Slovenija

Dva ponesrečenca sta še v smrtni nevarnosti

Ljubljana, 26. 08. 2012 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V UKC Ljubljana po tragični nesreči balona na ljubljanskem Barju zdravijo 10 poškodovanih. Dva od petih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, sta še v smrtni nevarnosti. V mariborskem UKC pa sta hospitalizirana dva hudo poškodovana.

Reševalne ekipe pri UKC Maribor po nesreči balona v Ljubljani - 6
Reševalne ekipe pri UKC Maribor po nesreči balona v Ljubljani - 6 FOTO: T. Bombek

Po četrtkovi tragični balonarski nesreči na ljubljanskem Barju, v kateri so umrli štirje ljudje, se zdravniki v bolnišnicah borijo za življenje hudo poškodovanih.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana se še vedno zdravi 10 udeležencev poleta z balonom. Pet najhuje poškodovanih potrebuje intenzivno zdravljenje, dva od njih pa sta še vedno v smrtni nevarnosti, trije pa so že iz najhujšega, je za 24ur.com povedala predstavnica za odnose z javnostmi UKC Ljubljana Polona Lečnik Wallas.

V UKC Maribor so po nesreči prepeljali dva huje poškodovana ponesrečenca. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za pilota in kopilota. V začetku naslednjega tedna bodo pri ponesrečencu s hudimi opeklinami začeli operacije, so že včeraj sporočili iz mariborskega UKC.

V celjski bolnišnici so ponesrečenca že zbudili iz umetne kome, jutri pa bodo verjetno nadaljevali operativno zdravljenje njegovih globokih opeklin. V splošni bolnišnici v Novem mestu, kjer so zdravili lažje poškodovane, so vse že odpustili. V bolnišnici na Jesenicah pa so napovedali, da bodo žensko z več zlomi zadržali še nekaj dni.

Posnetki z balona, ki jih je naredil udeleženec T. Šimenc - 2
Posnetki z balona, ki jih je naredil udeleženec T. Šimenc - 2 FOTO: Tomaž Šimnec

Na inštitutu za sodno medicino so včeraj poimensko identificirali vse štiri žrtve in hudo poškodovano žensko. Predstojnik inštituta Jože Balažic je povedal, da je med pokojnimi tričlanska družina iz okolice Ljubljane in ženska, prav tako slovenska državljanka.

Policija preiskavo okoliščin nesreče nadaljuje, pri čemer preverja tudi, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. Jasno je, da je nesreči botrovalo slabo vreme, vprašanje pa ostaja, ali je bil polet izpeljan v skladu z vsemi pravili stroke, kot zagotavlja Balonarski center, ki je organiziral polet. Direktor Javne agencije za civilno letalstvo Žiga Kotnik pa je že v četrtek dejal, da pilot ni imel veljavnega dovoljenja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3