Slovenija

Durs: Kmetje, vložite ugovore na informativne izračune

Ljubljana, 05. 06. 2009 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker povprečni zneski subvencij za zemljišča z omejenimi možnostmi za kmetovanje niso več obdavčeni, Durs poziva zavezance, naj se hitro pritožijo.

Za pritožbo imajo zavezanci le teden dni časa.
Za pritožbo imajo zavezanci le teden dni časa. FOTO: Reuters
Durs poziva vse davčne zavezance, ki so prejemniki obdavčljivih subvencij, naj vložijo ugovor zoper odločbe o odmeri dohodnine, saj so iz obdavčitve po novem izvzeti povprečni zneski subvencij za zemljišča, ki se nahajajo v občinah z omejenimi možnostmi za kmetovanje.

Rok za vložitev ugovora za zavezance iz drugega svežnja informativnih izračunov, v katerega so vključeni zavezanci z dohodki iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, poteče 12. 6. 2009.
"Na podlagi novih objavljenih povprečnih zneskov subvencij, z dne 5. 6. 2009, s katerimi so bili iz obdavčitve izvzeti povprečni zneski subvencij za zemljišča, ki se nahajajo v občinah z omejenimi možnostmi za kmetovanje, bo davčna uprava izvedla vse potrebne aktivnosti za sanacijo nastale situacije,“ so sporočili z Dursa.

Vsem zavezancem, ki so že prejeli informativni izračun dohodnine in bodo do 12. 6. 2009 zoper njega vložili ugovor, bo Durs tako spremenil izračun skupnega katastrskega dohodka ter jim poslal nova obvestila in nove odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva, stare pa odpravil.

Obrazec ugovora je objavljen na spletni strani Durs, dostopen pa je tudi na vseh davčnih uradih in izpostavah.

Izračun katastrskega dohodka je pomemben za izdajo potrdil o višini dohodka iz kmetijske in gozdarske dejavnosti, ki jih zavezanci potrebujejo za uveljavljanje različnih socialnih pravic.
Izračun katastrskega dohodka je pomemben za izdajo potrdil o višini dohodka iz kmetijske in gozdarske dejavnosti, ki jih zavezanci potrebujejo za uveljavljanje različnih socialnih pravic. FOTO: Reuters

Pazite, da ne boste prikrajšani za uveljavitev socialnih pravic!

V prvi fazi bodo vsem zavezancem za dohodke iz kmetijske in gozdarske dejavnosti spremenili izračun skupnega katastrskega dohodka. Kot pravijo, je ta izračun pomemben za namen izdaje potrdil o višini dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, ki jih zavezanci potrebujejo za uveljavljanje različnih socialnih pravic.

"Zavezance bomo o spremembi izračuna njihovega skupnega katastrskega dohodka obvestili z novimi obvestili o višini dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti. Ta obvestila bomo poslali vsem zavezancem, ki so prejemniki obdavčljivih subvencij in so lastniki, zakupniki ali uporabniki zemljišč, ki se nahajajo v območjih z omejeni možnostmi za kmetovanje.“ Drugim zavezancem teh obvestil ne bodo pošiljali, saj se izračun njihovega skupnega katastrskega dohodka ne bo spremenil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.