Slovenija

Erjavec pravi, da lahko iz zametkov ilegalnih migracij pride do množične migracijske poti

Ljubljana, 07. 02. 2017 19.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številke dejansko ne kažejo, da bi lahko govorili o množični migracijski poti, je pa treba paziti, da iz zametkov ilegalnih migracij ne bi prišlo do nje, je zunanji minister Karl Erjavec na seji OZP odgovoril na vprašanje predsednika odbora Jožefa Horvata (NSi) o tem, koliko je resnice v jadranski migracijski poti.

Statistika kaže, da se je v Istri povečalo število ilegalnih prehodov, pravi zunanji minister Karl Erjavec.
Statistika kaže, da se je v Istri povečalo število ilegalnih prehodov, pravi zunanji minister Karl Erjavec. FOTO: 24ur.com

Številke trenutno ne kažejo, da bi lahko govorili o množični migracijski poti, a je treba paziti, da iz zametkov ilegalnih migracij ne bi prišlo do nje, je zunanji minister Karl Erjavec na seji OZP odgovoril na vprašanje predsednika odbora Jožefa Horvata (NSi) o tem, koliko je resnice v jadranski migracijski poti.

Številke trenutno ne kažejo, da bi lahko govorili o množični migracijski poti, lahko pa govorimo, da so se okrepili nelegalni prehodi, zlasti s strani organiziranega kriminala, je dodal zunanji minister.

Kot je na seji parlamentarnega odbora za zunanjo politiko še pojasnil vodja slovenske diplomacije, se je v zadnjem času zaznalo, da se je zlasti organizirani kriminal začel posluževati poti prek Istre za nezakonite vstope v Slovenijo. Tudi statistika po njegovih besedah kaže, da je bil tam povečan obseg nezakonitih prehodov. Številke naj bi se vrtele okrog 560, "prej pa so bile te številke dejansko minorne", je dejal. Minister je ob tem ponovil, da gre bolj za bojazen, da se ne bi tam zgodila množična migracijska pot.

"Ponavadi se to zgodi na takšen način, da organizirani kriminal najprej začne z ilegalnimi prehodi, če vidijo, da zadeva dobro deluje, pa lahko hitro pride do masovne migracijske poti," je še dejal Erjavec.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
07. 02. 2017 21.06
+9
Milijoni potencialnih beguncev čakajo, da bodo lahko vdrli v Evropo. Dolgo, več desetletij trajajoče obdobje miru se končuje.
wolfterier
08. 02. 2017 10.09
+5
wolfterier
08. 02. 2017 16.03
+2