Slovenija
Oglas

Festival kave prinaša košarico dogodkov, prepojenih z grenko-sladko aromo

Opatija, 08. 04. 2015 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Turistična skupnost mesta Opatija
Komentarji
0

Naslednji konec tedna bodo številni opatijski hotelirji pripravili edinstveno ponudbo kavnih napitkov in slaščic. Med številnimi dogodki v mestu ne smete spregledati razstave umetniško oblikovanih skodelic in zgodovine izdelkov svetovno znanega proizvajalca kave Illy. Ta je tudi uradni kavni partner letošnjega Festivala kave.

Naslednji konec tedna, to je 11. in 12. aprila, bodo opatijske ulice dehtele po kavi. Takrat bo namreč v Opatiji potekal Festival kave. Prebivalci Opatije in obiskovalci bodo lahko dva dni uživali v najboljših kavnih mešanicah in kavnih blagovnih znamkah. Opojni napitek in njegove izdelke bodo stregli vrhunski natakarji, obiskovalci pa bodo lahko uživali tudi v več drugih dogodkih, kot so na primer razstave, koncerti in delavnice.

Opatija - 1
Opatija - 1 FOTO: Opatija

Letos bo Festival kave v Opatiji potekal v sodelovanju s priznano blagovno znamko Illy kot uradnim partnerjem. Zato bo na voljo veliko privlačnih dogodkov. Eden takih bo denimo tudi Illyjevo kavno kolo, ki bo priljubljen izraz "coffee to go" (kavo za s seboj) prevedlo v dobesedno doživetje. Vsem zainteresiranim mimoidočim bodo namreč kavo pripravili in ponudili kar s koles. Vredna ogleda pa bo tudi razstava oblikovalskih Illyjevih skodelic  "Surrounding Coffee with Art" (Kava, obdana v umetnost), ki bo v Vili Angiolini. Na razstavi si bo mogoče ogledati umetniško poslikane skodelice s podpisi slavnih imen, kot sta Picasso in Dali, ter zgodovino Illyjevih pločevink. Razstava bo trajala od 11. aprila do 10. maja. Na ogled pa bo postavljena tudi unikatna Illyjeva skodelica, ki bo oblikovana posebej za ta dogodek. Med festivalom kave bo vstop na razstavo brezplačen. Poleg festivala bo Vila Angiolina konec naslednjega tedna gostila več zanimivih delavnic, namenjenih prepoznavanju kakovosti kave in razlike med sortama Arabica in Robusta. Hkrati pa se bodo lahko obiskovalci seznanili tudi z umetnostjo pripravi espressa in kapučina ter z drugimi tehnikami za pripravo in transformacijo kave.

Opatija - 3
Opatija - 3 FOTO: Opatija

Illy Caffè s sedežem v Trstu proizvaja in prodaja edinstveno blagovno znamko kave espresso. Je tudi svetovni voditelj v segmentu visoko kakovostne kave. Družba si že od nekdaj prizadeva komunicirati prek umetnosti. V Vili Angiolini v Opatiji bo Illy pripovedoval o zgodovini umetniške kolekcije Illyjevih skodelic. Gre za skodelice, ki so postale umetniško platno za stvaritve največjih svetovnih umetnikov. Hkrati bo skozi zanimivo potovanje po tehnologiji in oblikovanju, ki smo mu priča že polnih 80 let, predstavil tudi svoje inovativne pločevinke, nam je zaupala direktorica poslovnega razvoja v družbi Illy Caffè.

V Festivalu kave sodelujejo tudi številni opatijski gostinci in hotelirji. Ti so za konec tedna – v soboto in nedeljo, 11 in 12. aprila – pripravili posebno ponudbo napitkov in slaščic iz kave.
Kava je nujen del vsakdanjika večine ljudi, naslednji konec tedna pa ne bo samo bežna misel, ampak osrednja zvezda celotnega dogajanja. Zagotovo se bo vtisnila v spomin vsem, ki jo bodo takrat v Opatiji okusili. Veseli me, da se vsako leto k temu dogodku pridruži vse več gostincev in hotelirjev, pravi direktorica Turistične skupnosti Opatije Suzi Petričić. Hkrati dodaja, da bodo sprehajalci naslednji konec tedna pred težko izbiro, katere dobrote naj se lotijo.

Opatija-5
Opatija-5 FOTO:

Ta festivalski konec tedna bo poleg kave in slaščic v Opatiji ponudil tudi več dodatnih dogodkov, kot je denimo zaprtje Festivala neodvisnih gledališč. Vzporedno pa bodo potekali tudi koncerti v sklopu festivala zborovske glasbe »We are singing Adriatic« (Smo pojoč Jadran), ki bo potekal v soboto, 11. aprila. Pred Vilo Angiolino bo ta dan ob 17. uri nastopil zbor Laura Benizzi iz Italije, ob 17.30 pa zbor Vokalni studio Reka. V cerkvi sv. Jakoba bo ob 20. nastopil ženski zbor Santa Cecilia iz Italije in moški zbor Gorniczy Chor Meski iz Poljske.

Ljubitelji fizičnih aktivnosti in predajanja svežemu in čistemu morskemu zraku se bodo lahko pridružili programom Hrvaškega festivala športne rekreacije v nordijski hoji in sprehodih. Tudi ta se bo namreč začel v soboto, 11. aprila, ob 10. uri pred poletnim gledališčem.

Opatija - 2
Opatija - 2 FOTO: Opatija
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3