Slovenija

E.Leclerc odpoklical piškote s prelivom iz čokolade in lešnikov

Ljubljana, 04. 04. 2016 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podjetje E.Leclerc je iz prodaje odpoklicalo piškote s prelivom iz čokolade in lešnikov proizvajalca P'TIT DELI. Izdelek so umaknili, ker med sestavinami ni navedenih mandljev, kar lahko predstavlja tveganje za osebe z alergijami. Osebe, ki nimajo alergij na mandlje ali drugo lupinasto sadje, piškote lahko normalno uživajo.

Osebe z alergijami na mandlje, ki so izdelek kupile in ga še imajo, v podjetju prosijo, da ga ne uživajo in ga vrnejo na prodajno mesto.
Osebe z alergijami na mandlje, ki so izdelek kupile in ga še imajo, v podjetju prosijo, da ga ne uživajo in ga vrnejo na prodajno mesto. FOTO: Thinkstock

Podjetje E.Leclerc je iz prodaje odpoklicalo izdelek piškoti s prelivom iz čokolade in lešnikov proizvajalca P'TIT DELI. Izdelek so umaknili zaradi nenavedenega mandlja med sestavinami izdelka, kar lahko predstavlja tveganje za osebe z alergijami, so sporočili iz podjetja Rudnidis.

Osebe z alergijami na mandlje, ki so izdelek kupile in ga še imajo, prosijo, da ga ne uživajo in ga vrnejo na prodajno mesto. Izdelek ne predstavlja nobenega drugega tveganja. Osebe, ki nimajo alergij na mandlje ali drugo lupinasto sadje, lahko izdelek še naprej uživajo.

Serijska oznaka izdelka je 3564700789360. O prisotnosti tega alergena so jih obvestili iz centralnega podjetja v Franciji, kjer so ob vzorčenju ugotovili njegovo prisotnost. Dobavili so 21 kosov tega izdelka, od katerih jih je na zalogi ostalo še devet, ki so jih že umaknili s polic.

Stranke so obvestili po pošti, na podlagi predložene kartice zvestobe, in preko obvestila, ki je objavljen na informacijskem pultu v trgovini v Ljubljani in na njihovi spletni strani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vig1
04. 04. 2016 17.33
Mani se zdi najbolj zanimivo, da so prav za vseh 12 prodanih škatlic vedeli točno katera oseba jih je kupila. Z vsemi podatki vključno z naslovom. Nisem si mislil, da smo že tako dobro nadzorovani.