Slovenija

Dražji študentski boni

Ljubljana, 24. 01. 2008 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cene študentskih bonov se bodo zaradi usklajevanja s cenami življenjskih potrebščin februarja zvišale za največ 3,6 odstotka.

Študenti bodo morali februarja za bone odšteti več denarja.
Študenti bodo morali februarja za bone odšteti več denarja. FOTO: POP TV

Prihodnji mesec bo začel veljati nov seznam ponudnikov študentske prehrane. Z indeksom cen življenjskih potrebščin se bodo namreč uskladili višina subvencije za obrok ter vrednosti bonov za študentsko prehrano. Nova višina subvencije bo 2,43 evra, vrednosti bonov pa se lahko zvišajo za največ 3,6 odstotka, so sporočili s ŠOU v Ljubljani.

Končni cenik februarja

Študentje se lahko po drugem odpiranju razpisa za ponudnike subvencionirane študentske prehrane ministrstva za delo, družino in socialne zadeve prehranjujejo pri 45 novih ponudnikih v 55 gostinskih lokalih. Seznam je objavljen na spletnih straneh Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, na katerih so objavili tudi začasno veljaven cenik in vrednost bonov za študentsko prehrano. Z dokončnim cenikom bo ŠOU študente seznanil februarja, ko bodo dokončno znane cene in vrednosti bonov. Te se namreč usklajujejo z indeksom cen življenjskih potrebščin enkrat letno.

Za pomoč študentom pri izbiri gostinskih lokalov, tako novih kot starih ponudnikov študentske prehrane v Ljubljani, pa je ŠOU v Ljubljani pripravil brezplačen zemljevid lokalov študentske prehrane. Študentje ga lahko prevzamejo na prodajnih mestih bonov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blaž Banfi
08. 01. 2009 22.38
mislm da v bližini Ljubljane ozeroma zelo blizu centra obstajajo tudi restavracije oz. lokali s cenejšimi študentskimi boni. Tako, da ni potrebna večja subvencija ampak gospodarno ravnanje naših študentov. NASVET: POIŠČITE CENEJŠE RESTAVRACIJE OZ.LOKALE, KI SO RAVNO TAKO DOBRI IN KVALITETNI SAMO NIMAJO IMENA. NI POTREBNO HODITI SAMO TAM KJER JE VSTVARJEN DOBER IME, DA LAHKO REČETE KOLEGOM/KOLEGICAM VEŠ SM JEDU/LA V ŠTORKLJI "FUL JE BLO DOBR"
ena112233
07. 01. 2009 20.17
namesto da bi študentom umogočili cenejšo prehrano, ker nakateri ne morejo ob študiju delati!!! jo pa skoz dražijo sramota
sharona
25. 01. 2008 13.05
schobis: ja, izvoljeni so novi ljudje....ki pa so NASTAVLJENI vnaprej. ne vem, zakaj jih tako braniš, ker so res same barabe nesposobne!! jaz ne rabim svetovalnic in posredovalnic, ampak nekaj KONKRETNEGA!
*p*
24. 01. 2008 20.13
@tinamiska...sem medicinka in res ne vem od kje ti ideje, da na medicini ni problema faxa&šihta delat...najbrž si na kakem "težkem faxu", kjer lahko padeš le po stopnicah...uglavnem v prvih letnikih medicine praktično ni mogoče poleg faxa delat...no da se, če špricas obvezne vaje/delaš ponoči in pač ne spiš/če si super(wo)man... drugače se mi pa zdi šou čist ok...je pa res da ne poznam stvari do potankosti...
kranjskiJanez123
24. 01. 2008 19.51
Vidm da se oglaša kar nekaj "poznavalcev" ŠOUa. Ker zadeve zelo dobro poznam, si bom drznil pokomentirat vaše izjave: @YAMPOI in @grega83: ŠOU u Lj naredi za študente zelo veliko, na žalost pa tega vsi (zgleda tud ti) ne opazijo. Če pozorno spremljaš dogajanje, boš videl da je ŠOU aktiven tako na socialnem, obštudijskem in študijskem področju. Projektov za študente je zelo veliko, prav tako raznih svetovalnic, posredovalnic informacij (tudi sob) in tako naprej. Da so na ŠOUu sami lenuhi enostavno ne drži, če sta pa vidva taka asa da use znata in da bi use poštimala potem pa kar na volitve in če so kadri na ŠOUu tko slabi bodo proti vama sigurno izgubil. Šimfat je najlažji, znano pa je dejstvo da če človek nekaj ne pozna, da je avtomatsko proti. @mzabota: Seveda se denar zapravi, projekti in razne subvencije stanejo. Če pa si tko prepričan da se ga pokrade potem pa kar hitro pot pod noge in na tožilstvo, bojo use lopove pozaprl. Seveda če maš kaj dokazov, če pa jih nimaš pa bod lepo tiho. Sicer pa so vsake dve leti na ŠOU volitve in se zamenja zelo veliko ljudi, ni tko koker na ŠOUP kjer je en šefe že od ustanovitve.
manjakranjc@hotmail.com
24. 01. 2008 17.27
Pozdrav, Ma Tonček B v bistvu kar prav, pač mal bolj cinično pove:) Strinjam pa se tudi z vsemi diplomiranci in študenti iz naravoslovne smeri, štidiji so zelo različni tudi po zahtevnostni plati, kar pa se ne odraža pri plačilni "lestvici". Povprečen naravoslovec, "po mojem", prednjači pred boljšim družboslovcem. Moje skromno mnenje... Pa lep dan M.K
Tonček Balonček
24. 01. 2008 16.21
Sam poznam seveda ljudi, ki niso niti hodili na faks niti študirali in imajo diplome in denar! Zelo različno je tole, kdor ni na sceni, lahko le nekaj naklada!! Posebno poglavje je pa seveda podiplomski študij, tam je šele diferencijacije. Če kdo pozbna koga, ki dela doktorat ali magisterij pri Jambrek-Jerovškovih univerzah, se gotovo ne bo javil! Teh pač razni boni in ŠOU ne zanimajo, so že tako poglobljeni v delo un znaost, da jih praktično ni nikjer, ne pri delu, ne pri študiju!!
clox
24. 01. 2008 14.53
tinamiska: zelo malo mojih kolegov na elektrotehniki je delalo in redno delalo študij (če ne štejemo da je na štromu redno v 10ih letih). Vrjetno ravno poznaš tistih nekaj top genijev, ki so tako vozili skoz.
wish-mistress@hotmail.com
24. 01. 2008 14.47
riti lopovske, da bi mi pravočasno poslali odločno če sn dobla štipendijo pa ne. pm, verjetn se bom prej penzije včakala ko tote odločbe
tinamiska
24. 01. 2008 13.49
bavsej: drugače sem študentka, tako da so mi stvari kar jasne. Poleg tega, da vsi študentje medicine, ki jih poznam, delajo in brez težav zdelujejo faks (enako tudi pri elektrotehnikih, ipd). Seveda, če te financirata starša pa seveda nobenemu ne pade na pamet da bi šou lej narest, Boš reku, da ti faks ne dopušča delat ene 3x na teden po 4 ure? Če ne, potem problem ni v študiju ampak v tebi. In pričakovat, da ti bo država plačevala štipendijo samo zato ker študiraš, brez upoštevanja ostalih okoliščin, kot so socialni status ali pa nadpovprečnih rezultatov, je utopično in nesmiselno.
budda
24. 01. 2008 13.16
bavsej prov maš...dražil bojo pa vse skp dokler jih ne bojo ukinili...
bavsej@gmail.com
24. 01. 2008 13.07
tinamiska: Te vabim da greš malo na UNI strojništvo in na UNI elektrotehniko kakšen strokoven izpit nardit. Zraven boš pa še na šiht hodla, da si boš bone kupla. Bi te rad pol slišal ko boš prva v vrsti in jokala. Pa je verjetno še kar nekaj takih faksov medicina, farmacija, kemija, gradbeništvo ... Čas za na šiht hodit imajo pa družboslovci in vsš. Pa naj me koklja brcne če ni res!
tinamiska
24. 01. 2008 12.39
tinie100: se delaš norca ne? Pa kaj bi še rad. da država namesto tebe naredi faks? Noben faks ni tako težak, da ne bi bilo poleg možno še delat innekaj zaslužit. Torej, za svojo rit bo potrebno sam poskrbet in ne država. Dejmo se mal na realna tla postavit.
Tonček Balonček
24. 01. 2008 12.13
To je seveda tako zato, da oblast nima še problemov s študenti, kot nekoč z Janšo in podobnimi! Če bi imeli pred tridesetimi leti bone in ostale subvencije za študente, danes mi ne bi bili svobodni in bi nosili opanke! Hvala komunajzarjem, da ste prispevali k visoki zavesti inn kritičnosti mladine. Dandanašnji jih zanimajo le še boni, parkirišča in podobno, vse za lojalnost oblastem, ne glede na barvo! Tako se dela, bravo! Ni drago in je zelo učinkovito, po evropsko pač!
grega83@mail386.com
24. 01. 2008 12.12
ŠOU JE ORGANIZACIJA LENUHOV.
YAMPOI
24. 01. 2008 12.05
Študetje naj se rajši spravijo na ŠOU pa ga spucajo od prvega do zadnjega pa bojo študetnje več mel.
tinie100@email.si
24. 01. 2008 11.32
30 bonov za št. prehrano na mesec, prosto sobo v št. domu in štipendijo v višini min 200€ za vsakega študentam (in to vse troje za dobo 6 let - 1xponavljanje in 1xprepis), pa bo, manj faliranih študentov, več opravljenih izpitov in diplom, več dela za nezaposlene (izobražene in neizobražene) in več pobranih davkov v državni blagajni iz katere naj se vse to financira. Za LJ ne vem, v MB pa je ŠOUMB leglo voluharjev, kot v DARS ali SCT ali TELEKOM ali TRIGLAV, ................
postazaspam@gmail.com
24. 01. 2008 11.27
se pa so se skoraj vsako leto tak cas porazili boni....
marx42
24. 01. 2008 11.22
Pa kaj bi še radi...
profil24ur
24. 01. 2008 11.21
Tale ŠOU je ena večjih mafijskih "družin". Koliko denarja se tu zapravi in pokrade... To je ena takih organizacij, ki bi rabila prenovo od glave do pet, kar pomeni popolna menjava strukture, ljudi v njej!