Slovenija

Durs: Preverite pri Vidi!

Ljubljana, 02. 08. 2010 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zavezanci, ki jim Durs ni poslal informativnega izračuna dohodnine, imajo le še danes čas, da sami vložijo napoved za odmero dohodnine za lani.

Na Dursu svetujejo, naj se obrnejo na virtualno davčno asistentko Vido in preverijo, ali so jim izračun poslali.
Na Dursu svetujejo, naj se obrnejo na virtualno davčno asistentko Vido in preverijo, ali so jim izračun poslali. FOTO: DURS

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine za lani, ki do 15. junija na dom niso prejeli informativnega izračuna dohodnine, morajo najpozneje do danes dohodninsko napoved vložiti sami. Obrazec napovedi je dostopen na vseh davčnih uradih oziroma izpostavah in na spletni strani davčne uprave.

Durs zavezancem, ki izračuna dohodnine niso prejeli, svetuje, naj prek virtualne davčne asistentke Vide z vnosom svoje davčne številke preverijo, ali jim je davčna uprava informativni izračun dohodnine poslala na dom. Če jim je bil informativni izračun dohodnine poslan, a ga niso prejeli, lahko na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi zaprosijo za kopijo informativnega izračuna.

Če zavezancu informativni izračun ni bil poslan, mora vložiti napoved za odmero dohodnine v primeru, da je prejel dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3051,35 evra; pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine; pokojnino, pri tem pa je pri akontaciji dohodnine uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane; pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine, vendar je poleg tega prejel dohodke (od katerih se plačuje dohodnina) višje od 80 evrov.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

am_staff
03. 08. 2010 00.17
Zakj pa bi sam vlagal, naj me poišče država, saj je to njeno delo, da sama najde dolžnike.
totnhem
02. 08. 2010 11.02
No lepa Vida mi lahko poveš kolko denarja dolžan sem deželi tej pri 800e penzije.
proofreader
02. 08. 2010 10.03
Tale Vida je prav prijazna punca, se da z njo ure in ure pogovarjati, ko se naveličaš, pa samo klikneš na X.