Slovenija

'Evropske volitve kot streznitveni signal vladi'

Brdo pri Kranju, 30. 05. 2009 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Janez Janša je napovedal, da bodo v SDS formalno obnovili Partnerstvo za razvoj. Janša upa, da se bodo vladne stranke "streznile v smislu, da je oklevanja dovolj".

"Evropske volitve potrebujemo kot močan streznitveni signal za sedanjo vladajočo izvršilno oblast," je na današnji zaključni prireditvi SDS dejal predsednik stranke Janez Janša. Obenem je dodal, da bodo v stranki formalno obnovili ponudbo za Partnerstvo za razvoj, saj je "Slovenija danes v takšnem položaju, ko mora dejansko združiti svoje moči".

Janez Janša meni, da bodo evropske volitve streznitveni signal za vlado.
Janez Janša meni, da bodo evropske volitve streznitveni signal za vlado. FOTO: Dare Čekeliš

"Močan signal v obliki opozorila sedanjih vladnih strank lahko prinese, upajmo, streznitev v smislu, da je oklevanja dovolj," je med drugim dejal prvak SDS ter dodal, da so neposredne posledice gospodarske krize v smislu naraščanja brezposelnosti, stečajev, nižanju standarda tukaj, in da je treba ukrepati. Ob tem je poudaril, da je treba pustiti ob strani aroganco, s katero so "denimo prejšnji petek zavrnili cel paket protikriznih ukrepov, ki jih je predlagala SDS". Treba je združevati moči in izpolnjevati obljube, je še pojasnil.

Janša je še dodal, da so danes pred svetom trije ključni izzivi, in sicer boj proti revščini, zagotavljanje miru in stabilnosti v svetu ter boj proti podnebnim spremembam. In nov izziv je po njegovih besedah tudi gospodarska kriza. Po njegovem mnenju se je treba posvetiti tudi vprašanju, kako po krizi. Obenem je dodal, da bo Slovenija bistveno prej vstopila v drugo republiko, pri čemer bo prvo stopnico predstavljal prav dan evropskih volitev, torej 7. junij.

Nosilec liste Milan Zver je v svojem nagovoru zbranim med drugim poudaril, da mora biti Slovenija, če hoče ostati akter evropske in svetovne politike, kreativna in inovativna tudi v EU. "Zadnjih pet let smo Slovenci s pridom izkoriščali svoj položaj v evropskih strukturah, še posebej lani ob predsedovanju Slovenije EU," je dodal.

Milan Zver
Milan Zver FOTO: Blaž Garbajs

Drugouvrščena na listi in tudi dosedanja evropska poslanka Romana Jordan Cizelj pa je pojasnila, da so volitve v Evropski parlament izjemnega pomena, saj ta po njenih besedah odloča med drugim tudi o tem, kakšen zrak dihamo, kako skrbimo za svoje okolje in kako varne so igrače za otroke.

Poleg Zvera in Jordan Cizljeve so na listi SDS tudi nekdanja ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, nekdanji notranji minister Dragutin Mate, dolgoletni državnozborski poslanec Mirko Zamernik, nekdanja smučarka Katja Koren Miklavec in nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje Anže Logar.

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mark50
01. 06. 2009 11.00
Kar se kriznih ukrepov tiče verjamem g.u MENCINGERJU ( redko pameten ekonomist , ki zapletene ekonomske zadeve razloži tako da ga celo jaz razumem ). Povedal je da Naša vlada nima nobene možnosti da s svojimi ukrepi prepreči krizo ali jo v sloveniji celo reši. Smo preveč odvisni predvsem od nemčije. in če tam nebo šlo na bolje ,tudi pri nas nebo šlo. In strinjam se z njim. Vlada lahko blaži socialne posledice krize in čaka kaj bo merklova naredila. Tako da vsi ti silni napadi na vlado da nič ne stori so brezvezni in služijo le za nabiranje točk pri volilcih. In celo jim uspeva. ker so mnogi pač naivni in nasedajo nekim sladkobesednikom ki imajo rešitve za vse probleme , ko pa bi morali sami kaj rešiti pa vse zašuštrajo. Če nimajo kaj pametnega za povedat naj bodo rajši tiho. In pustijo vladi da dela svoje delo naprej. POULIZEM je zelo kratkega daha. to smo videli pri prejšnjem mandatu. Volilci so kmalu spregledali in videli da iz njih nebo " KRUHA" ! Sedaj pa nekateri ponovno mislijo da bo JJ vse rešil in državio popeljal v nebesa ! ŽAL NEBES NI ! Vsaj ne za nas navadne smrtnike !
mark50
01. 06. 2009 10.48
Negdo je omenjal Janšev predlog da bi vsakemu ki bi kupil majnši novi avto dali 1000 € zraven. Kaj pa tistim ki nimajo za kruh ? pa za najemnino ali za oblečt? tistim bi verjetno morali še kaj vzeti ! HVALA g. Janša ! Ti bom hvaležen če boš uspel da dobim tega jurja. Bom zelo vesel. pa četudi bi samo s tem jurjem lahko nahranil vsaj 300 ljudi en dan. Naj ti ki so lačni kar stradajo naprej . samo da jaz lahko kupim avto. S klimo in šiberstreho si bom privoščil če mi bo država dala tega jurčka zraven ! RES HVALA !
mark50
01. 06. 2009 10.38
Janša ( in SDS ) je poln dobrih idej kot drek vitaminov. Kje pa je bil ko je vladal? Takrat niso znali nič drugega kot nakladat ! kaj so naredili z VINJETZAMI ? Cela evropa se zgraža. Slovenijo pa so naredili najbolj osovraženo državo na svetu / takoj za iranom in s.korejo / !Postali smo država nategovalcev turistov. JANŠA kje je rajki OTOK pred IZOLO ? kje je VODNI PARK pri PTUJU ? pa še kaj bi lahko naštevali. S takimi oslarijami so se ukvarjali. Na koncu pa ves denar zapravli , državo zadolžili bolj kot je kadarkoli v svoji zgodovini bila , blagajno pustili prazno , polno nekih novih obveznosti države pa še bi lahko našteval. Pol pa so zapustili navrtano ladjo in se sedaj z varnega brega derejo zakaj nova vlada ne uspe vseh njihovih lukenj zamašiti. Naj se rajši skrijejo globoko v neko luknjo . ne pa da sedaj ponujajo reševalne obroče in ukrepe katere samo zahtevajo dodatni denar. Nič pa ne povejo kje ta denar dobiti . Kje vzeti. Naj kaj denarja od OROŽJA vrnejo v blagajno. Kar se pa hrvaške tiče pa je itak znano da sta s Sanaderjem velika prijatla. zato mi je na bledu obljubil Haško sodišče. Kot da Janša nebi vedel da to hrvatje komaj čakajo. Hvala g. Janša / in tvoji priskledniki / za tako vladavino ( diktaturo ) !
Buena Vita
31. 05. 2009 19.51
V SLOVENIJI JE BIL POŠTEN SAMO PLEBISCIT VSE OSTALO ŠLAMPARSKO PRENAREDIJO TA RDEČI
Buena Vita
31. 05. 2009 19.50
JANŠA JE VELIK NAIVNEŽ,ČE TA RDEČE NI NIČ STREZNILO 64 LET,VOLITVE ŠE MANJ,ITAK BODO PONAREJENE
Buena Vita
31. 05. 2009 19.48
KAJ JE V BESEDI ŽA-BA-RJI DA JE NESPREJEMLJIVA, KAJ JE TO KITAJSKA BESEDA,KAJ PA VEČNO POSLUŠANJE;;,KVA
Buena Vita
31. 05. 2009 19.47
ADAMWEST TEBI BO METRO DAL JANKOVIČ---ZGRADILE GA BODO PA DOBRE VILE,DRŽAVA KI PREMORE KOMAJ DVA MILOJONA PREBIVALCEV-SKORUMPIRANO ,ZGODOVINSKO OBREMENJENO VLADO,MAFIJO,TAJKUNE,LEVO-RDEČE MEDIJE,IN TAKA DRŽAVA NEJ KOPLJE POD ZEMLJO IN MEČE DENAR ZIDARJEM,ZIDARJU,,,,DA BODO ŠLAMPARIJE KRAMPAL VKUP ŠE ENGA STADIONA ŽA-BA-RJI NE MORETE NAREST,KAJ ŠELE METRO IN NEHITE TO JANKO-SRANJE POSLUŠAT,NE VIDITE DA VAS NATEGUJE IN PO STRANI KONCETRIRA DENAR NA RAČUNIH SLAMNATIH FIRM NJEGOVIH SINOV,
Kathalena
31. 05. 2009 11.06
Kako bodo Komunisti, in LDS-ovci v Evropi če nobenega jezika ne poznajo to so gospodje za Bosno, Makedonijo in Srbijo. Sicer pa lahko vidimo Evropski parlament, vsaka država še svoj parlament mala skupinica na Občini svoj parlament, vsaka škofija svoj parlamnt, Na Kitajskem pa medtem ko se zbere Evropski Parlament naredijo 80 milijonov mobitelov, ter nekaj sto inovacij saj za takšne bedarije kot so Občina, Pokrajina in škofija pri vsakem pesjaku nimajo časa. Tako da bo jasno zakaj Evropa propada..
vetlan
31. 05. 2009 10.22
"Slovenija danes v takšnem položaju, ko mora dejansko združiti svoje moči". No ja, pod njegovo diktaturo, drugače si ne predstavlja. Nekateri, za razliko od drugih nimamo slabega spomina.
indiana
31. 05. 2009 09.35
+1
SDS je obljubil 10.000 šipendij za studente, podelili niso nobene. Škoda časa za njihova nakladanja.
dtjukuku
30. 05. 2009 22.08
ej kdorkoli je gor... sam da tega kekca janše ne gledam več na vladi!!! so zavrnili njihove predloge za ukrepe ob krizi hvala bogu da so jih!!! sicer ne poznam vseh, eden od njih pa je bil predlog, da bi vsakemu, ki kupi nov avto, država dala 1000 €... kt da jih tist, k ma za nov avto rabi... pa spet bi talal okoli naš davkoplačevalski denar bogatim ja janša odlične rešitve imaš...
Braveheart
30. 05. 2009 22.02
Upam SD ne dobi niti enega mesta, da ne bodo delali sramote sloveniji v evropi!
manco-capac
30. 05. 2009 20.09
Partnerstvo za razvoj je bilo že ob rojstvu mrtvo. Ne vem, ali je Janca novi mesija, da bo mrliče obujal?
flok
30. 05. 2009 19.22
Čim več janševcev v Bruselj, da bo tle mir. Volite SDS, da vidimo, kaj bo od njihovega gobcanja
10zeko
30. 05. 2009 19.22
-1
ZA SDS !!!!!!
laufer
30. 05. 2009 18.59
Ignoranca opozicijskih predlogov kaže na nesposobnost vladanja!
simij
30. 05. 2009 18.45
nujno rabimo neko pametno vlado, ker Pahor in njegovi ne naredijo skoraj nič, vprašanje pa je če bi Janša naredil kaj bolje, rabimo en velik preskok v naših glavah, da se bojo stvari obrnile na bolje
vodja
30. 05. 2009 18.43
Evroske volitve popolnoma nič ne pomenijo, samo državo obremenijo. NA mesec en evropski poslanec državo stane 35 000 €, pa praktično ti ljudje o ničemer ne odločajo. Janša je čuden, če na podlagi EU volitve, ki mimogrede še sploh niso bile, govori in napoveduje stvari...., sploh ni mi jasno, kako lahko ljudje slepo verjemejo Janši ali pa politiki nasploh. Vsak človek bi moral živeti zase in po svojih pravilih, ne rabimo pokvarjenih politikov. Sploh pa ne denskih politikov, ki znajo le razdvajati narod. Hvala lepa za to. Pa še to, NSi ima slogan za volitve EU - "Bližje ljudjem". Tako blizu pa sploh ne morejo biti ljudjem, če so v Bruslju. lol
fb_2017
30. 05. 2009 18.02
domobrančki spet v akciji....
cekson
30. 05. 2009 17.26
-1
BRAVO JANEZ JANSA MI TE PODPIRAMO IN ZA SDS !!!!!!