Slovenija

Erjavec pozval k razrešitvi

Ljubljana, 26. 02. 2008 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik DeSUS Erjavec od Janše pričakuje spoštovanje zakonodaje glede poziva računskega sodišča.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec od premiera Janeza Janše pričakuje, da bo v zvezi s pozivom računskega sodišča, naj zaradi nepravilnosti na ministrstvu za okolje razreši ministra Janeza Podobnika, spoštoval ustavo in zakon. "To bi bilo pomembno z vidika pravne prakse in utrjevanja pravne države," je na novinarski konferenci dejal Erjavec.

Erjavec upa, da bo predsednik vlade ravnal v skladu z zakonom in ustavo.
Erjavec upa, da bo predsednik vlade ravnal v skladu z zakonom in ustavo. FOTO: Kanal A

Erjavec je ob tem poudaril, da pri pozivu ne gre za to, da bi minister goljufal, ali prejemal kakšne podkupnine. Gre za to, da minister očitno ni sledil pozivu računskega sodišča, naj odpravi določeni pomanjkljivosti, ugotavlja Erjavec. To zadevo sicer "težko komentiram, prepričan pa sem, da bo predsednik vlade ravnal v skladu z zakonom in ustavo," je še ocenil Erjavec, sicer tudi obrambni minister.

Erjavec o aferi Orion

Predsednik DeSUS se je dotaknil tudi zadeve Orion, v kateri je višji državni tožilec odstopil od pregona, ker naj bi imel premalo dokazov za nadaljevanje kazenskega postopka. "To ni dobro za pravno državo," je ocenil Erjavec in dodal, da ne razume, kako je lahko prišlo do opustitve pregona, saj so se v Orionu dogajale "zelo čudne stvari". Državljani tako na primer niso vedeli, da je njihovo premoženje pod hipoteko.

Glede dogodkov povezanih z gradbeno afero pa je Erjavec dejal, da DeSUS podpira, da se morebitne nezakonitosti in kazniva dejanja raziščejo. "V tem trenutku spoštujemo domnevnost nedolžnosti," je poudaril Erjavec.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kolesarka
08. 04. 2008 21.12
Ehrjavec preseneča! Kar pa se tiče moralne integritete Podobnika--- še en dokaz več da je pač nima...
jebi ga
26. 02. 2008 20.30
theta ne sprenevedaj se,ker točno veš ,da lahko predsednik vlade predlaga državnemu zboru razrešitev ministra.šoltes pa ni storil nič drugega,kot pozval janšo naj začne postopek razrešitve ministra v skladu z zakonom.in še nekaj v vednost,računsko sodišče je navišji organ za nadzor proračuna v državi in ima te pristojnosti.
theta
26. 02. 2008 19.25
aja Jebiga: Ustava prevlada nad zakonom - ne more nihče ukazovat poslancev, koga naj razrešijo. Torej je zakon neustaven? Le kaj bodo rekl oni ta pametni....
theta
26. 02. 2008 18.43
"prepričan pa sem, da bo predsednik vlade ravnal v skladu z zakonom in ustavo," je še ocenil Erjavec
theta
26. 02. 2008 18.41
.. pač če ne marajo ministra, ni problema. Ampak to da ostane minister je pa čist v skladu z ustavo..
theta
26. 02. 2008 18.38
doki pac zbode me spomin na kda,ko je kak 'zares-en' poslanc pol na TV razlagal, da ker je pa en 'izvedenc' neki rekel, da je to dobro za ustavo našo, pol morajo pa vsi poslanci tako glasoviti ali pa kr ustavo kršijo. To so neumnosti, ki sem jih ZARES sit.
Jožajoža
26. 02. 2008 18.32
erjavec, ne igraj se z ognjem in glavo.čeravno si obrambni minister, profi vojska je last janše.
doki007@email.si
26. 02. 2008 18.17
theta ,...kakšen kazenski postopek je pa bil proti Bručanu ali Drobniču ,....če se premier odloči da minister ne dela dobro ,....ga povabi k odstopu,...! ----in pol odstopi čeprav dela dobro ,...ha ha ha ,..like mr.Bručan ,.....!!??
jebi ga
26. 02. 2008 18.03
pajtlerblanka,obsojat človeka po njegovih starih starših?!mislim,pa ti nisi normalna! theta,prvo si preberi zakon o računskem sodišču,pol pa modruj.
Tonček Balonček
26. 02. 2008 18.01
theta, žal ni tako, kot si predstavljaš!!!
theta
26. 02. 2008 17.15
Po mojem mnenju je v zlati sredini. Če bo odstavljen ali ne ni moj problem. Dokler ni kazenskega pregona, se gre za politično odgovornost vladne koalicije, ki bo za to nagrajena ali kaznovana na volitvah. Če torej predsednik vlade misli, da mu Podobnik škodi, ga bo zamenjal, če mu ne škodi tolk, da bi se na smrt skregal s Šrotom ga ne bo zamenjal. Oboje sta vredu opcije. Pravim samo, da ne more revizor računskega sodišča kar ZAHTEVAT Podobnikove razrešitve. Lahko jo predlaga, nato opozicija vloži zahtevo za interpelacijo... ampak odločajo poslanci ne pa en prepotenten kreten na računskem sodišču.... To je vse.
doki007@email.si
26. 02. 2008 17.08
theta ,...očitno je za tebe podobnik dobr minister ,...??!! ----kaj pa je naredil do sedaj razen da je preveč govoru ,...???????
theta
26. 02. 2008 16.59
To je podobna neumnost kot tisto, da morajo poslanci kar avtomatično izvolit vse kar je Drnovšek predlagal... in neumnosti ne maram, od levih al pa od desnih. Ponavljam, smo parlamentarna demokracija - ne more nihče kar tako ukazovat poslancem (ali pa de 'implicitno pričakuje')
doki007@email.si
26. 02. 2008 16.42
ha ha ,......theta ,.....ni si ga zmislu LDS ,..amapk SDS --! --------zakaj pa ne podobnik preveč govori že več kot tri leta kako bo gradil mostove ,...efekta pa nobenega ,.... -------------je pa res da ta vlada ma tako finto, da če je v škripcih, se zgovarja nazaj na prejšne vlade in ministre ,...samo kadar je slabo ,....če je pa dobro ,..je pa samo njihova zasluga in se trepljajo poo,.......!
Buena Vita
26. 02. 2008 16.36
kako in še enkrat kako si nebi upal ,če pa je kardeljev vnuk(sicer ga ne poznam),to pove vse -še vedno mislijo da so bog in batina,JOOOOOOOOOJ ,PA KAKO KRESALOVA KRIČI,?PA PRAVI DA JE NEVEM KAKŠNA PRAVNICA,BOG SE NAS USMILI
theta
26. 02. 2008 15.18
Čuden ta zakon, kako za vraga eni finančniki lahko kar odstavljajo politike? Ne morejo. Lahko ukažejo poslancem: ne smejo, poslanci so neodvisni. Torej kaj cvilijo? Logično je, da je odstavljen nekdo če je pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja. Logično je tudi, da je odstavljen, če nima večinske podpore poslancem. Da pa en revizor kar direkt ZAHTEVA, da v roku 15 dni al kolk ministra odstavijo je pa butasto do amena. Ko se toliko bunijo v sodstvu da se politika vmešava v 'sodno vejo oblasti'... tu se pa eni finančniki vtikajo v stvari, ki jih ne brigajo. Če imajo dokaze, naj vložijo obtožnico. Kar tako zahtevat razrešitev to pa ne gre no - kir bedak si je tak butast zakon zmislu? LDS?