Glasba

Evrosong: Slovenija brez finala!

Moskva, 14. 05. 2009 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Kapus
Komentarji
532

Slovenski predstavniki Quartissimo in Martina Majerle so kljub odličnemu nastopu ostali brez finala. Najbolje so se odrezale baltske države, v finalu pa so tudi vsi pričakovani favoriti.

V dvorani so bili tudi slovenski navijači
V dvorani so bili tudi slovenski navijači FOTO: Alesh Maatko

Znana je druga deseterica finalistov, med njimi žal ni Slovenije, dobre volje pa so prizorišče zapustile Azerbajdžan, Hrvaška, Ukrajina, Litva, Albanija, Moldavija, Danska, Estonija, Norveška in Grčija.

Drugo polfinale je opravičilo sloves močnejše in kvalitetnejše predskupine, kjer je kot deseta po vrsti svoje pokazala tudi Slovenija. Qartissimo, Martina Majrle in spremljevalna vokalistka Sandra Feketija so svojo nalogo opravili brezhibno.

Slovenski predstavniki so svoj nastop opravili brezhibno.
Slovenski predstavniki so svoj nastop opravili brezhibno. FOTO: Eurovision.tv
Svetlana Loboda je poskrbela za najbolj spektakularen nastop večera.
Svetlana Loboda je poskrbela za najbolj spektakularen nastop večera. FOTO: Reuters

Brez finala ni ostal noben favorit, morda je še največje presenečenje, da v soboto ne bomo videli Srbije in Poljske, namesto njiju pa si bomo lahko ponovno ogledali še eno neprepričljivo mladoletnico iz Albanije (lani jih je zastopala 16-letnica, letos 17-letna Kejsi Tola) in precej povprečno litvansko skladbo Love. Najprepričljivejše so z nastopom po pričakovanju opravili Ukrajinci, ki so s Svetlano Loboda ponovili lanski načrt imenitne scenografije, divje koreografije, dinamične skladbe in zapeljive vokalistke s seksi plesalci, morda ne več prvi favoriti za zmago Norvežani in Grki. Sakis se je kot leta 2004 odel v prekratko belo majico, stavil na miganje bokov in bolj kot za vokal skrbel za vizualne učinke.

Norveški predstavnik Alexander Rybak izgublja simpatizerje.
Norveški predstavnik Alexander Rybak izgublja simpatizerje. FOTO: Reuters

Ogorčen boj v finalu

Spisek finalistov je tako dokončen. Na izbrance drugega polfinala so čakale že stalne finalistke Španija, Velika Britanija, Nemčija in Francija in prve polfinalistke Turčija, Švedska, Izrael, Portugalska, Malta, Finska, Romunija, Armenija, Islandija in Bosna in Hercegovina. Ravno Bosna pa bo tista, ki bo po mnenju mnogih v finalu mešala največ štren hitrim skladbam iz drugega polfinala.

Quartissimo in Martina so poskrbeli za slovenski trenutek večera, žal pa jih v finalu ne bomo videli.
Quartissimo in Martina so poskrbeli za slovenski trenutek večera, žal pa jih v finalu ne bomo videli. FOTO: Reuters

V drugem polfinalu so se borile naslednje države:

Hrvaška: Igor Cukrov – Lijepa tena
Irska: Sinead Mulvey & Black Daisy – Et Cetera
Latvija: Intars Busulis – Sastregums
Srbija: Marko Kon in Milan Nikolić – Cipela
Poljska: Lidia Kopania – I Don't Wanna Leave
Norveška: Alexander Rybak – Fairytale
Ciper: Christina Metaxa – Firefly
Slovaška: Kamil Mikulčík & Nela Pocisková – Leť tmou
Danska: Niels Brinck – Believe Again
Slovenija: Quartissimo feat Martina – Love Sypmhony
Madžarska: Zoli Ádok – Dance With Me
Azerbajdžan: AySel & Arash – Always
Grčija: Sakis Rouvas – This Is Our Night
Litva: Sasha Son – Love
Moldavija: Nelly Ciobanu – Hora din Moldova
Albanija: Kejsi Tola – Carry Me In Your Dreams
Ukrajina: Svetlana Loboda – Be My Valentine
Estonija: Urban Symphony – Rändajad
Nizozemska: The Toppers – Shine

Zanimivo je tudi to, da se je med prvimi dvanajstimi nastopajočimi naprej uspelo uvrstiti le trem državam, med zadnjimi osmimi pa je preboj uspel kar sedemim.

Voditelja ob razglasitvi žal nista prebrala imena naše države.
Voditelja ob razglasitvi žal nista prebrala imena naše države. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (532)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EvChiiiKa
17. 05. 2009 01.40
ma te quartissimo so čist čudnii no, nemorš it s takim komadom na evrovizijo noo, čist kr nekii, najbolši je biu norvežan k ma res huud kumad, če pa komu ni ušeč, pol mu ga pa tut ni treba poslušat anee, ne pa da ga tle kritizirate
Mawsyy
16. 05. 2009 20.14
Aja... pa Danska mislim da je tud dobra.
Tanja321
16. 05. 2009 19.19
Naivn bi blo prčakvt da bomo pršl u finale. Drgač pa ... glede Evrovizije. Nism gledala sicer vsga, ampk pomoje bo zmagu Norvežan. Gladiatorji so bli precej uredu, Irska in še mnogo drugih si niso zaslužil finala. Voditlca je bla ful lepa. Glede ns pa ...Komad bi mogu met drug vokal al pa bit brez. No, sj nima veze - še zmer neb biu dost močan dab pršu u finale.
TooFast
16. 05. 2009 17.29
koga briga? eurosong je sranje. zmagajo vedno isti, pa tud če bi grčija imela komad driska bi pršli naprej. ker ni pomembn glas..
Tonček Balonček
16. 05. 2009 14.43
Brez finala je otala Hrvaška, saj gre za pesem hrvaškega avtorja in hrvaške pevke! Ne vidim problema, Slovenija ni izgubila ničesar!
Mawsyy
16. 05. 2009 14.35
Jst pa bi rekla, da so si nasi bolj zasluzli finale, kot una smrkla iz Albanije, imitacija Rickija Martina iz Grcije (resnicno sem komaj cakala, da neha utrujat) in Hrvasko cviljenje. Pa da ne govorim o Moldavcih in uni litvanski tecnobi s klobukom. Se vedno je prisotno blokovsko glasovanje... in dokler ne bodo tega odpravli, Slovenija na Eurosongu nima kaj poceti. Najboljse bi bilo, da bi sla po poti Italije in Avstrije, ki sta naredili kriz cez ta EastEuropski cirkus. Letos so v finalu same katastrofe, veliko dobrih pesmi je ostalo zunaj. Drgac navijam za Estonijo, ker je res nekaj posebnega. Vsec so mi bli se Malta, nasi, BiH in Makedonija. Tu sploh ne gre za muziko, ampak za nacionalno pripadnost in sosedsko naklonjenost. Nasi lahko posljejo naslednjic zivega petelina na oder, pa bojo out.
sencasrca
16. 05. 2009 13.47
slovenčki rajš nehajmo s to evrovizijo sej ne znamo izbirat nacionalnka je podn pop tv pa še večji - oni bi uršo čepin al pa murkota dal gor pol bi bla šele polomija.Slovenci puste glasbo kropmir pejte sadit pa zelje!!!
emt8000
16. 05. 2009 13.01
Dejansko pa ta polomljeni glasbeni cirkus,vsaj nekaj let,jemljemo preveč resno in se brezveze jezimo.Pa pošljimo eno čudno pesem gor,kjer bi vsi goli plesali po odru in prdali.Vsaj nasmejali se bi.Poglejte,saj je vsako leto isto,to je začaran krog,čeprav bomo prišli kdaj v finale še,prvi tako ne bomo,potem bomo mogli spet naslednjo leto spet v polfinale in spet gremo od začetka.
emt8000
16. 05. 2009 12.55
panium,ti pa še vedno misliš,da na Evrocirkusu šteje glasba,žal ne.Quartissimo nič ni kriv,rtv naj se malo zamisli,če je še smiselno pošiljati koga od naših izzvajalcev v ta cirkus še naprej,ko je pa razvidno,da je to politika poleg.Pol pa še preberem ene tukaj,da vseeno glasujejo dalje,četudi nismo poleg.Pa resnici na ljubo ne vem,kaj vidijo eni v norveški pesmi,ne izzvajalec,ne pesem ni nekaj posebnega.
dunc46
16. 05. 2009 12.48
sonohra
16. 05. 2009 12.04
d rgač pa tudi glede denarja, da kao mi ful porabimo za nastop in da boljše da sploh nimamo eurovizije...hmmfora da folk pozablja...da se služi pri takih oddajah z glasovanjem in predvsem sponzorji in oglasi...vsak program če bi lahko bi predvajau takšne oddaje in filme, ki jih bi gledalo več kot polovica gospodinjstev...ker na podlagi tega raste tudi cena oglasnega prostora!!!...tako da argumenti, da je stran pometan denar ne držijo...sam biznis jee!
sonohra
16. 05. 2009 11.57
jst nevem kako je lahko ta norvežan favorit...ma favorit od kogaaa?....kmu je sploh všeč???...meni ni nč posebnega...to je isto kot lani ko se je ful govorilo o dimma bilan..kao da je favorit...ma krneki...mislim da že lani so bili dosti boljši pevci ki niso (nažalost) zmagali!!!...in vse skupaj mi malo smrdi
panium
16. 05. 2009 04.29
Sem vedel da s takšnim groznim komadom ne bomo prišli v finale.
patriot007
16. 05. 2009 00.21
Ajmo BHF mora da vam je Čiro Blaževič napisal pesem, dejmo do daske razvalit pa še en pokal v omaro pospravit: love you 4ever
primorc489
15. 05. 2009 23.51
In Emo dat na POP TV....plisssss....pomojm bi nardili več z promocijo in za vsem....Nacionalna j kr neki..... A SE LAhko da Emo na pop...? al more bit mus to Nacionalka..?
fmarty@email.si
15. 05. 2009 22.17
propatria15.05.2009, 14:15-5 hahahahahahaha "umetni" slovencelni niso prišli v finale, originalni Hrvati pa so, hahahahaha, še na enem področju smo vas totalno deklasirali, hahahahahaha to je dokaz. koliko hrvatov je poseljenih po celi evropi. a ni žalostno, da narod beži iz lastne države? raj se uprašajte zakaj je temu tako
fmarty@email.si
15. 05. 2009 22.06
zoja0715.05.2009, 21:520 zdj ko se državi bivše juge nista uvrstili v finale mislm na srbijo in slovenijo boste pa lahk usi za hrvaškoo glasoval... pa za bosno :) žal bo res tako, ampak moj glas gre definitivno drugam
zoja07
15. 05. 2009 21.52
zdj ko se državi bivše juge nista uvrstili v finale mislm na srbijo in slovenijo boste pa lahk usi za hrvaškoo glasoval... pa za bosno :)
g12345@email.si
15. 05. 2009 21.46
jest pa v jok pa na drevo .. :)
g12345@email.si
15. 05. 2009 21.46
saj bi jim privoščil, ampak meni še nikoli niso bili všeč. no ja, sama muzika še nekako, ampak petje pa ...