Slovenija

EPK Maribor so predstavili tudi Londončanom

London, 23. 03. 2012 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Londonu so predstavili letošnji evropski prestolnici kulture – slovenski Maribor in portugalski Guimaraes. Turistična in kulturna predstavitev je bila tudi prikaz dobrega in prijateljskega sodelovanja dveh evropskih držav.

Predstavitev EPK v Londonu
Predstavitev EPK v Londonu FOTO: Maribor - EPK 2012

V sodelovanju slovenskega in portugalskega veleposlaništva v Londonu ter predstavništev obeh turističnih organizacij v Veliki Britaniji je potekala predstavitev Maribora in Guimaraesa –– evropskih prestolnic kulture v letu 2012. Šlo je predvsem za turistično in kulturno predstavitev letošnjih prestolnic kulture ter njunih okolic. Dogodek pa so izkoristili tudi za prikaz dobrega in prijateljskega sodelovanja dveh evropskih držav.

Kot so sporočili iz EPK Maribor, so v času nestabilnih svetovnih razmer in naraščajočem skepticizmu prav integracije skozi kulturo in turizem najmočnejša diplomacija. Sodelovanje s Portugalci kaže na dobre odnose med obema prestolnicama kulture, saj tu ne gre za nikakršno rivalstvo, temveč spodbudno sodelovanje in dopolnjevanje, so dodali.

Pojasnili so še, da je bila za Maribor in regijo to odlična priložnost, da se prikaže v precej eminentni družbi v enem pomembnejših svetovnih mest, kot je London. ''London, mesto, kjer se stikajo najrazličnejši kulturni vplivi, je za Slovenijo izjemnega pomena, kar kažejo tudi sodelovanja na raznih ravneh. Letošnje olimpijske igre in EPK pa so nova priložnost za navezavo tesnih vezi in povezav, ki jih vidimo z Veliko Britanijo,'' je dejala Suzana Žilič Fišer, generalna direktorica EPK.

Do sedaj se je Maribor z EPK v letih 2011 in 2012 uspešno predstavljal na vseh večjih kulturno-turističnih dogodkih veleposlaništev v Londonu in Dublinu ter predstavništva STO v Londonu. Na slovenskem veleposlaništvu v Londonu so tudi odprli info točko o Mariboru, kjer si lahko zainteresirani pridobijo vse informacije o programu EPK.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

godhead
24. 03. 2012 10.49
+6
kak epk? ko grem skozi maribor ni nikakršnega sledu o kakšnih kulturnih dogodkih, o tistem porabljenem denarju pa tudi ne.
kor22
26. 03. 2012 11.05
pa saj ne rabimo niti kulturnih dogodkov, prvo naj dajo narudo dnar da si bo lahko šau to pol ogledovat
unja1.m
24. 03. 2012 07.41
+3
maribor in epk...dva nezdružljiva pojma
Schallabweiser
24. 03. 2012 06.03
+2
samo še kandidatura za letno univerzijado manjka.....