postregel z medaljami naših smučark, a sta odlični vožnji in končno četrto mesto Tine Maze dvignili na noge večtisočglavo množico v ciljni areni. Kot na uradni spletni strani sporočajo organizatorji Zlate lisice, se je na tribunah tudi danes zbralo približno osem tisoč ljubiteljev smučanja.

Tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Leon Keder je po prireditvi sporočil, da gorenjski policisti pretiranega dela niso imeli in da kršitev javnega reda in miru ni bilo. Pri varovanju prireditve je sodelovalo 40 policistov, med njimi tudi piloti in policisti v mobilni policijski pisarni. Skrbeli so za varnost udeležencev prireditve in preusmerjali promet do prizorišča, dodaja Keder.

Župan zadovoljen z organizacijo

Kranjskogorski župan je z letošnjo Zlato lisico zelo zadovoljen.
Kranjskogorski župan je z letošnjo Zlato lisico zelo zadovoljen. FOTO: M. F.

Dejstvu, da je 48. Zlata lisica letos potekala na kranjskogorski strmini Vitranca in ne na mariborskem Pohorju, je botrovala sušna in topla zima brez snega. Kljub temu so organizatorji v zgolj desetih dneh tekmo uspešno preselili na Gorenjsko in enega vrhuncev slovenske smučarske sezone izpeljali na najvišjem možnem nivoju.

"Tukaj gre vsa zasluga najprej žičničarjem v Kranjski Gori, katerih lastniki, mimogrede, so seveda v Mariboru. Ampak, odlično pripravljena proga, predvsem pa izurjena ekipa organizacijskega komiteja Pokal Vitranc omogoča, da se dejansko lahko za samo tekmovanje odločijo čez noč," je poudaril kranjskogorski župan Jure Žerjav.

Kot pravi, so ustrezno poskrbeli za nastanitev tako tekmovalcev in serviserjev kot tudi novinarjev, saj je druga polovica januarja glede na dejstvo, da so zaključene počitnice tudi na Hrvaškem in v Avstriji, mrtva sezona.

Po uspešnem zaključku Zlate lisice so oči župana Žerjava uprte že v prihodnost. "V tej res čudni zimi brez snega si vsi želimo predvsem, da bo zima vztrajala tja do konca marca, tako da bomo lahko izpeljali tudi tekmovanje za Pokal Vitranc in pa, seveda, smučarske skoke v Planici," dodaja Žerjav.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

unja1.m
23. 01. 2012 08.01
-1
bi šel gledat ,pa nimam pasoša za štajarsko
unja1.m
23. 01. 2012 07.59
kranjska gora pod pohorjem..