Slovenija

Erjavec: Notranjost vikenda je identična kot ob nakupu. Zamenjal nisem niti zofe.

Ljubljana, 12. 01. 2016 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Minister Erjavec je pokazal dokumente o nakupu vikenda na Hrvaškem, ki po njegovem dokazujejo, da je nakup potekal transparentno in ne preko črnih fondov. Vikend, ki je v lasti njegove žene, je družina kupila marca 2003. Tonina skrbi, da bi bil lahko Erjavčev vikend tarča hrvaške obveščevalne službe.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tonin misli, da je James Bond
    02:28
    Iz 24UR: Tonin misli, da je James Bond
  • Iz SVETA: Erjavec in njegov vikend
    02:33
    Iz SVETA: Erjavec in njegov vikend

Zunanji minister Karl Erjavec je v odziv na očitke poslanca NSi Mateja Tonina o sovpadanju obnove njegovega vikenda v hrvaški Istri in nabave Patrij dal v vpogled dokumente o nakupu stanovanja v Karigadorju blizu Umaga.

Erjavčevo počitniško stanovanje.
Erjavčevo počitniško stanovanje. FOTO: POP TV

Dokumenti, ki jih je pokazal novinarjem - med drugim predpogodba o nakupu, kreditna pogodba ter potrdilo o vpisu v zemljiško knjigo leta 2009 -, po Erjavčevih besedah dokazujejo, da je nakup potekal transparentno in ne preko "črnih fondov", kar mu očita Tonin v zvezi z interpelacijo. Erjavec je še poudaril, da v času nakupa nepremičnine še ni bil minister, saj je član vlade postal šele leta 2004, torej več kot leto dni po nakupu nepremičnine.

Poslanec Tonin očitno misli, da je po aferi Vebergate postal James Bond v državnem zboru. Karl Erjavec

Malo več kot 49 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Karigadorju, zgrajeno leta 2002, za katerega je glede na podatke v dokumentih njegova soproga Ljuboslava odštela 61.335 evrov, je po besedah ministra edina nepremičnina njegove družine v tujini. Ker je bilo stanovanje ob nakupu praktično novo, obnova oziroma prenova doslej ni bila potrebna, je dejal Erjavec.

Povedal je še, da v času nakupa stanovanja tujci, še posebej slovenski državljani, niso smeli biti lastniki nepremičnin na Hrvaškem, zato so ob posredovanju hrvaškega odvetnika sestavili predpogodbo o nakupu. Ko je ta omejitev januarja 2009 prenehala veljati, so stanovanje marca 2009 vpisali v zemljiško knjigo.

Erjavec je ob tem zavrnil očitek, da bi bila predpogodba o nakupu stanovanju lahko zloraba sistema. "Ravnali smo v skladu s hrvaškimi predpisi, najeli smo odvetnika," je poudaril in dodal, da je o zadevi odločalo hrvaško sodišče.

Na vprašanje, ali namerava te dokumente pokazati tudi Toninu, je odvrnil, da ga poslanec NSi ni prosil, naj mu jih pokaže. Dodal je, da zdaj čaka sejo DZ, da vidi, kakšne dokaze proti njemu bo Tonin še predstavil, nato pa se bo o poslančevem ravnanju posvetoval z odvetnikom, ker trpi tudi ugled njegove družine.

Erjavec je v izjavi za medije še izrazil obžalovanje, da prihaja do tovrstnega obračunavanja, saj je instrument interpelacije namenjen delu ministra. Zlasti huda je po njegovem mnenju Toninova obtožba, da je minister talec hrvaških obveščevalnih služb in da je namerno sprožil arbitražno afero. Pričakoval bi, da bi bil Tonin previdnejši in bi se osebno obrnil nanj za pojasnila, ne pa da z njim obračunava preko medijev. 

Tonin: Erjavec ni odgovoril na ključno vprašanje

Erjavec še vedno ni odgovoril na ključno vprašanje, "zakaj deluje v korist Hrvatov", je v odzivu na ministrovo novinarsko konferenco dejal Tonin. Ob tem se mu zdi zanimivo, da Erjavec vedno brani na način, "da zasmehuje in nas podučuje".

Erjavčevo počitniško domovanje
Erjavčevo počitniško domovanje FOTO: POP TV

Tonin je v izjavi za medije v DZ danes opisal njegova razmišljanja o morebitnem ozadju izjav zunanjega ministra v zadnjem času. Prav "vrsta nepremišljenih, neodgovornih, nedržavotvornih izjav" je namreč eden od razlogov za interpelacijo zoper Erjavca, pod katero se je minuli teden podpisalo 26 poslank in poslancev.

Vodja poslanske skupine NSi je spomnil, da je Slovenija, ko je odblokirala Hrvaško v njenih pristopnih pogajanjih za EU, izgubila svojo prednost. Od takrat je bila arbitraža edino orodje Slovenije za pravično določitev meje, vendar pa ta način Hrvatom nikoli ni ustrezal. Zato je bilo od vsega začetka jasno, da bodo Hrvati skušali arbitražo zaustaviti, še preden postane model reševanja mejnih sporov na Balkanu, je pojasnil Tonin.

Tonin je ob tem spomnil na nekatere po njegovi oceni sporne izjave ministra Erjavca, ki naj bi nakazovale, da Sloveniji v postopku arbitraže dobro kaže - denimo na izjavo o dostopu Slovenije do odprtega morja, ki jo je podal za velenjsko regionalno televizijo.

Prav tako je opomnil na razkritje pogovorov nekdanjega slovenskega arbitra Jerneja Sekolca s slovensko agentko Simono Drenik z zunanjega ministrstva ter na Erjavčevo odsotnost v tem obdobju. Obenem pa je Tonin kritičen do nedavnih izjav zunanjega ministra, da bo v arbitraži "Karl zmagal".

Vprašati se je treba, kako bi slovenska javnost razumela takšno izjavo, če bi jo dal hrvaški zunanji minister, je opozoril Tonin. Najverjetneje bi jo razumela tako, da s to arbitražo nekaj ni v redu, da je kontaminirana in da ne poteka na pravičen način. Toninu se zato zdi "nenavadno, da tako izkušen minister, kot naj bi Karl Erjavec bil, podaja izjave, ki pritrjujejo hrvaškim argumentom".

Na tej podlagi si je Tonin, kot je pojasnil, tudi začel zastavljati dodatna vprašanja o razlogih za to, da "minister deluje v korist Hrvaške", denimo o njegovem vikendu v hrvaški Istri. Tudi v tem primeru je po njegovih besedah treba preiskati vsa ozadja, "če bi bil lahko to morda moment izsiljevanja druge države".

Vsa veleposlaništva in vsi drugi objekti, v katerih se zadržujejo visoki funkcionarji neke države, so po besedah Tonina namreč "potencialna tarča hrvaške obveščevalne službe". In to velja tudi za ministrov vikend, je pojasnil.

Če je minister pripravljen te stvari razkrivati in pojasnjevati, potem je bil po Toninovih besedah vendarle narejen korak naprej. Kljub vsemu pa ocenjuje, da vsak odgovoren in skrben lastnik v 13 letih v objekt verjetno tudi kaj vloži in kaj obnovi. Erjavec je namreč danes dejal, da za zdaj ni bilo potrebe po obnovi vikenda, ki ga je družina kupila leta 2003.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (303)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdecaZvezda
13. 01. 2016 17.48
KORL če realno pogledaš bi si lahko kupil vikend kje drugje in ne na Hrvaškem,to je žalitev državljanov Slovenije s tvoje strani,premisli o teh besedah
srebrnibreg
13. 01. 2016 18.57
+3
A ni Istra Slovenska? Tako so me pred meseci eni tu na portalu učili, da je. Prihajali pa so iz sektaškega sektorja.
Demo-kracija
13. 01. 2016 16.46
+3
To, da je Tonin 007 je navadno nakladanje. Tonin je dobesedno 00
varČujem
13. 01. 2016 16.58
-3
bratumil
13. 01. 2016 17.10
-2
malo počakajmo pa bo prišla Špela pa bo ona razložila hrjavcu.
korintos23
13. 01. 2016 17.48
+1
Erjavec je imel pralni stroj na hodniku kateri spada pod njegovo stanovanje-Beri miško!
krmeki
13. 01. 2016 15.42
+3
Najhuje je pa da Tonin sploh noče priznati napake ampak se samo še bolj zapleta. Toliko o njegovi moralni drži in vrednotah, ki naj bi jih zastopal. Sprevrženo do konca.
wolfterier
13. 01. 2016 16.17
+0
Vse je identično,samo pralni stroj je nov,nje...
korintos23
13. 01. 2016 16.46
+5
Kirbi_Bundi
13. 01. 2016 14.40
+1
Koliko € so dali dimnikarji za vikend ice po Hrvaški obali . Zunanji minister( DESUSA) je izgubil vse spore z Hrvati, in tudi z sosedo glede pralnega stroja, tudi ministrica Majcnova na MOP in njena sekretarka podtaknjena od stranke SD se že temeljito pripravljata na podaljševanje dimnikarskih koncesij in to največjim kršiteljem koncesijskih pogodb. Zato bodo imeli spet velike možnosti, da bodo upokojence lahko goljufali na veliko , verjetno bo ministrica predlagala DZ, da se goljufije nagradijo spodaj navedenih lastnikov dimnikarskih podjetij. Glede na to, da je Državni zbor podaljšal veljavnost koncesijskega sistema dimnikarske službe, nas zanima kako bo ravnalo ministrstvo v primerih kršitve dimnikarske zakonodaje? Bodo koncesije podeljene ali podaljšane tudi koncesionarjem, ki so na različne načine krsili zakonodajo? Tudi vam na ministrstvu je znano ali bi vsaj moralo biti znano, kateri koncesionarji so kršitelji. So v postopkih pred sodišči ali celo obsojeni. Obstajajo tudi takšni, ki niso upoštevali cenika temveč so prirejali cenike po svojih željah. Spodaj navajamo nekaj primerov, ki so bili objavljeni v različnih medijih. 03.04.2013, rubrika: Marica Toda Dimnikarstvo Dovrtel naj bi storilo kar 124 kaznivih dejanj kjer so opetnajstili tiste, ki so jih spustili v hišo kot pooblaščene dimnikarje! Osumljen je Simon Dovrtel, odgovoren za tehnični del in nadzor. In vsebina vseh tek početij? Preprosto: napačni računi na škodo strank, jasno! In zato se je redno dogajalo, da so dimnikarji zaračunavali po svoje. Pri tem so prekoračili pooblastila in zavajali za povrh še zdravstveni inšpektorat z napačnimi podatki. Izplen? Neupravičena premoženjska korist, računi pa so se razlikovali za deset in več evrov. Malo? Ob dejstvu, da Dovrtelovi dimnikarji delajo veliko, niti ne. Očitki iz kazenske ovadbe so toliko hujši, če pomislimo, da so dimnikarji "napadali" starejše ljudi. Tako je Uršula K. stara 87 let plačala po navedbah kriminalistov kar 30 evrov preveč kar samo dokazuje kako samopašno je bilo početje Dimnikarstva Dovrtel. Za povrh pa je bilo početje dimnikarjev "stimulirano", ker so bili plačani od prometa - dimnikarji so prejeli 15% od mesečnega iztržka, ki so ga ustvarili....Oktobra lani so pri Dovrtelu izvedli hišno preiskavo, zasegli podatke in našli (v kazenski ovadbi) vsaj 124 oškodovancev....) ABD Dimnikarstvo katero je bilo utemeljeno osumljeno storitve kaznivega dejanja pridobitve protipravne premoženjske koristi v višini čez 45.000 € na račun neopravičenega zaračunavanja prevoznih stroškov vsem uporabnikom v letu 2009-2010, prav tako so ponaredili nekakšno pogodbo in uporabnikov podpis na škodo Štefana iz Vaneče, zadeva je še oprta na Tožilstvu v Murski Soboti.
Kirbi_Bundi
13. 01. 2016 14.40
+0
Dimnikarstvo, Aleksandra Županeka je sodišče na prvi stopnji spoznalo za krivega, citat iz Večera ( Štefan Ruis in Aleksander Županek iz podjetja Celjski dimnikarji, d.o.o., kriva povzročitve splošne nevarnosti . Šest let bo minilo 11. decembra, odkar so se v stanovanju v Malgajevi 2 v Celju zaradi povečane koncentracije z ogljikovim monoksidom zastrupili trije člani družine Volfand, Rok, Jerneja in njuna hčerka Hana. Rok Volfand jo je odnesel najslabše, saj je zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom padel v komo, iz katere se je zbudil šest dni kasneje na ljubljanskem kliničnem centru. Omenjeno dimnikarstvo je v letu 2009-2010 zaračunavalo prevozne stroške vsem uporabnikom, in s tem hudo kršilo Uradni list RS št. 101 /2009. Dimnikarstvo Jelančič odgovorna oseba je bila v komisiji za podeljevanje koncesij in si je sama sebi podeljevala koncesije, potem pa še vložila tožbo zoper MOP in iztožila 180 .000 € + debele zamudne obresti , Omenjeno dimnikarstvo je v letu 2009-2010 zaračunavalo prevozne stroške vsem uporabnikom. Z omenjenimi dokazi vas hočemo opozoriti, da noben organ v RS, oziroma ministrica ali vlada nimata mandata, da bi kršiteljem, ki so se posluževali raznih goljufij med drugim tudi ponarejali listine, podaljševati koncesije. Za radi omenjenih dejstev ,oziroma navedb bi radi pridobili seznam koncesionarjev. V kolikor boste omenjenim podaljšali koncesije bomo kot civilne iniciative uporabnike na teh koncesijski območji pozvali na državljansko nepokorščino. Ko bodo dimnikarskim prevarantom podeljene koncesije, bo se na ta račun priredila veselica, da se na njej zmenijo kako bodo izvajali goljufije na nemočnimi upokojenci, oziroma večinskimi lastniki kurilnih naprav.
srebrnibreg
13. 01. 2016 14.28
+7
Nekaj pri sektaših ne štima. Celo večnost tulijo, da je Istra Slovenska sedaj pa spet udrihajo po Erjavcu, ker je po njihov kupil stanovanje v Istri, da je je pa sedaj to naenkrat tuje ozemlje.
brezveze13
13. 01. 2016 14.25
-2
dajte ga no ppustit na miru ubogo kahlico saj to je pa res najbolj pošten kameleon mojster sprenevedanja in goljufij vsak cirkus rabi klovna v naša vlada jke pa itak samo cirkuški teater samo da nastopajo boč posamezno
Transformerji
13. 01. 2016 12.44
+12
Sramota je, da ste se s tolikimi komentarji spravili na Erjavčevih 50m2 (pa ne misliti, da podpiram kakšnega politika), štos je v tem da premalo veste - kaj, če bi vam rekel, da ima samo en dobavitelj medicinske opreme 5 stanovanj tik ob morju, pa jahto, pa nepremičnine v SLO..... Erjavca bi dal v isti žakelj kot JJ, ki s svojimi postopki samo odganja ljudi, ta dva sta v resnici mala pokvarjenca.
bratumil
13. 01. 2016 17.12
+0
CtrlDelete
13. 01. 2016 12.11
+8
JOJ Tonin, Tonin...JOJ
Ezav
13. 01. 2016 11.01
-3
Erjavec = teflon Vendar tudi teflon se prej kot slej obrabi. In upam da bo to kmalu. Na bruhanje mi gre vse skupaj. Počasi mi že dol visi za to državo. Žal. Postajam tisto, kar si pupetmasterji želijo: apatičen.
korintos23
13. 01. 2016 10.37
+8
Toti Tonin me močno spominja na enega Podobnikovega dečka!
deathbite
13. 01. 2016 10.40
+5
cmer?ek5
13. 01. 2016 10.43
-4
Takrat pa je bil zelo dober za vas in ste ga močno hvalili,ko je glasoval za Kučkov dodatek,,,,,res ste bed-ne-ži...!!!!
deathbite
13. 01. 2016 11.05
+9
On je glasoval za predsedniški dodatek. Če bi bil ta dodatek zgolj za Kučana, bi ne glasoval tako kot je! In če ne bi Kučan dobival tega dodatka, se tudi ne bi sekta obregnila ob ta dodatek. Ni problem dodatek, problem za vas sektaše je Kučan! Bog mu daj zdravja! Vi pa se požrite! cmerko, je sedaj kaj bolj jasno?!
cmer?ek5
13. 01. 2016 12.33
-3
deathbite
13. 01. 2016 10.28
+7
Tonina so zopet poslali po kostanj v žerjavico. In zopet je nasedel. Naivnež. "deluje v korist Hrvatov" je za lase privlečen izgovor na butasto izjavo o "vikendu" na Hrvaškem! Stanovanje cenovno ni vredno Volvovega terenca!
deathbite
13. 01. 2016 10.37
+7
Poleg tega je bilo stanovanje kupljeno preden je Korl postal minister. Menda je Korlu Ježovita že takrat prerokovala, da bo zunanji minister, ko bo arbitraža glede meje. Na Kanglerjevo priprošnjo!
deathbite
13. 01. 2016 11.12
+10
cmerko, ti je že kdo povedal, da si navadno primitivno tesslo!? Ne? Seveda, ker se ljudem smiliš!
Apostol1
13. 01. 2016 10.27
-2
V Sloveniji je pač zelo veliko upokojencev in v tej demokraciji pač ti ljudje volijo desus kateremu je predsednik Erjavec ,ki je ravno prav pokvarjen da mu nihče ne more stopiti na žulj in njega se še dolgo na ta demokratični način ne bomo znebili. Ne bom rekel da je bil prejšni sistem idealen ampak bil je pa za široko množico ljudi precej boljši pa tudi taki kot je Erjavec ,če so dokazano naredili škodo državi in ljudem so kaj hitro šli na morje v vikend na Golem otoku.
deathbite
13. 01. 2016 10.28
-1
Darko32
13. 01. 2016 10.16
-2
ERJAVEC SPLOH NE SME BITI MINISTER, KER JE V KONFLIKTU INTERSOV. Vikend si je kupil v tuji državi in sedaj naj bi zastopal ineterese. To je sprevrženo do konca.
deathbite
13. 01. 2016 10.21
+5
ivan vozi Volva. Po tvoji "logiki" zastopa interese Kitajcev. "To je prevrženo do konca."
korintos23
13. 01. 2016 10.27
+10
Tonin ga tudi ima pa kaj, ne morejo vsi Trente kupiti!
cmer?ek5
13. 01. 2016 10.46
-5
Vidva pa črpata "socialo",,kaj sta pa vidva,,,aja priveska,,,!!!
deathbite
13. 01. 2016 11.06
+6
Socialc si ti. Parazit družbe in staršev!
cmer?ek5
13. 01. 2016 12.34
-4
korintos23
13. 01. 2016 09.38
+6
SDS in Nsi bodo spet fasale s toto interpelacijo en velik novi kakec na pametni glavici! Volivci tega ne pozabijo, podpora jima raste kak satan!
Darko32
13. 01. 2016 10.17
-8
ČE je to res, da ima vikend v tujini in je pri nas najel kredit je potrebno takšnega ministra odsloviti, ker je v konfliktu interesov in navaden barabin.
deathbite
13. 01. 2016 10.23
+9
Fajn se sliši tole "konflikt interesov"! darko, ti pojma nimaš, kaj je konflikt interesov!
korintos23
13. 01. 2016 10.26
+3
deathbite
13. 01. 2016 10.39
+4
Zakaj pa ne bi smel vzeti kredita, kljub dobri plači? Morda je vse sproti zapravil , pa ni prihrankov?! Tudi boratu ni zadostovalo 3000 € mesečno za "normalno" življenje.
kivzfccz
13. 01. 2016 09.24
+0
Cerarja ne bom več volil, ker je pojedel vse nam dane obljube o pravičnosti in moralnosti. LE KDAJ SE BO REŠIL MINISTROV, KI GA SRAMOTIJO IN POŠILJAJO V EVROPO SPOROČILO KAM SPADAMO. No, saj nas bodo kmalu tudi tja poslali, ŽAL..
korintos23
13. 01. 2016 09.32
+6
Brez Korlna zaenkrat ne gre! In tudi volil nisi Cerarja.
cmer?ek5
13. 01. 2016 10.49
-3
Eden v Umagu,,drugi na Braču.....on to sta Slovenca,,?????
deathbite
13. 01. 2016 11.10
+6
Nekateri tudi kaj ustvarijo v življenju, ker ne visijo po cele dneve na forumih, kjer pišejo svoje "umotvore" po nalogu sekte! Zanimivo, da je večina nepremičnin v Istri v lasti Slovencev. Večina njih pošteno dela, kar za sektaške forumaše ne morem trditi! cmerko, vem da te fovšija daje! Je treba DELATI in ZASLUŽITI, da lahko zapravljaš. Tudi za nepremičnine na Hrvaškem!
cmer?ek5
13. 01. 2016 12.36
-6
samo na pošten način......kar ti tega Ne poznaš...!!!
deathbite
13. 01. 2016 12.53
+6
cmera, ti si nekulturno, primitivno tes slo!
krmeki
13. 01. 2016 15.36
+3
Točno tako. Tukaj stokate, da nimate za eno 40m2 sobico na Hrvaškem, vendar cele dni preživite na forumu, delal ne bi pa nobeden. Ja tako to ne gre, "brez dela ni jela".
Kollerik
13. 01. 2016 19.32
prekomeje
13. 01. 2016 08.28
+14
Erjavec je unikat!! Povsod je zraven, pa nihče mu ne more nič najti...legenda slovenske politike... Kašperl...
ROMELS
13. 01. 2016 08.45
+3
Ga že ni sram. Volivci še žal niso prepoznali tega bleferstva.
korintos23
13. 01. 2016 09.35
+8
Tudi prani stroj je imel v hodniku, hodnik pa spada pod njegovo stanovanje, res je pravi tič!
cmer?ek5
13. 01. 2016 10.48
-3
Zdaj ga pa že ima v Umagu.......pa pravi,da ni nič prenavljal....!!!
kat-at
12. 01. 2016 21.57
-14
Tonin ni govoril o nakupu, ampak o prenovi..... Torej naj Erjavec dokaže kako je bilo stanovanje ob nakupu, saj govori samo o zofi.... vlaganje je lahko dražje od zidov.
cmer?ek5
13. 01. 2016 08.43
-1
Zakaj pa ni upal pokazati računov,ali fotokopirati kak papir,,,,aja žena ni dovolila,,,,skorumpiranec...!!!
wolfterier
13. 01. 2016 09.38
-1
Saj je dobil od Patrije le neznane obljube,nje...
krmeki
13. 01. 2016 10.11
+7
Jaz na njegovem mestu še pogodbe ne bi pokazal, saj Tonin z svojimi pavšalnimi in neresničnimi navedbami ni vreden, da bi sploh odgovarjal na njegove očitke. Sramota od Tonina na kakšen nivo se spusti. Za oblast je pripravljen zavreči tudi svoje krščanske vrednote, če jih je sploh kdaj resnično imel.
deathbite
13. 01. 2016 10.32
+8
kat, kompletna prenova stanovanja stane cca 500€/m2. Kompletna. Kar pomeni zamenjavo vseh vodov, talnih oblog, stavbnega pohištva, kopalnice.... Glede na starost objekta dvomim, da je taka adaptacija bila potrebna. Sektaši ste se malo izgubili kompas v zvezi s tem stanovanjem. Začelo se je z VIKENDOM, ki se je skrčil na 50m2 stanovanja, vrednega 60.000 €. Pa še za ta denar, bi ga danes težko prodal!
krmeki
12. 01. 2016 21.55
+19
Tonin naj kar odstopi in si prihrani nadaljnjo blamažo. Bo vsaj za spoved imel čas
cmer?ek5
13. 01. 2016 08.40
-3
Zopet smetiš na portalu in dokazuješ "priviligirane lopove",,sram naj te bo,...!!!
NoExit
12. 01. 2016 21.44
+10
Erjavc ...ti si mi neki lisjak pravi...
maske-so-padle
12. 01. 2016 21.19
+17
Na koncu bomo ugotovili, da imajo vsi vidni politiki, profesorji, zdravniki, sodniki, sindikalisti... nekje vikend, lepe hiše, sušilnice sadja itd itd . Le od kod ? To je zdaj vprašanje.
Uporabnik8879
12. 01. 2016 21.51
+10
To podlago so nam dali še Titovi časi..takrat je vsak lahko gradil, si ustvaril domek, imel službo in socialno varnost...v naši SLO pa smo potem, ker smo že imeli domek lahko tud kak prostorček ob morju nabavli...pa ne samo politiki, dohtarji, šolniki in podjetniki, tudi mi čisto navadni delavci...