Slovenija

Dvojna merila Darsa?

Ljubljana, 29. 03. 2012 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podizvajalci pod vodstvom Mirka Požarja se že več kot leto dni borijo za svoj denar. Dars, ki je že decembra predlani za eno podizvajalsko podjetje unovčil garancijo Vegrada pri izgradnji viadukta pri Ormožu, Požarju zagotavlja, da to ni možno.

Pridružite se uradni strani oddaje SVET na Facebooku s klikom na

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

levasmuka
29. 03. 2012 20.27
+12
Na Darsu nikoli niso imeli pojma, kako izvajati direktna plačila podizvajalcev. Začelo se je z SCTjem na Trojanah, ko so štrajkali prevozniki. do prave štale pa je prišlo, ko je CPM kupil NGR, takratna uprava pod vodstvom Siročiča in svetovanjem veleumnega pravnika Štrajna ni imela pojma kako se lotiti zadeve. Štrajn je bil tako pameten, da ni poslušal niti največjih avtoritet SLO korporacijskega prava. Še ko je bil v službi na DARSU je že delal za SCT katerega želja je bila, da bi NGR čim prej bankrotiral. Zidar ga je za ta veleumno neumna dejanja nagradil s službo na SCTju. Glede na to, da se fantje v praksi niso znašli, so k obstoječi zakonodaji kar po tekočem traku pisali razne odredbe, navodila... Skratka ustvarili so dovolj pravnih podlag, da lahko vsak dela po svoje. Uprava pod vodstvom Duhovnikove pa je sigurno najbolj bosa od vseh uprav do sedaj. Nisem šovinist, vendar menim, da bi bilo bolje, da bi se ženske, ki vosdijo DARS raje posvetile gospodinjskim opravilom. Vklučno s pravno svetovalko Klemenčičevo, ki ima več atributov v modrcu, kot pa v glavi. Največja carica je bila Dovčeva na DRSCju, ki je kar poplačala vse podizvajalce, pa naj se zgodi kar se hoče.
fobija
29. 03. 2012 21.25
+2
Kdo pa je prvi kupil NGR? Kdo ga je prodal?
mac4_m
29. 03. 2012 23.12
+5
jah, jabolko ne pade daleč od drevesa.. Ni dovolj, da so tajkunski kriminalci pokradli in uničili slovensko gospodarstvo, sedaj je potrebno gledat še njihove mulce na isti poti... Samo enkrat se bo dobrota tega naroda nehala in potlej bog jim pomagaj..