Slovenija

Ertl znižal ugled tako Türku kot tudi Janši

Ljubljana, 20. 12. 2009 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tjaša Slokar/Karmelina Husejnović
Komentarji
160

Predsednik države Türk ni več najbolj priljubljen politik v Sloveniji. Po odlikovanju Tomaža Ertla je zdrsnil celo na četrto mesto. Še huje jo je odnesel njegov najostrejši kritik Janša, ki je padel za sedem mest.

Janša in Türk
Janša in Türk FOTO: POP TV

Agencija Ninamedia je merila utrip javnosti od torka do četrtka, v dneh, ko so bili v ospredju afera Patria, poziv največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše na ulice in odlikovanje, ki ga je predsednik Danilo Türk podelil Tomažu Ertlu. Slednje je spodneslo predsednika države, ki je bil vse od izvolitve najbolj priljubljen politik v državi, zdaj pa je moral prvo mesto prepustiti včasih populističnemu gospodarskemu ministru Mateju Lahovniku.

Matej Lahovnik-4
Matej Lahovnik-4 FOTO: Dare Čekeliš

Drugi je evropski komisar Janez Potočnik, tretji še en minister brez dlake na jeziku Borut Miklavčič, predsednik države pa je, kot rečeno, šele četrti. Peta je Katarina Kresal, boljše ocenjena kot prejšnji mesec, na šestem mestu ostaja premier Borut Pahor, sedma je obrambna ministrica Ljubica Jelušič, osmi je ljubljanski župan Zoran Janković, deveti predsednik SLS Radovan Žerjav in deseti predsednik državnega zbora Pavle Gantar.

Največ izgubil Janša

Ta mesec je največ izgubil Janša, ki je tudi zaradi pozivov na ulice padel na 21. mesto. Predsednik Zbora za republiko Gregor Virant je dejal, da je Janša v zadnjem času zaostril svoje pozicije. "Ljudje pa v politiki nekako ne marajo, ne odobravajo ostrine in radikalizacije. Tako, da Janši bo podpora znova začela rasti, če bo deloval umirjeno, če bo deloval zmerno, če bo ohranil mirne živce. Verjamem pa, da ni enostavno ohraniti mirnih živcev, ko gledaš, da se podeljujejo odlikovanja tistim, ki so te nekoč dali strpat v zapor," je še menil Virant.

Kako kaže vladi in strankam?

Vladi ne kaže preveč dobro. Da dela uspešno, meni 35 odstotkov vprašanih, da je neuspešna pa kar 58,3. Med strankami pa je prva prav Janševa SDS, ki ima skoraj 20-odstotno podporo. Za slab odstotek zaostajajo Socialni demokrati, tretja je Slovenska nacionalna stranka, LDS se je nekoliko okrepila, Zares ima 5,4 odstotka, Desus bi dobil le 2 odstotka glasov, SLS pa še nekoliko manj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (160)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kleopatra-1
21. 12. 2009 22.15
-1
Ali Janši še ni nerodno kar naprej jokat pred ljudstvom in pljuvat po kolegih? Sposobni ponavadi delajo družbenokoristna dela in se ne ukvarjajo toliko z drugimi, ker nimajo časa za to, pometejo pred svojim pragom. Janša očitno niti svoje metle nima
Marko Varga
21. 12. 2009 22.05
+1
Turk je namerno sprovociral Janšo,ki je na to seveda nasedel in izgubil podporo.
Buena Vita
21. 12. 2009 21.04
SAMO RESNICO,DVE BESEDI,PROSIM
Buena Vita
21. 12. 2009 21.04
+0
SSEDAJ STE KOMUNISTI NA OBLASTI,ŠE POVEJTE SLOVENCEM V KOLIKEM KILOMETRSKEM MERIDIJANU SO SODOBNI SVETOVLJANI OGIBAJO SLOVENIJE, DEJTE ENO RESNICO POVEDAT TAKO KOT VIDIMO DRŽAVLJANI NO,PA SKOLIKO DRŽAV STE SKREGALI SLOVENIJO,
Tonček Balonček
21. 12. 2009 20.21
-1
Pošteni Slovenci po zlomu komunizma niso v parlament sposobni spraviti niti ene stranke poštenjakov in kritjanov, vodi jih bivši komumajzar, glavni konkurent Turka je bil pa Gaspari, tudi komunjar! Čebelar je propadel, pa še on je z Janšo skregan!
xedos13
21. 12. 2009 18.23
+1
Ja kdaj pa je Janša užival ugled? Nazadnje na Roški pred 21.....
hot125
21. 12. 2009 18.15
Kako dolgo še mislite na POP- TV naročevat in objavljat prirejene ankete,nina medie,ki jim nobeden razumen Slovenec več ne verjame izgleda ,da jim verjamete še edino vi na POP-u.
korosec_SLO
21. 12. 2009 18.03
-1
mene nihce ni baral za mnenje,keri je boljsi al slabsi,,, Türek bo pa spet na lahek nacin zazgal kakih 100 tisoc € po nepotrebnem na kosovem,tolko kot Türk zapravi,bi ze vse Jj dolge poplacali,,se vam ne zdi,,
zeze
21. 12. 2009 17.52
Zakaj le ali je Janša ews tako doberali ne vidite da je Kalimero saj ves čas joče kako se mu godi krivica.
kozarc1
21. 12. 2009 17.50
Svizec82@ Jaz tud komaj čakam volitve, bo spet Danilo zmagal...
snowboarder
21. 12. 2009 17.41
+1
Aja, pa ni mi jasno kaj mate ljudje od tega, da pri vsaki novici grete zagovarjat janšo ne glede kaj pove... Če ste od JJ direkt plačani za to da nam kao vsiljujete njegove ideje, pol je kul, vam zavidam :), če pa ne pol pa se mi res smilite.
snowboarder
21. 12. 2009 17.34
+2
Jaz pa ne razumem kako ste lahko nekateri tako primitivni... Sam sem sicer glasoval za SD, sem pa daleč od tega da bi prikimal in zagovarjal vsako njihovo potezo in delovanje te vlade. Eni pa mate totalno sprane možgane s tem Janšo, saj vse kar človek pove iz teh ust vzamete za definicijo in kimate kot neki majmuni. A je res tak težko objektivno pretehtat delo naših politikov?
boxi
21. 12. 2009 17.32
+1
JanezNovakJohn
21. 12. 2009 16.00
Nam v Butalskih strankah manjka politične kulture. Prej ali slej bo zmagala opcija ki bo delala dolgoročno za slovenski narod. Janša dela zase in za svoj ego. V ozadju je seveda tudi denar. Negativizem, pljuvanje po vsem kar so naredili tisti ki niso naši, je Janši že pokazala, da je to pot poraza pa se fant ni prav nič naučil. Naši vrli Butalci vse gledajo na kratki rok. Zaslužijo in popapajo. In če se ne ponovi priložnost za zaslužek so lačni. Pahor je to vlado sprejel v najhujših časih. Narod pa še vedno hoče enako dobro jest. Morda bo Pahor na naslednjih volitvah padel, vendar bo čas pokazal da je poleg Drnovška edini predsednik vlade, ki je deloval dolgoročno. Naredil bo temelje da bomo nekaj naredili in da bomo od tega še dolgo dobivali mi in zanamci. Za sprotno papanje bomo morali pa sproti delati. Ubogi Janša. Delal je le za svojo ponovno izvolitev Zaradi dopadnosti se ni se lotil pokojninske reforme Ni se lotil zdravstvene reforme ni zmanjšal zaposlenih v državnem aparatu ni se lotil železnic ni odpravil tajkunstva ni odpravil bajnih odpravnin Je poklonil narodu Vinjete in naredil izgubo Darsu, Je poklonil narodu dva bresplačnika skupaj z računom zanj, in še mnogo tega. Njegova grupica, v siloviti gospodarski krizi danes, ni ponudila drugega kot mitingaško ulico za sendviče. Tega si pa, čeprav smo Butalci, ne želimo.
anonymous82
21. 12. 2009 15.45
-1
turk je od samega začetka samo za drek mešat k****** pa tak predsednik komaj čakam nove volitve
petdan
21. 12. 2009 15.37
+1
V združenju SEVER je združenje osamosvojiteljev. In če je to združenje, ki je najbolj pozvano za to, da se izjasni kdo je kje in kdaj imel gotove zasluge, odločilo in predlagalo predsedniku države, da se odlikuje Tomaža Ertla, potem je bila odločitev predsednika države Türka povsem legimitna. To, da je zagriženi ex komunist Janša to izkoristil za žaljenje in blatenje predsednika Slovenije, je pa ena druga zgodba. V prejšnjem sistemu si moral biti komunist, če si hotel kaj doseči v svoji karijeri. Če primerjam ex komunista Tomaža Ertla z ex komunisto Janezom Janšo, potem se vsekakor odločim za Tomaža Ertla, ki je zrasel iz delavskega boja in je bil komunist po svojem prepričanju, kar za Janšo ne bi mogel trditi. Naj se veliki vodja Janez Janša ukvarja raje s sedanjostjo in naj ne kaže s prstom na nekdanje sotovariše - zlasti ne na tiste, ki so po karakterju boljši od njega.
ex-patriot
21. 12. 2009 14.55
"Slovenska" država je podn od podna. Vse zasluge dobivajo ljudje, ki so delovali proti samostojni Sloveniji. Ve se pa zakaj, ker so na oblasti še vedno vsi iz prejšnjega sistema, samo barvo so zamenal in še naprej farbajo ta blesav narod. Na koncu bomo pa še plačevali za ljudi, ki so se izselili ob agresiji na Slovenijo, pol pa spoznal, da bi blo dobro nazaj priti, ker se boljše izkorišča državo.
ex-patriot
21. 12. 2009 14.51
-1
Ta Ataturk je navaden sluzavec, brez kakršne koli morale. Obnaša se kot sončni kralj in misli, da je alfa in omega vsega. Za Slovenijo pa ni naradil nič drugega, kot se klanjal najprej Beogradu, potlej ZN, sedaj pa vsem. Glede podelitve nagrad pa pogrešam Aksentijevića, Mladića, Mesića, Kadijevića, Todorovića in vse njegove ter ostale častne ljudi, ki so najbolj zaslužni za slovensko samostojnost! Ne pa ti t.i. ''Borci za Slovenijo'', ki so se borili za Slovenijo, sedaj so pa vsi zaslužni za samostojnost samo ljudje ne, ki so za samostojnost kaj naredili!
Tonček Balonček
21. 12. 2009 14.27
19slovenija91, a pol tudi z Janšo v zapor?
PeeWee1
21. 12. 2009 14.16
Ne razumem kaj tu večina pojmoje pod pojem demokracija? Če desnica ni vseskozi na oblasti ni demokracije?Nekako se zdi, da mislite ravno to!Sami smo/ste izbrali takšen sistem in osnovna ideja je tudi v tem, da se organizirajo demokratične volitve na katerih zmaga tisti z največ glasovi. Torej se sprijaznite enkrat, da pač ne more biti skos Janez na vrhu in ne vem še kje. Če pa ne znate prenesti poraza potem pa demokracija ni za vas, kot tudi očitno ni za JJ. Ker očitno se po porazu že organizira puč za prevzem oblasti. Saj človek ne more verjeti, kaj se dogaja v naši deželici. Potem pa še raziskave niso dobre če pade Janez, potem so levičarske! Pozabili ste dodati, da je Kučan priredil raziskavo in, da ne bi pogruntal je še Turku odbil par mest. Smeh