Slovenija

Ekipe čistijo cestišča

Ljubljana, 19. 09. 2007 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zaradi poplavljenih vozišč in nanosov zemlje, ki so posledica torkovega neurja, je ponekod še vedno moten promet.

Nekateri deli cest so zaradi posledic torkovega neurja še vedno neprevozni
Nekateri deli cest so zaradi posledic torkovega neurja še vedno neprevozni FOTO: POP TV

Torkovo neurje, ki se je razbesnelo nad nekaterimi predeli Slovenije, je za sabo pustilo pravo opustošenje. Nekateri deli cest so še vedno neprehodni in zaprti.

Zaradi poplavljenih vozišč in nanosov zemlje je na Gorenjskem na cesti Bled - Bohinjska Bistrica odprta cesta le na dveh odsekih Bled - Obrne in Bohinjska Bistrica - Nomenj (za osebna vozila je možna pot čez Pokljuko). Ceste Dražgoše - Kropa, Železniki - Sorica, Železniki - Podrošt - Petrovo Brdo so zaprte. Cesta Škofja Loka - Železniki je prevozna z ovirami na cesti.

Na cesti Radovljica - Lancovo je zapora mostu čez Savo.

Na Štajerskem je zaprt izvoz Celje zahod v obe smeri zaradi poplavljenih vozišč v kraju Medlog pri Celju.

Zaradi poplavljenih vozišč so zaprte naslednje ceste: Velenje - Arja vas v Pirešici; Laško - Marija Gradec - Lahomno - Šentrupert - Šentjur; Hrastnik - Rimske Toplice - Laško - Celje, Zidani Most - Rimske Toplice ter Sevnica - Gor. Brezovo.

Na cesti Loče - Poljčane promet poteka izmenično enosmerno.

Zaradi poplave Dravinje so zaprte naslednje ceste: Rogatec - Majšperk, na odseku Majšperk - Breg; Poljčane - Majšperk, na relaciji Makole - Majšperk; Majšperk - Jurovci, na odseku Majšperk - Stranečka vas.

Na idrijsko-tolminskem so zaprte naslednje ceste: Petrovo Brdo - Podrošt (plazovi), Zakojca - Hudajužna in Čepovan - Most na Soči. Zaprta je tudi relacija Zali Log - Davča, saj je voda del cestišča dobesedno odnesla.

Na cesti Bača pri Modreju - Podbrdo poteka promet za osebna vozila izmenično enosmerno. Za tovorna vozila je cesta še vedno zaprta. Enako velja tudi za cesto.

Več o trenutnem stanju na cestah ...

Neurje
Neurje FOTO: Kanal A


Razmere v železniškem prometu

Ekipe delavcev Slovenskih železnic so očistile naplavine med postajama Jesenice in Bled Jezero.

Potniški vlaki že vozijo med Novo Gorico in Bohinjsko Bistrico (razen avtovlaka, ki bo začel spet voziti, ko bo dovolj upadla raven vode v bohinjskem predoru) ter med postajama Jesenice in Bled Jezero.

Med postajama Bled Jezero in Bohinjska Bistrica je škoda večja in po prvih ocenah železniški promet ne bo vzpostavljen vsaj še nekaj dni. Slovenske železnice bodo takoj, ko bodo razmere na cestah to omogočale, organizirale nadomestni avtobusni prevoz med obema postajama.

Drugod po Sloveniji potniški vlaki vozijo normalno. Izjema sta trenutno le relaciji Rimske Toplice-Zidani Most ter Poljčane-Slovenska Bistrica. Tu vlaki zaenkrat vozijo z zmanjšano hitrostjo, zato občasno prihaja do manjših zamud.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

koman@nadlanu.com
19. 09. 2007 23.54
Z ENO BESEDO STRASNO. ISKRENO SOZALJE VSEM SVOJCEM UMRLIH.