Slovenija

DZ sprejel dopolnitve zakona o delu v policiji: razširjena pravica do službenih stanovanj

Ljubljana, 14. 12. 2017 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

DZ je s 60 glasovi za in tremi proti sprejel dopolnitve zakona o delu v policiji, ki so jih predlagali v SDS. Invalidsko upokojeni policisti, svojci umrlih policistov in veterani vojne za Slovenijo bodo v skladu z njimi lahko zadržali pravico do službenih stanovanj.

DZ je s 60 glasovi za in tremi proti sprejel dopolnitve zakona o delu v policiji, ki so jih predlagali v SDS. V stranki so predlog dopolnitev zakona o organizaciji in delu v policiji vložili po poročanju medijev, da junaku osamosvojitvene vojne in vojnemu veteranu Branku Šalamunu grozi deložacija iz stanovanja ministrstva za notranje zadeve. V skladu z dopolnitvami bodo lahko zaposleni v policiji ali vojni veterani v primeru, ko se morajo invalidsko upokojiti, še naprej za nedoločen čas najemali službeno stanovanje, v katerem bivajo.

Enako velja za družino zaposlenega v policiji ali vojnega veterana, če ta umre. Po veljavni ureditvi namreč zaposleni na policiji ob invalidski upokojitvi ali v primeru smrti njegova družina ohrani službeno stanovanje, v katerem biva, le, če se zanj ne zanima aktivni policist. Sprejete dopolnitve bodo po navajanju SDS prinesle rešitev za približno 30 ali 40 primerov.

Vlada je predlog SDS ocenila kot pozitivnega v svojem namenu, a pravno in sistemsko pomanjkljivega. Ustrezno dodelani predlogi bodo po navedbah vlade vključeni v predlog zakonskih sprememb, ki bo v obravnavo predložen v začetku leta 2018.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

korintos23
15. 12. 2017 09.22
To pomeni da lahko ostane v službenem stanovanju vojni veteran, njegova družina po smrti, potem pa še otroci?
tali?ni tom
14. 12. 2017 21.24
-1
kaj če bi jim če vsako leto avto kupili,pa dopust na kakem tropskem otoku? veteran vojne za slovenijo je deloval , če je največ deset dni in zaradi tega imet neke privilegije celo življenje je smešno! angleži so po drugi vojni vojake "nosili na rokah" se mi zdi dve leti,in potem konec,KONEC! pa so se borili 4 leta,borili ne skrivali za šoferji kamijonov in podobno ! tole bi se moralo enkrat nehat ne pa vleč spet naslednjih 70,80 let ali do naslednje vojne!
Heretik1
14. 12. 2017 19.17
-2
Biti policaj je pa res sanjska služba. 1500€ NETO na mesec, nič ti ni treba delati, podarijo ti službeno stanovanje in pijan lahko voziš!
tali?ni tom
14. 12. 2017 21.26
-2
tisto o pijani vožnji ni nikakor point! drugo pa!plača je pa tako,lahko je plača kakor jokajo 700,900 evrov,do,dodatki so še v igri ki jih vsi potentajo! skupni znesek pa je tam 1500 verjetno če maš nekaj let šihta!
BaGr67
15. 12. 2017 10.23
+1
Podarijo??????Vzami kakšno tabletko proti nevednosti...