Slovenija

Durs rubi avtomobile

Ljubljana, 07. 08. 2008 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vanda Levstik
Komentarji
44

Če boste svojega jeklenega konjička kupili pri neuradnem zastopniku, pozor. Če se je vaš prodajalec izognil plačilu davka, lahko ostanete brez avtomobila.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hot125
24. 09. 2009 16.23
Ta država podpira krimanalce in prevarante,lupi in kaznuje pa poštene.
simon86
04. 06. 2009 13.19
Ja tko je. Država in sodišča lahko poštenemu človeku vse poberejo in na koncu ostaneš brez vsega. ko bodo pa uvedl 65urni delavnik tedensko (po možnosti za isto ku...vo plačo) bomo pa še brez življenja.
Sebulba
08. 08. 2008 07.49
Kar je prevec je pa prevec.Prokleta banda skorumpirana. Kaj pa DURSovci sploh se naredijo!?!?! Mi bomo njihovo delo opravljali?!?In se odgovarjali?!?!? Banda hudiceva!Jansa SPELJI se komunist pokvarjen......cas bi ze bil.....
kriss714@amis.net
08. 08. 2008 06.52
Drhal rubežiška išče probleme. Da se ne bo kdo čudil, ko bo kakšn ušivec končal na parah. Kar je preveč, je preveč.
Jozsef
07. 08. 2008 22.09
Spet smo tam. V casih stare nam drage SFRJ, ko smo bili vsi neki spijuni. Saj ni res pa je? Ker drzava (beri DURS) ni sposobna izterjati dolgov iz naslova DDV od podjetij, se potem spravi na kupce fizicne osebe. Zelo elegantno, saj smo navadni drzavljani pokorni in se nismo sposobni boriti proti SKORUMPPIRANIM davcnim inspektorjem na DURSu. Zivela demokracija, zivel JJ in Josip Broz TITO. Tito napravil si odlicnega ucenca, bravo Jansa. FUJ!!!!!!
minnaema@yahoo.com
07. 08. 2008 18.40
Moji malenkosti se dozdeva, da skoraj vsak kupec išče da bo nekaj kupil UGODNO-manipulacije, ki jih izvaja trgovec kupcu niso poznane-zato naj se kaznuje trgovca ako je kršil "uzance" NE pa kupca. DRŽAVNA uprava v esplicitnem primeru DURS pa bo akuratno in konstruktivno moral-SPOŠTOVATI pravice do osebnega dostojanstva in varnosti, ki jo ima pravico uživati iz naslova 34.čl.Ustave RS vsak državljan RS RS
Uroš Palhartinger
07. 08. 2008 16.09
Hehe, policija pa vam vzame v tujini ukradenega Pasata turbo diesela, ki vam ga je prodal vaš prodajalec.
pravicen
07. 08. 2008 14.53
PI..ZDA VAM MATE...RNA !!! DURSU IN NOVINARJEM !!! PA KOJI KUR..AC IMAMO DURS ?? DA MORAMO SAMI DELATI NJIHOVO !!! DELO !! BANDA !! HALO NOVINARJI VI PA NISTE SPOSOBNI VPRAŠAT DURS ALI SI BODO ZASLUŽILI NJIHOVE JEB..ENE PLAČE ALI JIH BOMO MORALI MI ???!!!
frnikula
07. 08. 2008 14.38
ne razumem zakaj bi zaj končnemu potrošniku odvzeli avto. ta je itak plačal ceno za njega kakršna je pač bla. ni on kriv. naj lovijo tiste ki so avto prodali in od njega niso plačali davka.
frdecprdec
07. 08. 2008 13.36
prokleta banda ciganska!!
oldbiker
07. 08. 2008 13.25
Če firma državi ne plača DDV- ja in dajatev za voluharje ali mi bodo tudi plačo zarubiline plača. Banda!
turbo4ever
07. 08. 2008 12.27
Hehe..... Ovce su za brijanje :-)
LazniviZares
07. 08. 2008 12.02
Drzava od ku**a je tole sranje.Pa kako naj kupec pozna vse te luknje ki se dnevno prilagajajo nicvrednim zakonom.Ker tale gnoj nezna oziroma noce poloviti lopovou,enostavno ukrade avto postenemu kupcu ki si 1x na 10 let privosci menjat avto. Bandit drzava !
Ramzess
07. 08. 2008 11.57
Rok26="Pravilen naslov bi bil : DURS RABI AVTOMOBILE!!" He, he, morda pa res, v nekem pomenu jih očitno res, drugače jih ne bi rubil. Madonca="a ce podjetje, ki mi je prodalo hladilnik, ni plačalo davka, potem ga tudi pridejo iskat? država naj preganja tiste, ki so dolžni plačat, ne iskat nadomestila, kako bo zapolnila luknjo zaradi sleparjev....pa spet nasrka mali človek..." Ja, vedno nasrkajo nedolžni, ki pa tudi niso povsem nedolžni, pa vendar, nek fer odnos bi moral imeti ta DURS, ker ni lepo, da človeka, neredko tudi družine, celo tuje, pustiš sredi cesti, s kupom, velik ali majhen, ni pomebno, prtljage in lastnine iz avta, ki se potem mora znajti sama, za tujce je še toliko bolj neprijetno, njihov greh pri nakupu vozila s tem ne more meriti. Imnesi="Davčne ne zanima, ali kdo dobi plačano ali ne in kdaj dobi plačano. Davčno zanima le poribanje davkov. To je njena edina naloga. Saj ne more biti zraven še razsodnik in sodišče!?" Pa vendarle je, to ni skrivnost, davčna je vse, oblast je vse, torej so njene posamezne veje tudi vse, logika, ki na podlagi izskušenj, grenkih izkušenj milijonov ljudi, vsekakor drži. Potem tudi policcaji ne bis meli početi tega kar počnejo, aretacija in obtožba (obsodba) vnaprej, prez dokazov in podlage, potem pa se rešuj in dokazuj kakor in znaš. Ne moreš na banane najprej pritisnit pečata kakovosti in šele nato ugotavljati kakovost banan. Taka logika je zgrešena. Dragon_fly="jao, naši dacarji.. če ne moreš poiskat lopova, pač vzameš dnar tam, kjer je na razpolago.. kaj če bi za lopove uvedli kakšno abolicijo, ko jih mamo tko radi..." Lahko bi, ne pa da, bo domače, če ne morejo rubiti očeta, pa bodo rubili sina, kar se tudi dogaja, vse napake že ne morejo biti zgolj napake. Človek ne more mimo vtisa, da ti lahko kakšno lastnino, tukaj gre naprimer za avto, rubijo že za vsako malenkost, pa če si zanjo kriv ali ne, in ja, neobvezen obvezen del opreme avtomobila bo torej še dober platnen žakelj z uhlji za vrv za nošenje prek ramen in to vrvjo, ki ju bodo, bi lahko že prodajali v trgovaniha z avtoopremo, ker očitno postaja nuja in lastnino iz avta pač moraš nekam pospraviti, če ti sploh to dovolijo in dajo dovolj časa, rubež je le rubež, in v nečem tudi varno nesti in prinesti domov. Tak žakelj, različnih barv, z sliko avta s prečrtanim 'lastnikom' ob njem, pa naj si vsak to tolmači po svoje, bi bil dober in uporaben sodoben dodatek k obvezni opremi vozila. Redko kdo pomisli v čem bo, v takih in bodobnih primerih, moral nesti lastnino, ki se z njim vozi v avtu. Tak pač je.
rok2604
07. 08. 2008 11.46
Ej družba!! Kolesa so na RAZPRODAJI !!!!!
orangensaft
07. 08. 2008 11.40
Ma ja. Ni panike. Benz se draži, avtomobili se dražijo. Po noovem je treba zahtevat še potrdilo oz. dokazilo o tem, da je prodajalec plačal avto,... Pa vinjeto kupit, registracijo, cestnino plačat, tudi zavarovanje, redne servise delat,... Eh, grem jaz raje peš. Po levi strani, samo čez zeleno ali na prehodu za pešče, s kričečim brezrokavnikom na sebi in kresničko v roki. Aja, pa brez alkohola v krvi. Pol pa ne bo problemov.
dragon_fly
07. 08. 2008 11.19
jao, naši dacarji.. če ne moreš poiskat lopova, pač vzameš dnar tam, kjer je na razpolago.. kaj če bi za lopove uvedli kakšno abolicijo, ko jih mamo tko radi..
focus2031
07. 08. 2008 10.41
RES LEP VZGLED ZA BODOČE NATEGUNE.....NATEGNEŠ CEL KUP LJUDI.....IN POTEM NAJ ONI PLAČAJO ZA TVOJE GREHE.....SRAMOTA ZA DRZAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
focus2031
07. 08. 2008 10.38
DRZAVNI KRETENIZEM NA NAJVIŠJEM NIVOJU...KAKO NAJ PA KUPEC VE, DA TRGOVEC NI PLACAL DAVKA ČE JE BIL AVTO NORMALNO REGISTRIRAN...KRIMINALCI, KI SO NATEGNILI DRŽAVO SI BODO PA LEPO OBRISAL ROKE....TO NE MORE BITI RES....KOT DA ŽIVIMO NA DIVJEM ZAHODU...
rok2604
07. 08. 2008 10.35
revolucionar Če se je vaš prodajalec izognil plačilu davka, lahko ostanete brez avtomobila. KDO JE NEPISMEN?!?