Gospodarstvo

Družba Radeče Papir vložila predlog za prisilno poravnavo

Radeče, 06. 12. 2011 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslovodstvo družbe Radeče Papir je na Okrožno sodišče v Celju vložilo predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave. Kljub zagotovilom bank niso dobili obratnih sredstev, potrebnih za proizvodnjo.

Radeče Papir gre v prisilno poravnavo, se je odločilo poslovodstvo družbe. Banke kljub zagotovilom do ponedeljka namreč niso realizirale kredita za obratna sredstva v višini treh milijonov evrov, ki ga v tovarni potrebujejo za nemoteno proizvodnjo na stroju pet, na katerem tiskajo banknotne in druge zaščitene papirje.

Radeče papir - 2
Radeče papir - 2 FOTO: Kanal A

Zaradi pomanjkanja sredstev in tudi zato, da bi zagotovili delovanje stroja pet, so že septembra ustavili stroj štiri, ki je namenjen proizvodnji belih papirjev. Tudi stroju pet grozi ponovna ustavitev, o čemer so banke sproti obveščali, so sporočili iz družbe.

V sredo bodo znova ustavili proizvodnjo, je dejal lastnik tovarne Peter Tevž. Kljub ponovni zaustavitvi proizvodnje pa Tevž ne želi komentirati, ali bo to pomenilo tudi odpuščanje delavcev. "Mi smo optimisti, imamo naročila in moramo delati, ne pa odpuščati ljudi," je poudaril.

Predsednik sindikata v podjetju Stane Klanšek je povedal, da je bila odločitev o vložitvi predloga za uvedbo prisilne poravnave "pričakovana, saj so banke oklevale z odobritvijo kredita", kar je po njegovem mnenju popolnoma nerazumljivo.

V družbi, ki zaposluje okoli 370 delavcev, se sicer zaenkrat še ne govori o odpuščanju delavcev, vodilni pa zagotavljajo, da se tudi v prihodnje ne bo odpuščalo, je dejal Klanšek. Dodal je, da sta tako usoda tovarne kot delavcev sedaj odvisna od odločitve sodišča glede uvedbe postopka prisilne poravnave.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lily171066
08. 12. 2011 19.13
žalostno je to, da lahko delavci ostanejo brez službe
proofreader
06. 12. 2011 14.01
+4
Čudna država, da še tisti, ki tiskajo papir za denar, ne morejo preživeti.
martyn
06. 12. 2011 18.06
+4
Pa naj vodilni prinesejo nazaj kar so pokradli , pa bojo v velikem plusu!
cencha
06. 12. 2011 13.39
+3
Hm, ni denarja za osnovne surovine, elektriko... ki jih potrebujejo za proizvodnjo. To pomeni, da se bodo stroji ( oz edini še delujoči stroj) ustavili. Ma prav zanima kako bodo delavcem v postopku prisilne poravnave plače in ostale obveznosti iz delovnega razmerja poravnali. Ko tako na veliko govorijo, da ne bodo odpuščali....
ZOKIsloPATRIARH
06. 12. 2011 11.03
+1
Novi premje bo iz Slovenije napravil eno veliko fuzbalsko igrišče, a ne! Kruha in iger, pa bo raja pozabila na vsakdanje probleme!