Slovenija

Ekološke straže za lepše okolje

Ljubljana, 16. 12. 2011 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Idilična narava v Ljubljani na bregovih Save, kjer lahko meščani najdejo mir in ... kupe starega pohištva, avtomobilskih gum, električnih kablov in salonitk. Tako je bilo še do nedavnega, dokler stvari ni vzel v roke ljubitelj narave Jože Horvat.

Idilična narava v Ljubljani na bregovih Save, kjer lahko meščani najdejo mir in ... kupe starega pohištva, avtomobilskih gum, električnih kablov in salonitk. Tako je bilo še do nedavnega, dokler stvari ni vzel v roke ljubitelj narave Jože Horvat.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Audy
18. 12. 2011 14.59
je to zravej Roj, slučajno?
Dušan Jan 1
18. 12. 2011 13.10
+1
Res pohvala vsakemu posamezniku in skupinam, ki se borijo za čisto okolje. Vendar bi vprašal g. Horvata KJE pa je bil vse do leta 2010 - kajti šele po novembru 2010, ko je bil imenovan v četrtno skupnost Črnuče se je s svojim psom pričel sprehajati po bregovih Save v Črnučah. Ni pa ga bilo, niti nikogar drugega od Četrtne skupnosti, ki bi takratnim vrtičkarjem pomagali pri pregonu onesnaževalcev - raje so vso krivdo prevalili nanje. Raje so zatisnili oči in pritrdili županu, da je potrebno vrtičkarstvo iztrebiti. Nikogar ni bilo, da bi preprečil tako bližnjim in daljnjim privatnikom onesnaževanje z avtomobilskimi deli, gradbenim materialom itd. Za vse so bili krivi vrtičkarji - tudi za cele kamione gradbenega materiala z mestnih gradbišč župana Jankoviča, kot npr. 25.8.2008, ko jih je pregnala peščica vrtičkarjev s pomočjo inšpekcije. In še eno vrašanje g. Horvatu: Ali so tudi za tisti kup gum in ostalega materiala, ki ste ga pred kamerami fotografirali krivi vrtičkarji? Ali pa vendarle "nezavedni" posamezniki, inšpekcija, policija in drugi organi, ki so tudi plačani za to - pa se pogosto tudi ob prijavi (čeprav je le ta anonimna) ne odzovejo.
bnam 2707
17. 12. 2011 15.56
+9
Mimogrede bi pozval še novinarje POP TV,da si gredo ogledat na teren in o temu poročajo javno po TV namesto,da poročajo o neki Paris Hilton ki afne gunca na stadionu stožice.
bnam 2707
17. 12. 2011 15.27
+7
Vsaka čast temu gospodu,ki pospravlaja za takimi,ki nimajo ne vesti,ne morale in svoje odpadke mečejo vsevprk v naravo. Tukaj bi dodal še nekaj,kar se mi zdi pomenbno.Na začetku krajinskega parka Barje v smeri proti Igu je gospod Dolinšek naredil pravo razdejanje na kmetijskem zemljišču prve kategorije in ima tam dejavnost,ki ne sodi v to okoloje.Vse to se vidi tudi z Google eartha in izgleda kot neko veliko razdejano letališče z kupi peska,odpadnega gradbenega materijala,cistern in ostale šare.Tam vozijo težki tovornjaki vsakodnevno in odvažajo ter dovažajo odpadni gradbeni materijal in zemljino.Vse to pred očmi vseh,ki tam živijo in pred očmi organov,ki bi morali ukrepati v zvezi z tem.Ta isti gospod zaprašuje celotno okolico in povzroča tresenje tal zaradi katerega pokajo hiše v neposredni okolici.Vse to počne z vednostjo tistih,ki so dolžni ukrepati vključno z županom,ki je tudi župan celotne Ljubljane in ne samo Stožic in tudi z vednostjo tistih,ki se gredo NATURO 2000.Vse to v posmeh pravni državi in organom,ki bi morali ukrepati takoj in brez pardona.Vse to se lahko dogaja le,če ima nekdo prav dobre veze v teh organih(inšpektorat za okolje in prostor,ministrstvo za kmetijstvo itd.)Ta isti gospod si je privoščil narediti 100m dolg in 6-7 m visok hrib,da bi zastrl pogled na njegovo opustošenje krajine.Le kdo mu pokriva hrbet? Ne verjamem,da župan tega ni videl ali neve zato,saj je o temu bil obveščen a se ni odzval.Jankovič ni samo župan Centra in Stožic kot sem že poudaril ampak župan celotne Ljubljane in bi moral temu primerno ukrepat!! V Ljubljani imamo cel kup redarjev,ki se izživljajo nad ljudmi in jih kaznujejo za vsako malenkost,namesto,da bi počeli tudi take stvari,ki jih počne namesto njih v članku omenjeni gospod,ki je vreden vsega spoštovanja. Gospod župan je šel na volitve z krilatico "dela".Res je da dela,a kaj dela je pa druga stvar.Na področju krajinskega parka Barje ne dela nič in dokaz je več kot očiten.Tudi,ko so čistili kanale ob Ižanski cesti in drugod,so izvajalci naredili pravo upostošenje saj so ob teh kanalih uničili in poškodovali stotine dreves kanale pa tako raztegnili,da sedaj izgledajo kot rečne struge.Vse to zaradi tega,ker nimajo pojma o sistemu,ki ga je zgradila že Marija Terezija.Zato,kar so naredili pred dvema mesecema bi moral nekdo odgovarjat.Kdo že je župan Ljubljane ? Nikomur ni treba iti na teren,če si želi ogledat to območje.Enostavno gre na Google Earth in bo videl vse in še več.
jože nagli?
17. 12. 2011 13.04
+3
VSA ČAST MOŽAKARJU !!!
YONSON
17. 12. 2011 12.42
+3
Ja bravo Jože Horvat- zelo dober prispevek , prašni delci so škodljivi za okolico povzročajo raka , bo treba tovarno zapret
minnaema@yahoo.com
17. 12. 2011 12.01
+3
Jože Horvat - kapo dol takšnemu človeku, ki si prizadeva za čistočo narave...menda pa Ni edini kajne in Lp
Marcel Korošec
17. 12. 2011 12.27
-1
da ljudje mečejo stran tako smeti se lahko vprašamo zakaj,morda pa pri nas nimamo urejena smetišča ali ne poznamo kako je z odvažanjem na smetišče ?
BlaBlaGluposti
18. 12. 2011 18.58
Točno tako, ne pa da pripelješ na smetišče npr. pralni stroj in ti še kasirajo. In tako se zgodi, da ljudje vržejo pralni stroj v potok.
Gone4eveer
17. 12. 2011 08.27
+5
Všeč mi je uvodni del tega članka, končno po dolgem času nekaj izvirnega.
Draža
17. 12. 2011 08.21
+3
Za to vse je kriva Snaga v Ljubljani,ker je ukinila kosovni odvoz materiala,ki je dvakrat letno,sedaj imajo način da cela ulica zbere smeti in pokličejo odvoz,tega v Sloveniji ni mogoče,ker so sosedje več ali manj med sabo skregani.
cesar
17. 12. 2011 08.44
+3
Imate pa verjetno odpad,kamor lahko sami odpeljete svoje večje stvari!Če jih lahko nekdo nesramno odpelje na kak lep travnik,ali ni vseeno če to odpelje na odpad,kjer za take stvari naprej poskrbi Komunala.Na tak skrben način lahko Slovenijo očistimo sami ljudje.Jaz nimam malo let,pa vseeno vse večje stvari odpeljem na odpad,kjer stvari nadalje odpelje Komunala.
limonca4
17. 12. 2011 09.40
+4
Lej, Meduza, ni Snaga kriva, krivi so ljudje, ki imajo primitivno mišljenje. Tudi takrat, ko so bili kosovni odvozi, se je to dogajalo. In to non stop, eni so pač primitivni, eni pa nestrpni (niso mogli čakati do termina). Sedaj je veliko lažje. Če so lahko odpeljali smeti do travnika, bi lahko komot odpeljali do odlagališča na Barju. A je to tako težko? Pa komot lahko tudi pokličete na Snago, da jih odpeljejo. Saj ne komplicirajo in tudi ne gledajo tako strogo, kar se tiče kilaže. Imam izkušnje, in to precej dobre! Sicer pa Jožetu vsaka čast!!! Lepo bi bilo, da bi bilo čim več takih ljudi.
Jesus Christ
17. 12. 2011 08.10
+6
Toooo Jože! Predlog za častnega občana Ljubljane!
veselo-na-delo
16. 12. 2011 23.15
+14
Smeti v naravi ne hvala to je samo pri nas. Zato pa vsaka čast da se najde vsaj eden ki mu ni mar do narave kot je še sedaj mar drugim ki to počno, (SMETIJO NAPREJ)
M_teorija
16. 12. 2011 22.55
+13
Vsaka čast, še posebej, ker je videti, da ne gre za nek populizem, ampak gre za človeka z občutkom do okolice, ljudi in narave!