Slovenija

Formule ljubezni

Ljubljana, 13. 02. 2011 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
5

Valentinovo je dan, namenjen zaljubljencem. Od zaljubljenosti do pravega partnerstva pa je dolga pot in marsikdo je prepričan, da je ta veliko težja kot nekoč. To dokazujejo tudi številke: vsaka tretja zakonska zveza pri nas razpade.

Valentinovo je dan, namenjen zaljubljencem. Od zaljubljenosti do pravega partnerstva pa je dolga pot in marsikdo je prepričan, da je ta veliko težja kot nekoč. To dokazujejo tudi številke: vsaka tretja zakonska zveza pri nas razpade.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

abigail
14. 02. 2011 00.56
Ah, kakšna neulovljiva in kočljiva tema. Še definirati se ne pusti dokončno, ker tako hitro menja obraz in kljub enotni predstavi vsak kaj svojega iz nje potegne. Ljubezen? Spoznavanje simpatij, podarjanje plišastih medvedkov in roza srčkov, iskanje užitka, svoj obraz v drugem, globok občutek pripadnosti, obsedenost z lastnimi predstavami, pretiravanje v čustvovanju, razdiralne strasti, pretirana posesivnost in ljubosumje, umori in žrtvovanja iz ljubezni...? Je ljubezen sploh še ljubezen, če imaš občutek, da moraš karkoli zanjo žrtvovati? Na primer kariero, svojo družino ali celo lastne otroke? Je ljubezen vztajanje v zakonu, ker je to pač najbolj varno za vse družinske člane ali ker se pač naučiš po mnogih skokih čez plot (iz svojih ali iz izkušenj znancev), da itak nobena zaljubljenost ni docela popolna in večna? Je mogoče, da smo si ljudje tako različni, da za ene obstaja samo ena življenjska ljubezen, za druge pa jih je na kupe ali pa vsaj dve ali tri v teku življenja? Izgleda kot da je v naravi ljubezni same, da z njo sladimo in grenimo življenje svoji bližnji in daljni okolici? Kdaj bomo prišli do tiste prave modrosti, ki si bo resnično zaslužila ime Ljubezen? Ljubezen je kot gosenica, ki se mukoma in požrešno bori za zelene liste. Potem se zabubi in iz bube se izvije prelep in neulovljiv metulj, ki si postreže iz vsake rožice pomalem in nikjer ne ostane za dolgo časa... Ne samo danes, že od nekdaj ljudje občudujemo lahkotnost metuljev in na videz preziramo gnusne gosenice. Toda zaenkrat je pač tako, da enega brez drugega pač ni...
mjolnir
13. 02. 2011 22.13
Drugače nisem pristaš teh uvoženih praznikov, pa sem romantik, in ne mislim samo na tisto da oibladam "romantiko", to je nekoč pomenilo nekaj dosti več. Sam, tako kot pri vsem, z to komercializacijo so naredili ljubezen in romantiko poceni. Kaj drugega pričakovat od plehkih jenkijev!
mjolnir
13. 02. 2011 22.09
lolipoly Nasplošno se strinjam z tabo, sam bi pa dodall da prvo moraš imeti nekaj za kar je vredno veliko žrtovavati in to NI vsaka zveza ali zakon Če nekogar resnično ljubim, iz dna duše, brez samoprepričevenja (ker je pač priročno in me hoče), brez samoprisile, torej povsem iskreno, bom za to žrtvoval vse. Za vse ostale "ljubezni" ni vredno žrtvovati svobod4e, udobja, keša(niti centa). I naj mi "strokovnjaki" ne govorijo da je to recept za razpad zakona, moja stara starša sta se zalhjubila na prvi pogled in ostala skupaj 56 let! Pa še zadnja leta je dedek, sam star in ne ravno zdrav, negoval nepokretno babico.
lolipoly
13. 02. 2011 21.22
Razpade zato, ker nihce se noce vec nic zrtvovat.. Niti za ljubezen , niti za druzino...vsak hoce svoje prosto zivljenje ziveti...V zakono so neprestalna zrtovanja drug za drugega, ce hoces, da je uspesen..
cheyenne
13. 02. 2011 19.59
nč jest, nč pit, sam šparat...hmmm, kaj za vraga sta pa ta dva pol sploh počela 60 let? :P no, šalo na stran, srečno biserno poroko vama želim! ;)