Črna kronika

Prvi objem matere in hčere po letu in pol

Ljubljana, 29. 03. 2012 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
N.D./S.S./STA
Komentarji
1146

Skrivanje koroške deklice je bilo zelo dobro organizirano, osumljeni so delovali kot prava kriminalna združba, so povedali na policiji. Oče deklice obžaluje sodelovanje s Svetovalnico Akcija!. Markačeva je vesela, da je deklica doma, očetove besede pa je zanikala.

"Petletno deklico iz Koroške so v sredo zvečer našli," so ponoči sporočili s Policijske uprave Celje. Dodali so, da je deklica živa in zdrava. Zgodaj zjutraj so na policiji potrdili še, da je deklica zdaj na varnem.

Takole tesno sta se po letu in pol objeli mama in hči.
Takole tesno sta se po letu in pol objeli mama in hči. FOTO: POP TV

Na policiji so na novinarski konferenci potrdili, da so deklico našli pri babici. Sinoči naj bi babica deklico sama pripeljala iz Avstrije v Ljubljano, kjer naj bi jo predala policiji. Iz Ljubljane pa so ju nato odpeljali na Policijsko upravo Celje.

Na policiji so še poudarili, da so bili v času preiskave za policiste na prvem mestu vseskozi pravice in interesi otroka. V skladu s tem so se izvajale tudi vse aktivnosti, ki jih je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu. Preiskava se nadaljuje, usmerjena pa bo predvsem v razjasnitev vlog posameznikov, ki so bili vpleteni pri skrivanju deklice.

V preiskavi so kriminalisti uporabljali tako klasične metode policijskega dela kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe, pri čemer so ugotovili, da pri izvrševanju kaznivega dejanja pomaga več oseb, je povedal Jože Senica, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Preiskovalci so opravili preko tristo razgovorov in poizvedb, sodelovali so tudi z varnostnimi organi v Avstriji, Nemčiji, na Hrvaškem in v Italiji. V preiskavi je dnevno sodelovalo večje število kriminalistov in policistov.

Na celjski policijski upravi so spomnili, da je policija med preiskavo v soglasju z materjo objavila dekličino fotografijo in pozvala javnost k pomoči pri iskanju deklice, vendar koristnih podatkov policisti in kriminalisti z objavo fotografije niso pridobili. V nadaljevanju so na podlagi pridobljenih podatkov iz izvedenih ukrepov ter podane prijave očeta in starega očeta deklice kriminalisti odvzeli prostost trem osebam z območja Ljubljane in Koroške, in sicer 39-letnemu moškemu in 36-letni ter 33-letni ženski. Kot je znano, so to Matic Munc in Natalija Markač iz svetovalnice Akcija in Munčeva žena Jerneja Munc

Skrivanje je bilo zelo dobro organizirano

Preiskovalci so v nadaljevanju opravili še šest hišnih preiskav in dve preiskavi vozil, pri čemer so zasegli več predmetov, ki so potrdili, da osumljeni sodelujejo in imajo zelo aktivno vlogo pri skrivanju pogrešane deklice. V zadnjih mesecih so to počeli proti volji dekličinega očeta in kljub vsem njegovim zahtevam, naj se deklica vrne, so pojasnili na PU Celje.

Munca, njegovo soprogo in Markačevo so pristojni že izpustili. Na prostosti je tudi dekličin oče.
Munca, njegovo soprogo in Markačevo so pristojni že izpustili. Na prostosti je tudi dekličin oče. FOTO: Mia Media

Po do sedaj zbranih podatkih so osumljeni organizirali skrivanje deklice vse od marca lani. Samo skrivanje je bilo zelo dobro organizirano, osumljeni so delovali kot prava kriminalna združba, z natančno razdeljenimi vlogami. Deklico so skrivali na več lokacijah tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Od tega dlje časa v Avstriji. Večino časa je bila ob deklici njena babica, ki pa ni imela neposrednega kontakta s člani družine, komunikacija o stanju deklice pa je potekala le preko za to določenih oseb, so dejali na policiji. Organizatorji skrivanja so uporabljali veliko varnostnih potez, pri čemer so pri komunikaciji uporabljali le za to določene telefone in računalnike ter pri tem uporabljali le njim poznana gesla. Zaradi tega je bilo iskanje deklice in dokazovanje kaznivih dejanj oteženo, zahtevno in dolgotrajno, so še pojasnili na PU Celje.

Deklica je sedaj pri mami

Deklica naj bi noč preživela na enem izmed centrov za otroke. Po besedah direktorice Centra za socialno delo (CSD) Ravne na Koroškem Sonje Tiršek so deklico danes predali mami Aleksandri Tuksar. Pri predaji deklice mami je sodelovala strokovna delavka CSD Ravne na Koroškem, ki je po besedah Tirškove povedala, da je bila deklica mame vesela. Tirškova ne ve, kje je bila deklica v času, ko je bila pogrešana. Je pa še dejala, da so tisti, ki so bili navzoči ob predaji deklice mami, povedali, da se ob srečanju sploh ni pokazalo, da se nista videli leto in pol.

CSD Ravne na Koroškem bo tudi v prihodnje v stalnem stiku z mamo, je dejala Tirškova in dodala, da bodo nudili kakršno koli pomoč, če jo bosta mama in deklica potrebovali.

Tudi odvetnica dekličine mame Irma Pavlinič Krebs je povedala, da je bilo srečanje deklice z mamo "zelo ganljivo". Pri predaji so po njenih besedah sodelovale različne strokovne službe, ki so obema ponudile pomoč. Glede prihodnjih stikov deklice z očetom, pa je Pavlinič Krebsova povedala, da jim ne bodo nasprotovali, bodo pa nadzorovani in bodo potekali na način, ki za deklico ne bo obremenjujoč.

Izpustili vse vpletene

Ker so deklico našli, je okrožno sodišče v Slovenj Gradcu izdalo sklepe o odpravi pripora za osebe, ki so jih pristojni v povezavi s primerom izginotja deklice priprli. Tako so na svobodo odkorakali psiholog Matic Munc iz Svetovalnice Akcija! in njegova sodelavka Natalija Markač ter tudi dekličin oče Boštjan Kaker. Zdaj se bodo lahko branili s prostosti. Policisti so izpustili tudi Munčevo ženo Jernejo Munc, ki so jo v torek pridržali.

Oče obžaluje, da je zaupal Svetovalnici Akcija!

Boštjan Kaker
Boštjan Kaker FOTO: POP TV

Za oddajo 24UR OB ENIH je v prvem pogovoru po prihodu iz zapora Boštjan Kaker dejal, da si nikoli ni predstavljal, da se bo zgodba z njegovo hčerko tako zapletla. Pristal je le na to, da jo odpeljejo za dva tedna, da bi se tako postopki na sodišču pospešili, na vse nadaljnje odločitve Munca in Markačeve pa da ni imel vpliva. Je pa zdaj srečen, da so hčerko našli in da bo lahko normalno živela. "To je moja največja sreča," je dejal.

Na vprašanje, ali bi danes ravnal kaj drugače, je oče odgovoril: "Nikoli se ne bi obrnil na Svetovalnico Akcija!" Kaker trdi, da je bil deležen številnih groženj, če ne bo ravnal tako, kot so mu svetovali. "V začetku mi niso povedali, kam gre hčerka. Obljubili so, da bo na varnem, da ji bo lepo," je dejal Kaker in ob tem dodal, da sta bila Markačeva in Munc tista, ki sta deklico skrila.

Grožnje, da je v postopek vpletenih veliko vplivnih ljudi, da ga bodo mediji "zdrobili", in izsiljevanja ter tudi žalitve, da je slab oče in da noče zaščititi svojega otroka, so se nadaljevale tudi takrat, ko je bil že v priporu. Takrat je bil, kot je dejal, tudi nadzorovan in si ni ničesar upal povedati svojcem, komuniciral je samo s svojo partnerico.

Zaveda se, da kazenska ovadba zdaj grozi tudi njegovi mami, ki je bila več kot eno leto z deklico. Prepričan pa je, da tudi ona ni smela ravnati drugače. "Moja mama je bila v bistvu talka Svetovalnice Akcija!," je povedal Kaker, ki je prepričan, da so njegovi mami govorili iste stvari kot njemu in obljubljali, da se bo zadeva kmalu končala. "Bila je na neki način ista talka kot moja hčerka. Ni mogla tega sama prekiniti, ker ni imela z zunanjim svetom nobenih stikov," je dejal Kaker.

Dodal je, da ves ta čas ni vedel, kje je njegova mama, prav tako ni vedel, kje je hčerka. Da je z njo vse v redu in da je živa in zdrava, pa se je po njegovih besedah lahko prepričal le ob fotografijah hčerke, ki mu jih je na elektronski naslov posredovala Markačeva. Slednja je od Kakerja, kot je danes ponovil, dobila precej denarja "na roko", koliko točno ji je plačal, pa ni povedal.

Zdaj pravi, da bo zadeve reševal po pravni poti in storil vse, kar bo dobro za njegovo hčerko.

Odvetnik očeta doživel "šok svoje 15-letne kariere"

Odvetnik očeta Boštjan Verstovšek je dejal, da je pri tem primeru doživel "šok svoje 15-letne kariere", ko je spoznal razliko, kako so mu primer sprva predstavili in kaj se je v resnici dogajalo. Za dogajanje mu je Kaker povedal pred razglasitvijo sodbe 15. marca letos, ko je bil Kaker na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu obsojen na tri leta in pol zapora zaradi odvzema in zanemarjanja hčerke.

Sodba še ni spisana in še ni pravnomočna, sodnica jo bo po Verstovškovih besedah morala spisati glede na okoliščine ob izreku sodbe. Zatem so se okoliščine spremenile, zato se bodo na sodbo pritožili in upajo na znižanje kazni na največ za čas, kolikor je traja dosedanji pripor. Po Verstovškovih besedah je namreč potrebno vedeti, da brez Kakerjeve pomoči in sodelovanja s policijo deklice ne bi tako hitro našli.

Markačeva zanika besede očeta

Natalija Markač
Natalija Markač FOTO: Mia Media

Munc se je zavil v molk, Markačeva pa je po izpustu iz pripora poudarila, da je zadovoljna, da je deklica doma, saj je to razbremenitev za celo družino in tudi za njih. Zanikala je izjave očeta, da so jo skrivali oziroma da so nasprotovali, da se deklica vrne. ''Ti očitki so neutemeljeni, vse, kar smo počeli, je bilo v soglasju z družino,'' je Markačeva dejala za oddajo 24UR.

Po njenem mnenju je dekličin oče že celo leto pod določenimi pritiski in v stiski, zato je njegove izjave treba vzeti v zakup. Izjav mu ne zameri. Prav tako je zanikala, da bi ji oče za svetovanje plačal več kot 10.000 evrov. Markačevi se ne zdi sporno, da deklica več kot leto dni ni videla niti mame niti očeta. Dejala je, da je to manjše zlo, kot pa če bi jo vrnili v bližino dedka, ki naj bi jo zlorabljal.

Gorenak: Odprtih je še veliko vprašanj

Svoje mnenje o primeru koroške deklice je na svoji spletni strani delil tudi notranji minister Vinko Gorenak. Zapisal je, da je bistveno to, da je policija otroka našla. Ob tem pa je dodal, da ostaja veliko vprašanj še odprtih in ta vprašanja so vezana na policijsko in tožilsko delo v preteklosti, zlasti na začetku tega postopka. "Nisem prepričan, da je bilo v tistem obdobju vse povsem v redu. Tudi javno dostopni podatki odpirajo več vprašanj, kot dajejo nanje odgovorov," je zapisal Gorenak.

Družini naj pomaga stroka

Razvojna psihologinja Ljubica Marjanovič Umek je izrazila bojazen, da bi lahko okoliščine negativno vplivale na različna področja razvoja koroške deklice. "Da otrok nima stika s pomembnimi osebami v družini, neugodno vpliva na njen čustven in socialni razvoj. O tem ni nobenega dvoma," je dejala. Otroci po njenih besedah pri tej starosti rabijo varno okolje, kar ne pomeni, da so vezani samo na enega posameznika, ki ga dobro poznajo, ampak na celotno družino in širše socialno okolje. Deklici pa je bilo to, kot kaže, na neki način odvzeto.

"Verjetno ti neugodni čustveni dejavniki vplivajo na otroka, tudi na njegov čustven razvoj do drugih ljudi v smislu, koliko jim verjeti, koliko in komu zaupati, ali jo tudi pomembni ljudje puščajo na cedilu in drugo. Vse to so vprašanja, ki se morajo porajati v glavi otroka, ki to doživi," pravi psihologinja. Žal je to po njenih besedah trajalo dolgo časa, saj resničnih odgovorov na ta morebitna vprašanja deklica ni dobila. Ob tem je izrazila bojazen, da so to okoliščine, ki lahko v tej starosti negativno vplivajo na različna področja otrokovega razvoja. Razvojna psihologinja zato priporoča, da družini zdaj pomaga stroka, da se presodi, kaj se je pravzaprav zares z deklico dogajalo, kakšne travme doživljata tako oče kot mati, ter se jim poskuša ustrezno svetovati, kako priti nazaj do vsakodnevnega življenja.

Spomnimo ...

Kaker je bil v priporu od 22. junija lani. Policija ga je priprla po tem, ko je opravila hišno preiskavo na njegovem domu, deklice, ki je bila pogrešana od marca lani, pa tam ni našla. Kaker je bil 15. marca letos na slovenjgraškem sodišču obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja hčerke. Sodba pa še ni pravnomočna.

Deklico so iskali vse od lanskega marca. Izvršitelji Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu so 4. marca 2011 namreč poskušali odvzeti deklico iz Koroške njenemu očetu, saj je bila takšna odredba sodišča, ki je deklico dodelilo mami. A takrat izvršitelji deklice pri očetu niso našli in začelo se je ugibanje o tem, kdo skriva deklico in kam jo je odpeljal.

Vmes je oče dekličino mamo in dedka ovadil zaradi suma spolne zlorabe deklice, ovadba pa je bila maja lani na tožilstvu zavržena. V Svetovalnici Akcija! so v zvezi s tem vseskozi trdili, da sum ni bil raziskan.

Junija 2011 je policija dekličinemu očetu odvzela prostost, novembra pa se je začelo sojenje na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu, ki se je končalo 15. marca, ko je bil Kaker obsojen na tri leta in pol zapora. Sodba ni pravnomočna.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1146)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GET.A.GRIP
31. 03. 2012 08.22
+9
Hja,jst če bi jaz bil prepričan da mojo hčerko zlorabljajo, pod nobenim pogojem ne bi klical Munca da jo vrnejo,pa če dobim 10 let zapora!iPoraja se mi dvom da si je oče vse izmislil da bi uveljavil svojo voljo,moj prijatelj ga osebno pozna pa mi je povedal določene stvari o njem,(med drugim tut to da je delal za minimalca,prodajal pokvarjene avte kot tehnično brezhibne..od kod mu potem več 10000€?samo to bom rekel-->koristolovec!Zdaj se lepo vidi da prelaga vso odgovornost na svetovalnico Akcija kar je absurd,nadejal se je odškodnine zato je tut zdržal vso leto v priporu,ko pa je uvidel da Gnarja ne bo ,si pa je kar naenkrat premislil!HALO??Zdaj ga je strah kazni pa si misli zakaj bi ga nasrkal jaz če ga lahko pa Akcija?Saj pravim..kr neki.Munc drži se ,vse bo počasi prišlo na plano,drugič pa malo bolj premisli komu boš pomagal in komu ne.
_Riba
31. 03. 2012 21.52
+2
Munc se je šel Robina Hooda. Čeprav naj bi bil psiholog, je s tem skrivanjem deklice prav tej deklici naredil škodo. Hkrati pa se je povzpel nad institucijami, ker ni upošteval sklepa sodišča o dodelitvi deklice materi. A je to delo strokovnjaka ali je delo nekoga, ki meni, da je samo njegovo ravnanje pravilno. Takih ljudi se je za ogniti. V Sloveniji poznamo kar nekaj takih civilnih iniciativ, ki se borijo proti uradnim institucijam. Če pa pobliže pogledamo, gre za ljudi, ki imajo vseskozi probleme s svojimi ravnanji. Potem pa zastopajo razne naivneže.
matzandv
30. 03. 2012 20.29
+6
to je vse skupaj dobesedno kr neki.... en na drugega mečejo krivdo in se ven vlečejo, edini ki pa je nasrkal po krivici pa je uboga nedolžna deklica, ki si zasluži po mojem mnjenju komplet novo družino ki jo bo imela reda, ne pa tele ljudi ki so z njo ravnali kot z predmetom!
lasekP
30. 03. 2012 20.06
+4
verjeti v državne institucije............. ma ja!!!! na podlagi česa že??
Triera
30. 03. 2012 11.11
+2
Ne vem komu naj verjamem in me tudi zanima ne. Kar je v vsej tej zgodbi najbolj tragično je, da bo imela punčka posledice do konca življenja. Saj tega ne bo kar tako pozabila. Vem, kako je, ko se starši kregajo in drug drugemu grozijo, za njo je že dovolj boleče to, da starša ne živita skupaj in da sta vsak na svojem bregu, potem pa jo še eno leto in pol skrivajo. Moja dva sta se vseskozi prepirala, bila sem stara štiri ali pet let, ko je oče mami rekel, da se bo ločil (šel bom k advokatu), večkrat pa ji je celo rekel, da jo bo ubil, grozil ji je z nožem. Se še spomnim, da sem bila takrat čisto trda od strahu in da sem kričala ata, prosim ne, samo tega ne... Pa mi ni nobeden pomagal, nasilje pa se je samo stopnjevalo.
goyzer
30. 03. 2012 12.10
Jimi1
30. 03. 2012 10.34
+0
Tile novinarji so se preveč od Goebelsa učili. Sedaj nam perejo možgane, kako je v tej pedofilski mamini "družini" vse v najlepšem redu..... Fuj mediji podkupljeni !
Gustanj
30. 03. 2012 08.59
+0
Irma a lahk spiš??? Le počakaj na božjo kazen, magari 5 min pred odhodom na uni svet. Sramota si za Slovenijo!
_Riba
31. 03. 2012 21.43
+1
kakšen kretenizem, a seaj bo pa Irma kriva, ker zagovarja mamo.
Skorc69
30. 03. 2012 08.16
+13
Objem srečnega dedka in vnukinje bo pa možno videt na specializiranih ilegalnih straneh.
cirenij
30. 03. 2012 08.13
+21
Tale oče meša meglo. Nesramno je, da blati in bo celo tožil tiste, ki so mu stali ob strani. Zdaj, ko je hčerka pri mami, je pa vse o.k. Sem bil na njegi strani ampak zdaj dvomim o njegovih dobrih namenih. Samo, da je rešil sebe.
KekecImaVasRad
30. 03. 2012 08.18
+8
Res je in se strinjam s tabo, ker jaz bi šel do konca v kolikor bi bil prepričan, da je moja hčerka bila res zlorabljena...
cirenij
30. 03. 2012 08.22
+8
Nobeno sodišče, nobeno javno linčanje. Bi sam vse poštimal.
Jimi1
30. 03. 2012 10.37
+2
Drugače kot kaže v Sloveniji ne gre, če hočeš neke pozitivne rezultate....
KekecImaVasRad
30. 03. 2012 08.05
+10
Jaz pa mislim, da so izjave očeta, ki jih je dal neresnične... in sicer reče, da ni vedel, kje je hčerka, pa je bila le ta pri njegovi stari mami... reče, da je plačeval velike vsote, ampak ne ve točno koliko in vse na roko (je tudi mal čudna izjava)... pa, da so mu grozili, da ne bo več videl svoje hčerke... ne on in ne mama... in dve osebi, ki sta mu hoteli pomagat, sta v bistvu kriminalca.... mislim, da ne.... jaz mislim, da sta Munc in Merkačeva pristopila k zadevi, ker sta mu hotela pomagat zaščitit deklico... mogoče je bila zadeva sporna, ampak tudi jaz bi tako ravnal, če bi bil utemeljen sum zlorabe MOJEGA otroka... na koncu, pa je ta njegov odvetnik "skuhal" zgodbo, da naj se obrne proti njima in s tem reši svojo kožo in posledično tudi dekličino... Jaz pa mislim, da bo resnica prišla na plan in mislim, da se bo na koncu izkazalo, da je v bistvu oče tisti, ki je manipuliral (v prvi fazi o izkoriščanju deklice, v drugi fazi pa s tole zgodbo, da se obrne prosti svojim zagovornikom)... ...je Munc na zadnji tiskovi konferenc izjavil, da se ne bi spuščal v to zadevo, če ne bi bil popolnoma zaupal očetu... (meni to veliko pove in ne bi zavrgel svoje "karirere", če ne bi bil prepričan, da je to dejanje dobro v korist žrtve)....
Jimi1
30. 03. 2012 10.41
+3
Očetu so v pol leta oprali glavo. Časa v zaporu so imeli dovolj, pa tudi zamenjava odvetnika je svoje naredila. Odvetnik se je pač šel vezano trgovino s katero je navidezno na prostost spravil svojega klienta, žrtvoval pa za to vse kar družba pojmuje kot pravično in pošteno. Munc je s svojimi še tako pozitivnimi nameni "izvisel", kot žrtveno jagnje, seveda ga bo sistem povozil, ker se mu je drznil upreti !
puncka20
30. 03. 2012 07.57
+12
"Na policiji so na novinarski konferenci potrdili, da so deklico našli pri babici. Sinoči naj bi babica deklico sama pripeljala iz Avstrije v Ljubljano". Kaj zdaj, a so jo našli ali jo je babica pripeljala? Odločite se..
fenikss
30. 03. 2012 08.05
+5
Pripeljala jo je babica iz Avstrije. Tam pa je bila izolirana od okolice. Pa koga nateguje. Kako je pa potem prišla v Slovenijo? Pa zakaj po tem dolgem času? Tu se v sami zgodbi izjave stalno spremijajo na obeh straneh.
kofetka
30. 03. 2012 07.56
+7
Komentarji takšni in drugačni ne zaležejo nič, veliko vas govori tja v en dan, kot da ste bili zraven.......žal mi je deklice, ki je očitno samo sredstvo, le koliko njih dejansko želi popraviti narejeno škodo
weinheim
30. 03. 2012 07.36
+10
Ta primer ima toliko nejasnosti .....in kot se spomnim ,osnovni problem je bil v tem,da je dedek,po mamini strani,deklico spolno zlorabljal. Ali je bilo storjeno res vse,da je bil ta vzrok 100% zavržen,kot neutemeljen? Torej ,da so bile obtožbe očeta deklice neresnične in ga ne skrbi več,da bi bila deklica spolno zlorabljena. Meni se vse skupaj ne zdi zgodba,ki ima srečen konec,kot se želi prikazati.Srečen ,le v tistem delu,da se je deklica našla živa in zdrava.....ampak ali bo tudi v prihodne tako?
fenikss
30. 03. 2012 07.47
+8
Mislim da se očetu zadeva ni ispeljala po njegovih željah. Sedaj je obrnill zadevo sebi v prid potunkal Akcijo ki so vztrajali, otroka pa poslal tja kamor se je boril da ne bi nikoli prišel. MAMA, ki se zaradi lastnih ambicij ali pa užitka ODPOVE svojemu otroku NE MORE sebe imeti za MAMO!!!!!!!
tomy.anon
30. 03. 2012 07.59
+7
Jaz sem tudi tako razumel, da so bile obtožve ovržene, nakar je bilo v videu od 24ur povedano, da baje sum ni bil niti potrjen, niti ovržen. Mislim kaj se grejo. V VSAKEM PRIMERU morebitne spolne zlorabe bi moral državni organ storiti VSE da se zadevo razišče. Na koncu so deklico vrnili mami, še preden se je sploh raziskalo...
Sanela Albreht
30. 03. 2012 08.00
+3
Točno tako...........mama se je otroku odpovedala in tukaj ni nič spornega. Ko se odpoveš, je stvar končana in ni poti nazaj. Ženska, ki se odpove lastnemu otroku,
satiene67
30. 03. 2012 08.38
+2
Kokr vem, je informacije, da se je mama otroku odpovedala, lansiral samo oče, glede na to, kako zdej laže glede skrivanja deklice, je men vse jasno.
Sanela Albreht
30. 03. 2012 07.17
+24
Po mnenju nekaterih, ki so tukaj sodelovali, je do vsega tega v prvi fazi prišlo zaradi dekličine mame. Ta se je punčki ob rojstvu odpovedala, kar seveda vsi pozabljajo, in za moje pojme punčka pri njej nima kaj delati. Če se lastnemu otroku odpoveš, ga ne moreš potem kar zahtevati nazaj. Uglavnem, ker se je mamca potem spomnila da pa bi ona mogoče otroka le imela, je za htevala vrnitev skrbništva, oče, ki je za punčko zelo lepo skrbel in živel z njo normalno življenje, se je verjetno ustrašil izgube in je po nekaterih čudnih dogodkih, ki jih je punčka doživela in pripovedovala po vsakem obisku pri mamici in dedku, prišel do SUMA o spolni zlorabi. Tukaj se je potem vse skupaj začelo zapletati, deklico so odpeljali in kao skrili, v zaporu pa so pristali vsi tisti, logično, ki so najmanj krivi, v prvi vrsti je to dekličin oče, ki bo mogoče zdaj zaradi vsega tega kar je naredil, da bi hčero zaščitil in obvaroval, na koncu ostal brez nje, dobila pa jo bo mati, ki se ji je v prvi fazi življenja ODPOVEDALA. In prvo srečanje punčke in mame ni bilo nič kaj ganljivo, glede na to da se leto in pol nista videli, sta si bili čisto preveč domači. Zelo neobičajno.
Varstvo Medo Pu
30. 03. 2012 07.15
+8
ne moreš bit ravnodušen ob vsem tem. Vparašam pa se, kdo je lastnik tega stanovanja, iz katerega je slika. Razumem, da je na mizi polno igračk za deklico, ni mi pa jasno, kaj dela tam tisti kup cunj v ozadju. Ja, mejduš, če pa dobiš ljudi v hiši boš pa ja prej malo pospravil! Ima potem tudi glavo tako razmetano?
_Riba
30. 03. 2012 07.49
-1
satiene67
30. 03. 2012 08.06
+3
urca in papastrumf vama ne potegne, da bi to lahko blo v tistem centru ne ???
Afnac
30. 03. 2012 07.13
+8
V prvi vrsti bi kaznoval starša, ki sta edina krivca, da se to dogaja in da se manipulira z otrokom, ker sta iz tega naredila medijsko prepoznavnost. Vse te stroške bomo poravnali davkoplačevalci. Starša sta nezrela in neodgovorna In zaradi takšnih staršev se v Sloveniji dogajajo te stvari.
zoobkozob
30. 03. 2012 06.17
+8
men se zdi pa čudno,da je babica punčko pripeljala takrat,ko je njen sin že napisal in so novinarji dali v javnost pismo,ki ga je dobil munc od očeta deklice,rekel bi da je oče isto sodeloval do konca pri vsem tem grdem dejanju
Hunter87
30. 03. 2012 05.52
+14
Samo družina oziroma oče in mamica najbolje vedo kaj so imeli tako da je tukaj vsak komentar odveč, bi pa pokomentiral iskanje deklice. Vidim da imamo zelo sposobno policijo, da dobesedno \"amaterji\" ker to pač niso kriminalci, lahko skrivajo deklico več kot leto pred to našo odlično policijo, nazadnje bi imeli pa še višje plače, zakaj, a za to da bodo lahko na cestah še bolj *?
29350
30. 03. 2012 05.26
+15
Zal mi je oceta saj drzava in vsi manipulirajo z njim. On je hotel samo dobro deklici. Verjamem, da je okolje pri mami za deklico nenormalno. Vendar to je Slovenija. Socialne sluzbe so skupek nekih idio...., ki prjemajo redne place s tem, da ne naredijo nic dobrega ali koristnega za nae otroke in druzbo v celoti. Vendar to je odras cele nase druzbe.
tacamaca
30. 03. 2012 06.31
-1
z manimpulacijo in podtikanji proti mamici tega otroka je sam začeć...čez sto let pa bse nazaj pride
dusan72
30. 03. 2012 02.04
+36
Če se moja babica 1 uro ne javi na telefon, je mobilizirana že cela družina. Nočem sodit, ampak v vsej tej zgodbi je več laži kot resnice. kakorkoli je zdaj obrnjeno in hoče nekdo očeta prikazati kot žrtev...Da ni vedel KJE ima otroka, da ga po dobrem letu NI skrbelo za lastno mamo je neprebavljivo za vsakogar z IQ višjim od povprečnih januarskih temperatur. Me pa vsekakor zanima nadaljnji razplet, ker očitno so javnosi servirane samo drobtinice.
karabas
30. 03. 2012 02.11
+13
dusan72 Natanko tako, vse ostalo je podcenjevanje javnosti in pesek v oči!
karabas
30. 03. 2012 01.53
+43
PO LETU IN POL NAŠLI PRI BABICI???!!?? Če policija nekoga RESNO išče, najprej napoti specialce oz. usposobljene ostale ekipe k mamam, bratom, sestram, stricem, BABICAM, dedkom, najbližjim prijateljem, tudi znancem in še in še in še (kar je po proceduri POPOLNOMA JASNO)! Iskati babico v tem primeru leto in pol pomeni NAJMANJ policijsko korupcijo, če ne še kaj več!! Pojdite v banko, radi mene z vodno pištolo in jo usmerite v blagajničarko (kamere vas itak snemajo), potem pa pobegnite in se skrijte k polsestrini hčerki strica od vašega najboljšega prijatelja! V 24 urah vas bodo našli! Še kaj nejasno?????
tomy.anon
30. 03. 2012 07.53
+4
Pa še sploh je niso našli, kot se radi hvalijo v naslovih člankov. Babica jo je SAMA PREDALA POLICIJI. Mislim no..
satiene67
30. 03. 2012 08.03
Pa ka teb ni jasno? Pa ka ti misliš, da je babica skrivala otroka pr seb DOMA? Matr, ka vas je tle gor naivnih!!!