Slovenija

Erjavec: Mi zagovarjamo šibke, druge stranke so povezane s kapitalom ali z ideologijo

Ljubljana, 24. 08. 2012 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V koaliciji, ki bo še naprej varčevala samo na plečih upokojencev, ne moremo ostati, je dejal Karl Erjavec. Pokojninska reforma ne sme biti ostra, ampak poštena, pravi in dodaja, da so rezerve drugje, recimo pri neplačanih davkih.

V stranki DeSUS so prepričani, da je bilo varčevalnih rezov pri upokojencih dovolj. Predsednik stranke in zunanji minister Karl Erjavec je v pogovoru za Mladino dejal, da ne morejo vztrajati v koaliciji, ki bo še naprej varčevala samo na plečih upokojencev in na socialnem področju. Nova pokojninska reforma ne sme biti ostra ampak pravična, meni.

Karl Erjavec znova grozi z odhodom iz koalicije.
Karl Erjavec znova grozi z odhodom iz koalicije. FOTO: Miro Majcen

Če jeseni ne bo dogovora, nam grozijo predčasne volitve

slika_1>Erjavec je v pogovoru med drugim dejal, da Slovenija za zdaj še ni v položaju, da bi morala zaprositi za mednarodno pomoč. "Čim prej se moramo dogovoriti o ukrepih, potrebnih za izhod iz krize, sicer bomo imeli jeseni novo politično krizo, morda celo predčasne volitve, in izgubili bomo vsaj pol leta dragocenega časa," je povedal.

Po njegovih besedah so Sloveniji bonitete padle zaradi razklanosti slovenske politike. Finančni trgi po njegovem ugotavljajo, da slovenska politika ni sposobna sprejeti določenih ukrepov, in eden od teh ukrepov je tudi vnos zlatega pravila v ustavo. "Če vpis zlatega pravila pomeni cenejši denar, sem jaz zanj. Kar se mene tiče, ni potrebna nobena pravna filozofija," je poudaril.

O dveh zavrnjenih osnutkih septembrskih finančnih ukrepov je Erjavec povedal, da se ob tem poraja temeljno vprašanje, ali lahko v Sloveniji samo z varčevanjem rešimo vse težave. "Samo varčevanje pomeni manj povpraševanja, manj povpraševanja pa nižjo gospodarsko rast," je pojasnil.

Dodal je, da je bilo varčevanja na socialnem področju in pri upokojenski populaciji dovolj. Ob tem je poudaril, da sta bila osnutka proračunov zavrnjena tudi po njegovi zaslugi, ker je ministrstvo za finance predlagalo zmanjševanje sredstev ravno pri tistih proračunskih postavkah, ki so najbolj socialno občutljive. Rezerve so drugje, denimo pri neplačanih davkih.

V DeSUS so za pokojninski reformo, a tako, ki bo pravična

Karl Erjavec
Karl Erjavec FOTO: Reuters

O napovedih ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka, da bo nova pokojninska reforma ostrejša, je Erjavec poudaril, da reforma ne bi smela biti ostra, ampak pravična. Dejal je, da v stranki niso proti vsakršni pokojninski reformi, bodo pa podprli tisto, s katero se bodo na koncu strinjali sindikati, "saj danes oni zastopajo interese delavcev, ki bodo nekoč upokojenci".

Erjavec sicer meni, da je povsem normalno, da bo pri usklajevanju prihajajoče pokojninske reforme v koaliciji prihajalo do trenj. Ob tem je poudaril, da trenj DeSUS ne bo povzročal, glede vprašanja pokojninske reforme pa imajo v stranki zelo dobro izdelan program.

Erjavec tudi o tem, kaj DeSUS loči od drugih strank

Po njegovih besedah se DeSUS od drugih parlamentarnih strank razlikuje v tem, da je njegov interes predvsem zaščita upokojencev in socialno ogroženih, medtem ko so druge stranke po njegovih besedah povezane s kapitalom ali z ideologijo. Ob tem je še dodal, da ga predsednik vlade Janez Janša ni nikoli okrcal.

Prodaja državnega premoženja – da ali ne?

Glede prodaje državnega premoženja Erjavec pravi, da verjetno ni smiselno prodajati, če je cena delnic nizka. A če nimaš od česa živeti, potem si prisiljen prodati stvari, ki jih sicer ne bi, dodaja. Pred prodajo mora biti po njegovem mnenju narejena tudi ocena o tem, iz katerih podjetij se država ne bo umaknila. "Recimo prodaja energetskih podjetji bi bila nesmiselna. Tudi Telekom ima strateško vrednost," je pojasnil.

Glede gospodarskega razvoja države je Erjavec povedal, da v Sloveniji pogreša zunanje investicije in da je Slovenija zelo zaprta. Tujih vlaganj v Sloveniji po besedah Erjavca ni zaradi birokracije, slovenske mentalitete in zaradi različnih interesnih skupin. "Slovenci se bojimo za svoje bogastvo, za svojo državo in se težko odpremo tujim investicijam. Kitajci se recimo zanimajo za to, da bi vlagali v naše železnice. Bojim se, da bi se še pred resnimi pogovori v javnosti ustvarjal vtis, da se prodajamo kitajskemu kapitalu," je dejal.

Afera Simčič: "Ni prav, kar se mu je zgodilo"

Erjavec se je dotaknil tudi afere okrog poslanca Ivana Simšiča. Kot je dejal, še vedno misli, da ni bilo prav, kar se mu je zgodilo. "Vse skupaj je bilo pretirano. Dejstvo je, da je verjetno na neobičajen način prišel do spričevala. A v tistem delu Slovenije, v Ilirski Bistrici, v Postojni, je bilo takšnih primerov veliko. K meni so prihajali posamezniki in potrdili, da imajo prav tako spričevalo. Na podlagi tega spričevala se je poslanec brez težav vpisal na fakulteto in jo uspešno končal," je pojasnil.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (217)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

illy2
24. 08. 2012 20.39
+6
Mi zagovarjamo šibke, druge stranke so povezane s kapitalom ali z ideologijo, pa tudi druge stranke v sloneniji zagovarjajo etiko, humanost, poštenost in delajo izključno v dobrobit narodu, a ne ????? :):):):):):):)) vsi vi delate le za svoje žepe in žepe znancev, ter članov ožje in širše familije.... Le narodu še to ni jasno!!!!!!!!!!!!! strankarskih podpornikov v sloveniji je še zmeraj preveč in ravno ti, dajejo moč našim kameratom, da lahko na polno plenijo državo, ter se držijo hramskega stolčka, kot pijanec plota...... zaposleni v hramu: preprodajalci orožja prekupčevalci z zemljišči ponarejevalci šolskih spričeval, diplom, izpitov plagijatorji propadli podjetniki.....itd no in večina je še dodatno opremljena z znanjem iz korupcije, klientelizma, zavajanja, laganja, ponarejanja....itd :):):):):):):):) rezultat njihovega skupnega dela pa je: SLOVENIJA DANES NO IN V SLOVENIJI IMAMO DEJANSKO LJUDI, KI SE S TEMI LJUDMI IDENTIFICIRAJO, JIH POVELIČUJEJO.......... KAKŠNI VOLILCI, TAKI VODJE, KAKŠNI VODJE, TAKA DRŽAVA : bav čar, šro t, hil da, kra mar, črni gnoj, zidek, presvetli ško fje...itd pa se vam lepo smejijo, potujejo po svetu in se z našim denarjem gredo hedonizma ............................No in vsi vi ste nas namesto v obljubljeno švico pripeljali v srednji vek..........................
Ivan Bricklayer
24. 08. 2012 22.16
Illy2, paše k tvoji ugotovitvi: »KAKRŠNI VOLILCI, TAKI VODJE, KAKŠNI VODJE, TAKA DRŽAVA...« Korlov »ego spiritus« je že v času sodelovanja z Grimsom (Kranjska občina) bil posvečen in je prejel dozo kroničnega »sindroma laži in potvarjanj«, pravzaprav se ga je kar nalezel-sindroma namreč; in to zdaj zdravi na način, da svojim bučkotom v DeSUS-u, prodaja »sindrom« za čisto prave bučke... Vedar pozor »bučkoti«, bučke so votle bučke, saj samo odmeva, kaj ne slišite??? Laž, laž, laž...
tali?ni tom
24. 08. 2012 20.31
+2
spodnji opis je točen , mi je pa všeč tudi erjavčev naslov zgoraj ! tako kot pravi bi moralo biti samo kaj ko se vsi prodajo za prgišče novcev !
Ivan Bricklayer
24. 08. 2012 20.16
+10
Je tip »latino« politika, katerega značilnosti so zajete v »egoistični preračunljivosti« ter je temu primerno in po potrebi upogljiv in poslušen, ko pa začuti, da se lahko ponovno zravna, pa postane govorljiv in v trenutku pokončen ter skorajda napadalen-vse v ogradi na odpoklic..., potem pa ponovno služnosten in pokoren in potem ponovno in ponovno... Republika Slovenija, v tem trenutku, ne potrebuje K.Erjavca, saj bi ga brez kakeršnegakoli problema lahko nadomestil , katerikoli, »stand up komik«...
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 20.29
+5
M_teorija
24. 08. 2012 22.08
+3
Kar pa ne pomeni, da velja obratno, da Korel lahko nadomesti kateregakoli »stand up komika«...To mu uspeva le na političnem parketu!?
M_teorija
24. 08. 2012 20.13
+10
Zgleda, da so volitve že blizu. Korel v vsakem stavku omenja penzioniste, pa vse bolj postaja edina leva stranka. Spet!
b77
24. 08. 2012 20.06
-4
ljubljana je dopoldne zabasana z dementnimi penzionerji ki se prevažajo od trdovine do trgovine! Kriza????? DAJTE NO TA ŠELE PRIDE! PENZIONERJI POZABITE NA VIŠJE PENZIJE, VAN JIH NE IZPLAČA VEČ NIHČE KER NI OD KJE VZETI! PRODAJTE SVOJA PREVELIKA STANOVANJA IN HIŠE, AVTOMOBILE, VIKENDE........IN SE POSTAVITE NA REALNA TLA , KOT SMO SE MORALI DELAVCI IN PODJETNIKI!
b4rdy
25. 08. 2012 00.52
se ti zdi veliko da mož in žena dobita skupaj komaj 600€ penzije???
M_teorija
24. 08. 2012 20.03
+6
A mogoče kot zunanji minister namerava združiti vse penzioniste tega sveta!?
M_teorija
24. 08. 2012 20.01
+7
Korel vi ne zagovarjate šibke ampak jih NAgovarjate in izkoriščate za vam lastne cilje!?
srebrnibreg
24. 08. 2012 19.48
+3
Kako je pa kaj s tistim jurjem penzije katero je obljubljal. Izgleda, da je to mislil na dva meseca jurja.
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.02
admine zakaj radiraš?
WikiX
24. 08. 2012 18.32
+8
Erjavec je lahko dober politik edino, kadar je čisto tiho in ga nihče ne opazi, sploh nihče več ne ve, minister česa je trenutno, ampak že česa, če je Janša na oblasti. Pokvarjen in hinavski mesar, za katerega nihče ne razume, zakaj so ga sploh uvozili iz Belgije, normalno da se mu Simsićeva opatijska diploma ne zdi nič posebnega, tudi on ni postal državni uslužbenec zaradi znanja in izobrazbe. Prej je bil že marsikaj, celo Minister za obrambo pod bivšo Janševo totalitarno vladavino, kjer je skrbel za najbolj transparentne posle vseh časov, še posebej ko je ob izbruhu afere, prodajal vojaška stanovanja, da bi na hitro dokupil še oborožitev za Patrije, čeprav stanovanja sploh niso bila od vojske. Neki ljudje so bili sicer noter, ampak kaj to njega briga, on je iz Belgije. Misli, da je država kot ena velika kmetija, katere je slučajno gospodar in jo lahko upravlja kot svojega prašička, za denar bi prodal še lastno mater, kaj šele elektro Slovenije, seveda šele potem, ko jim bomo postavili še TEŠ, ki ga že prodajajo tujcem, čeprav sploh še ni izgrajen. Lepo so se zmenili s svojimi prijatelji Hrvati, Kitajci bodo kupili njihovo pristanišče, potem pa bodo vozili robo od tam čez naše železnice, ko nam bodo sosedje najprej zato zaprli še morje, če ne bi, tudi nihče ne bi kupoval njihovo pristanišče. Volilci smo jasnoin nedvoumno povedali, kaj si mislimo o pokojninski reformi oziroma kakršnem koli omejevanju že priborjenih splošnih socialnih pravic, ker če so lahko neomejeno kradli prej, bodo neomejeno kradli tudi pozneje, tisti, ki so že v pokoju so zadnji, ki se bodo za to sekirali. Erjavcu je vseeno, stranka pod njegovim vodstvom itak nima praktično nobene podore več med narodom, ob prvi večji napaki vlade, jih praktično ne bo več v parlamentu, on pa bo med prvimi letel iz vlade. Najslabši pbrambni minister vsehčasov, najslabši minister za okolje in najslabši zunanji minister vseh časov, pa še vedno misli, da zanj ni panike, ker ga podpirajo neke bogate stare mame, po rodu iz tujine. Admin ne briši, se bova že osebno zmenila z Erjavcem, ko bo prišel glavni poračun, bo odmevalo do belgije.
prašek
24. 08. 2012 18.48
+2
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.49
+6
Erjavec je tako kot Dimsi Rupel, preživel bi tudi jedrsko katastrofo, vedno se nekam uštuli
srebrnibreg
24. 08. 2012 19.32
+1
Korl si je zaslužil zunanje ministerstvo zaradi pohlevnosti Janši.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.34
+2
Korl je navidezno pohleven vsakomur, a v resnici je on pregnan, da si tega niti predstavljati ne moremo. Pozdravljen
srebrnibreg
24. 08. 2012 19.36
+1
hajduk pozdrav - si bil danes dopoldan v službi?
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.41
Ja ampak samo zjutraj 6 ur, danes sem doma, jutri imam 13 ko, samo v trgovini, tako da me ne bo na portalu čisto nič. Vprašanje, če ne grem jutri še en lokal varovat, ker eden od mojih nima prevoza, in tam delata dva naenkrat. Tako, da malo sedaj zabušavam, in kracam sem gor
srebrnibreg
24. 08. 2012 19.43
+1
Da nisi slučajno bil pred kakšnim hotelom. Pa ne zameri za radovednost.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.45
Ne, nisem, kaj je bilo kaj narobe? Danes sem delal na bolj ,,umazanem,, nalogu, brez vsega smo tam, revščina, ampak plačajo pa nam, in to je pomembno.
srebrnibreg
24. 08. 2012 19.46
Ne, vse je v redu. Mislil sem, da si eden od tistih.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.48
Kateri hotel je bil? Če je bilo kaj narobe povej, ti je kdo težil mogoče?
srebrnibreg
24. 08. 2012 19.51
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.54
Slon nima fizičnega varovanja, ima samo svoje receptorje. Nazadnje je bilo v Slonu varovanje do leta 2006, ko je imel nekdo v najemu nočni klub Slon, in takrat je tam varovala varnostna služba BBR. Ki je varovala samo nočni klub, in ne hotela, in sicer v obratovalnem času kluba, in to vsak dan od 22 do 4 ure, razen nedelje ko se je delalo od 22 do 3 ure.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.56
No WikiX bo sedaj popenil, ker sem izdal državno skrivnost, in me bo prijavil na sedež SDSa, da Hrvatje pripravljajo napad na ključne hotele. Wikix ti si faca
WikiX
24. 08. 2012 18.32
+3
Pa kaj je ta Erjavec, a je vampir, bo treba vzeti v roke lesene kole?
01xxy
24. 08. 2012 18.26
+6
Tudi to bodo požrli, kot so že marsikaj, je rekel tisti klinični "moralni" teolog po mariborski cerkveni lopovščini. Isto je mislil verjetno "moralni" Erjavec, ko je mešetaril s svojimi glasovi in poslanci. Pa sta se oba precej zmotila, zgleda.
jansa-arms
24. 08. 2012 18.26
+2
pa koga briga ta ehjavec,dajte majerja gor!
Boris Zupanc 1
24. 08. 2012 20.29
+1
Jimi1
24. 08. 2012 18.11
+6
.... "Vse skupaj je bilo pretirano. Dejstvo je, da je verjetno na neobičajen način prišel do spričevala..... Ha,ha,Kahl. Tudi meni bi danes kakšen doktorat prav prišel, saj visoka na znanju in običajnem načinu pridobljena tehnična izobrazba v tej državi še ne pomeni službe. Kje se lahko nabavi takšna instant izobrazba na "neobičajen način"...
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.08
+2
Erjavca sem imel priložnost varovati, ko je bil še v Janševi vladi minister, na Bledu, zdi se mi, da je bil julij 2005. Vem, da je bilo neko zborovanje evropskih gasilcev. Nikoli ne bom pozabil, kako mi je dal roko, in vprašal kako ste, ter cinično zamral nje, je hmmm, ja,ja. On samo igra klovna, to ,,osebo Karli,, je on dodobra naštudiral, v resnici je on zvit kot presta, vendar igra norčka, kajti na ta ,,imidž,, je preživel in živel vedno v vsaki vladi. Sedaj je pa prišel, do konca svoje politične poti, tako da lahko pričakujemo še kakšen ,,šok,, od njega. Ne verjamem, da se bo umaknil v tišini, kot Bajuk, ampak da bo pred tem poizkušal VSE in to z nenavadno potezo, samo da se obdrži v slovenskem političnem prostoru.
STARTERKA
24. 08. 2012 18.11
+0
A ti si tisti ki je pomagal Kunstlja potopiti?
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.14
+1
Kunstelj je bil del ekipe za varovanje oseb v vladi, če se ne motim. Poznam pa te fante, ki so varovali politike, vendar ne bi o tem, ni korektno govoriti teh stvari, če nekoga poznaš.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.15
+1
Kogar pa zanima si pa lahko pogleda to ekipo na eni internetni strani, kjer so slikani ob BMW ju 525, E 34, to se pravi letniku od 88 do 95.
WikiX
24. 08. 2012 18.36
+1
1911-HAJDUK, najbolj pomembni kvaliteti osebnih stražarjev in državnega varovanja sta anonimnost in diskretnost, tebi ne bi dal nihče čuvati niti stare gate. Napiši raje malo, kako delaš v Sloveniji od zore do mraka in imaš med vsem tem telesnim varovanjem komaj časa za komentarje.
JanzeLjj
24. 08. 2012 18.40
+1
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.45
+1
Wiki jaz nisem telesni čuvaj, ne vem od kod ti ta podatek. Poleg tega to niso nikakršni zaupni podatki temveč moja opažanja, ko smo jih varovali na prireditvah. Poleg tega, ko komentiram delam na recepciji, trgovinah, prireditvah, in kadar delam na recepciji, in ni nikakršnega dela, potem lahko pisarim sem gor. Brcnil si v temo, tako kot takrat ko si napisal kako je lahko potomec Ustašev pri nas varnostnik, a stara dva očeta sta mi bila partizana. In pojasnil sem ti, da imamo v družini v daljnem sorodstvu le enega Ustaša, kar ni niti tako veliko, če pogledaš koliko imamo partizanov. ŠE KAJ WIKI?
JanzeLjj
24. 08. 2012 18.52
+1
Erjavca sem imel priložnost varovati, ko je bil še v Janševi vladi minister Pišeš potem dvoumno v tem primeru sem jaz s Kučanom sok pil!
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.53
+2
Ja, princip v ta prvi vladi ko je bil obrambni minister, saj veš 2004-2008. Pozdravljen
JanzeLjj
24. 08. 2012 18.54
+1
enako pozdravljen bodi pa z majerjem sva skupi kolesa kradla:)
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.55
+1
Saj sem napisal letnico, 2005 je bilo, pod šotorom so imeli gasilci evropskih dežel, neko zborovanje, ni bilo skoraj nič ljudi, prazen šotor. Kuhali so pa golaž in pa pekli pleskavice, vroče je bilo, kot hudič to se še spominjam.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.55
+3
In on je pajsnil boljšega od tebe-kdor zna zna
JanzeLjj
24. 08. 2012 18.56
+2
to maš pa prav krasti žal nisem znal nikoli!
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.58
Malo se hecam, ne zameri, sam doma pa imam čas za vse kar želim, malo bil na kavi, sedaj si kuham, jutri pa delam 13 ur, 9 za državo, 3 za soprogo, 1 uro pa zase. Ma za burek in pivo BO, in to je važno.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 18.59
Če pa ostane še za novega Zagorja, potem sem pa ZMAGAL
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.00
jst bluzim že tri mesce mal morje mal Lj dosada bo treba septembra zagrabt položnice prihajajo!
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.00
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.01
+1
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.01
+1
Princip jaz rad pišem, kaj opažam in kaj se godi, zato se nikdar ne držim tematike, pač rad pisarim, ko imam čas, imam pa računalnik komaj 2 leti, nisem nek pristaš tehnologije.
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.03
Izhajajo jih lahko vse daš dol iz interneta, rišejo se pa seveda in izhajajo tudi novi, naklada za celo bivšo Jugoslavijo je komaj 9 tisoč izvodov, pa še teh 9 tisoč se ne proda
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.03
+1
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.03
+1
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.06
Hrvaškem, obstajajo pa tudi srbske izdaje, vendar, so to isti izvodi kot hrvaški, so pa Srbi kakih 6 mesecev pred Hrvati, tako da se igram pirata in jih včasih zastonj snamem nove dol, včasih imam pa moralnega mačka pa ga tudi kupim
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.07
+1
JanzeLjj
24. 08. 2012 19.09
MISTERIJMISTERIJ
24. 08. 2012 19.30
Kaj si še gor princip, ali si šel na pivičko
KML
24. 08. 2012 18.00
+4
Kaj imate toliko povedati čez Karlčka? Pa saj govori čisto resnico! Vrh DESUS-a in še posebej njegov vodja od vselej zagovarjata šibke - torej tiste, ki so jim popustili ligamenti in se jim že dlje časa tako seseda hrbtenica, da so že čisto upognjeni. Z drugimi besedami - sebe.
STARTERKA
24. 08. 2012 17.56
+4
Ni čudno če je v vladi štala. Če pa so med aktivisti tudi konji (hanoverčan)
I G N O R A N T
24. 08. 2012 17.55
+6
Za vojne zlocince je Hag hm kaj pa za tiste kateri so ekonomsko potopili drzave?
Jimi1
24. 08. 2012 18.16
+2
hanoveranec
24. 08. 2012 17.53
-8
Da so eksekuterji izbrali Barbarin rov za obračun s tri tisoč nedolžnimi žrtvami, je brez primerjave v zgodovini genocidov in hudodelstev zoper človečnost v preteklem stoletju. Da je totalitarni režim in njegovi oblastniki želel pokončati žrtve v osrčju Hudo jame, prikazuje, da se je svojega ravnanja na neki ravni sramoval, in svoja hudodelstva želel prikriti pred očmi navadnih ljudi in širše slovenske javnosti. Še več, žrtve hudodelstev v Barbarinem rovu so skrili za več betonastih pregrad. Vendar je bilo slednje sfizovo delo, saj se je med slovenskimi ljudmi hitro razvedelo o hudodelstvih totalitarnega režima. Ko se oddaljimo od krvavega jaška, si lahko v sosednjem rovu ogledamo že izkopane kosti in tudi spete lasne kite žrtev, ki so trenutno razporejene v modrih plastičnih škatlah v dveh vrstah vzdolž rudniškega hodnika. Skoraj sedemdeset let po storjenih hudodelstvih so žrtve, predvsem njihove duše, še vedno ujete v Hudi jami. Ko si človek ogleduje prizorišče hudodelstev čuti, da ga spremljajo ujete duše žrtev, in mu skušajo povedati, da želijo iz kraja, kjer so morale prisilno končati svojo življenjsko pot.
M_teorija
24. 08. 2012 17.57
+7
še manj pa poneverjanja zgodovinskih dejstev predvsem tega, daa je Bog spregledal in udaril tako kot le od zna, da kaznuje grešnike!
STARTERKA
24. 08. 2012 17.57
+3
''Rok amnestije je do 15. jan. 1945 ! Po tej amnestiji ne bo nihče več imel možnosti izgovora, da ni bil poučen ali da ni imel prilike popraviti svojo zmoto. Zato po tej poslednji velikodušni gesti naše oblasti ne bodo nudile rešitve nikomur več, ki ga bo konec vojne zalotil v taboru vojnih zločincev in fašističnih pomagačev. Narodna Osvobodilna Vojska bo vsak čas skupno z Rdečo Armado osvobodila vso Jugoslavijo. Za tiste, ki jih bo zalotila Narodna Osvobodilna Vojska in zavezniške armade v protinarodnih vrstah, bo poslej samo še neizprosna kazen in uničenje.''
M_teorija
24. 08. 2012 18.01
+3
Amnesti je verjetno veljala za tiste skesance, ki so odložili orožje in podpisali poraz. Pa je bilo tako!?
jansa-arms
24. 08. 2012 18.03
+1
he he he he he he he ehe he he hahahahahahahah
Piranez
24. 08. 2012 18.05
+6
Nedolžne žrtve? Izdajalci lastnega naroda so nedolžne žrtve?
urbanko
24. 08. 2012 18.06
+6
Kaj se greste desničarji bog je kaznoval belogardiste,kje so izdajali svoje brate.
Jimi1
24. 08. 2012 18.22
+5
Oni, ki so do konca vztrajali so po breznih končali. Imam soseda, ki je od belih kakšen mesec pred koncem dezertiral, pa so ga živega pustili, samo v titovo vojsko je moral iti vojaščino odslužiti, ker mu 2 let pri belih niso upoštevali. Tudi kasneje mu služba pri Dolfeju pri karijeri ni škodila.
WikiX
24. 08. 2012 18.40
M_teorija
24. 08. 2012 17.47
+9
Korel nehaj že zavajat te takoimenovane šibke, ker vsakič ko omeniš "naši upokojenci" jim gre slabše!?